کد خبر: ۵۸۲۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲

عارف:با احتکار و گران‌فروشی برخورد می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه «امنیت غذایی» که با حضور تولیدکنندگان، واردکنندگان و مدیران شبکه‌های تامین و توزیع حوزه غذایی برگزار شد گفت: تامین پایدار مواد غذایی و معیشت مردم، از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است.
عارف:با احتکار و گران‌فروشی برخورد می‌شود

مخاطب۲۴- در نشست «امنیت غذایی» که در دفتر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی فعال در حوزه تامین و توزیع کالا‌های اساسی خوراکی، به بیان نظرات خود درباره چگونگی تامین پایدار این کالا‌ها پرداختند.

در این جلسه، پس از ارائه توضیحات از سوی مدیران بزرگترین شرکت‌های صنعت مواد غذایی کشور و واردکنندگان بین‌المللی این حوزه، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه «بزرگان زنجیره غذا از نهاده‌ها تا کالا‌های اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز برای معیشت مردم در این جلسه حضور دارند» گفت: راهبرد دولت چهاردهم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رسیدن به امنیت غذایی کشور است، اکنون زمان است که کنارهم بنشینیم و ببینیم که چه می‌توانیم بکنیم تا به شرایطی برسیم که هیچ نگرانی‌ای درباره تامین کالا‌های مورد نیاز مردم کشور نداشته باشیم.

عارف در ادامه با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد ناسالم، در دهه‌های گذاشته دائما در تلاش بوده‌اند تا به بهانه‌های مختلف، شرایطی را فراهم آورند که از ایجاد تلاطم در بازار‌ها سودجویی کنند گفت:، اما با تامین پایدار این کالا‌ها در دولت چهاردهم، در برابر آنها می‌ایستیم.

وی افزود: در دولت وفاق ملی تلاش می‌کنیم تا در تعامل با بخش خصوصی، «وفاق» و «رفاقت» و نه برخورد و تقابل حاکم باشد، احساس ما این است که ما و بخش خصوصی ایران و نخبگان جامعه، یک مسئله، مشکل و یک هدف داریم و آن هم رسیدن به راه حل‌های پایدار و ماندگار برای تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در چند ماهی که از استقرار دولت گذشته، می‌توانستیم اقدامات نمایشی مختلفی انجام دهیم، اما ما نگاه نمایشی به این حوزه نداریم و نگاهمان راهبردی و درازمدت است تا مواد غذایی مورد نیاز مردم را برای آنها تامین کنیم.

بیشتر بخوانید

عارف در ادامه گفت: متاسفانه یک عده سودجو تلاش می‌کنند تا از هر موضوعی به صورت غیرطبیعی بهره‌برداری کرده و سود ببرند، در حالی که آمدن و رفتن‌ها طبیعی است و بازار باید راه خودش را برود.

وی ادامه داد: در این جلسه، بزرگان زنجیره غذا از تامین نهاده‌ها تا کالا‌های اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز مردم حضور دارند که از حضور آنها تشکر می‌کنم، خوشبختانه در ماه‌های گذشته، با بخش خصوصی تعاملات خوبی داشته‌ایم و اکنون از شما می‌خواهیم که با تمام توان برای تامین امنیت غذایی کشور پای کار بیایید و نقش خود را به درستی نشان دهید و با همکاری تلاش کنیم که اقلام راهبردی به ویژه برای ماه رمضان، عید نوروز و ماه‌های آغازین سال آینده تامین شده و به فراوانی در دسترس همه مردم باشد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آماده‌ایم تا پیشنهادات بخش خصوصی را در زمینه اصلاح رویه‌های موجود در زمینه تامین اقلام و قیمت‌گذاری‌ها را پذیرا باشیم و از آن برای خدمت‌رسانی بهتر به مردمی که پای انقلاب اسلامی ایستاده‌اند بهره ببریم.

تامین پایدار کالا‌های اساسی

عارف با بیان اینکه هدف دولت وفاق این است که به وضعیت پایدار در تامین کالا‌های اساسی برسیم و شما مشاوران مورد اعتماد بخش خصوصی به نمایندگی از مردم هستید گفت: در جلسه با شما می‌خواهیم بررسی کنیم که چه کار می‌توان کرد تا امنیت غذایی تحت هر شرایطی حفظ شود. همکاری با بخش خصوصی سالم، از تاکیدات دکتر پزشکیان است و ایشان هر چه که می‌گوید با اعتقاد بیان می‌کند و در این دولت، مهم‌ترین مسئله، تامین عزتمندانه معیشت مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه با وجود کم آبی در کشور، می‌توان به راه‌های جایگزینی برای تولید برخی اقلام کشاورزی فکر کرد گفت: برای تامین پایدار مواد غذایی‌لازم است طرح‌های مختلفی داشته باشیم و از جمله به سراغ کشت فراسرزمینی برویم و بخشی از نیازهایمان را از این طریق تامین کنیم و چنین شرایطی مثلا در آفریقا فراهم است و مسئولان این کشور‌ها خودشان برای همکاری پیشنهاد می‌دادند و می‌گفتند که در کشور ما زمین حاصل‌خیز و آب فراوان وجود دارد و ما باید بررسی کنیم که چگونه می‌توان در این زمینه فعالیت کرد.

وی تأکید کرد: این واقعیت وجود دارد که در بخشی از اقلام غذایی مانند روغن، با وجود تلاش‌های فراوان برای کشت کلزا و دانه‌های روغنی، هنوز هم به سایر کشور‌ها وابسته هستیم اما این وابستگی نباید به وادادگی تبدیل شود، ما با عزت، همه کالا‌ها را تامین می‌کنیم.

عارف در ادامه گفت: شما به عنوان بزرگان این حوزه، به دولت کمک کنید تا شیوه‌های مشارکت بخش خصوصی را اصلاح کرده و به کمک بخش خصوصی بیاید، اما هر راهکاری که پیشنهاد می‌شود باید این ویژگی را داشته باشد که در آن، تمامی راه‌های رانت‌خواری مسدود شده باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توزیع عادلانه کالا‌ها در سراسر کشور، دغدغه مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت، مدیران برخی زنجیره‌های خوشنام توزیع مواد غذایی در این جلسه حضور دارند و می‌توانند به دولت راهنمایی بدهند که چگونه می‌توان بیشتر و بهتر از ظرفیت اتحادیه‌ها، زنجیره‌ها و شبکه‌های توزیع، تعاونی‌ها و اصناف کمک گرفت که در این زمینه پیشنهادم، تشکیل یک کارگروه است.

با قدرت وارد می‌شویم

عارف در ادامه سخنان خود گفت: ستاد تنظیم بازار دوباره فعال شده است و اگر پای منافع مردم در میان باشد، ابایی از استفاده از ظرفیت‌های این ستاد نداریم، با آنکه دوست نداریم که از حربه برخورد استفاده کنیم، اما هر کجا که احتکار و گرانفروشی وجود داشته باشد با قدرت برخورد می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور سخنان خود را اینگونه ادامه داد: متاسفانه افراد سودجو و منفعت‌طلبی وجود دارند که برای رسیدن به سود بیشتر، حتی دست به احتکار مایحتاج مردم می‌زنند، یک مغازه ممکن است در یک مدت زمان چند روزه، ۵۰ کیلو برنج بفروشد، اما گاهی به روش‌های مختلف، ۵۰۰ تن برنج دولتی را در انبارش احتکار می‌کند و با روش‌های متقلبانه و فاکتور‌های صوری، قیمت را بالا می‌برد، اما ما در دولت چهاردهم با جدیت با چنین کار‌هایی و از جمله احتکار برخورد می‌کنیم.

دکتر عارف افزود: ما نسبت به اصلاح روش‌ها تعصبی نداریم و از شما می‌خواهیم که با اشراف و آگاهی‌ای که دارید به دولت برای اصلاح روش‌ها کمک کنید.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و سازمان‌های مرتبط، کمیته‌هایی تشکیل شده است تا سریع‌تر کار‌های مربوط به تولید، خرید، واردات و توزیع کالا‌های اساسی را سامان بدهند گفت‌: تامین پایدار ملزومات معیشتی مردم از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است و برای رسیدن به این هدف، دست یاری به سوی بخش خصوصی دراز می‌کنیم.

برچسب ها: امنیت غذایی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
برگزیده
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات
دکتر علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در ریاض با یکدیگر دیدار کردند.
ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد! ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد!
وزیر خارجه آمریکا گفت: ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد.
صفحه خبر بالای تصاویر