کد خبر: ۵۷۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲

جلیلی: در زمان جاهلیت فرد می‌توانست حکمش را در فضای عمومی بهتر غالب کند

سعید جلیلی در پاسخ به سوالی در زمینه حضور ظریف در اجلاس داووس و طرح مسائل داخلی در خارج از کشور، بیان کرد: ما به عنوان مدعیان پیشرفت و موفقیت کشور باید بدانیم که چه مسیری درست است و مسیر خطا به چه دلیلی نادرست است. یکی بحث این است که دستگاه‌های امنیتی و اداری وظیفه خود را انجام دهند ولی مهمتر از آن این است که نادرستی حرفی که مطرح شده برای مردم و افکار عمومی مطرح شود و این مهم است که آن حرف نادرست در افکار عمومی محکوم شود و اینجا اهمیت تبیین مشخص می‌شود.
جلیلی: در زمان جاهلیت فرد می‌توانست حکمش را در فضای عمومی بهتر غالب کند

مخاطب۲۴- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اظهارات ظریف در اجلاس داووس گفت: نادرستی حرفی که مطرح شده برای مردم و افکار عمومی مطرح شود و این مهم است که آن حرف نادرست در افکار عمومی محکوم شود.



سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست حکمت سیاسی اسلام در قرآن که در حوزه هنری برگزار شد، گفت: در اندیشه غرب روی ویژگی‌های طبیعی انسان مطالعات زیادی انجام شده و برخی نیز درست است ولی اندیشه اسلام می‌گوید انسان علاوه بر ویژگی‌های طبیعی ویژگی‌های فطری هم دارد و اگر این ویژگی را در نظر نگیریم در بهترین حالت، آن نگاه ناقص است.



وی افزود: بحث مهمی که اهمیت بعثت را نشان می‌دهد، این است که کنار اهمیت انسان و خوشبختی، گنجینه‌های عقل انسان را بیدار و روشن می‌کند.

بیشتر بخوانید


جلیلی ادامه داد: یکی از مباحث مهم این است که تفاوت اندیشه اسلام این است که در کنار رابطه انسان با خودش با دیگران و طبیعت و هستی، بعد چهارمی هم دارد و آن رابطه انسان با مبدا هستی یعنی خداوند است و این بعد چهارم بر همه ابعاد دیگر اثر می‌گذارد.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه بعثت این فرصت را در اختیار انسان قرار می‌دهد و بعثت پیامبر این بعد را به اوج و کمال می‌رساند و فطرت تکوینی را با فطرت تشریعی کامل می‌کند، تصریح کرد: اگر تشریع و قانون و کتابی این امر را برای ما تبیین می‌کند، از تمایزاتش این است که دین برخلاف فطرت انسان چیزی بیان نمی‌کند.



وی با بیان اینکه در قرن اخیر مارکسیسم نیمی از دنیا را گرفت و نتیجه آن این شد که بعد از ۷۰ سال خودشان گفتند که راه غلطی بود و امثال اتحاد جماهیر شوروی که به این نگاه پناه برده بودند زیر آمار مارکسیسم ماندند، گفت: جاهلیت یعنی مبنای حکم درست نباشد و در زمان جاهلیت یکی از ویژگی‌ها این بود که فرد می‌توانست حکمش را در فضای عمومی بهتر غالب کند و شاعر مهمتر از اسب سوار بود، چون رسانه اهمیت داشت.



جلیلی ضمن بیان اینکه امروز هرکس بتواند زودتر توئیت بزند و با دنبال کننده بیشتر حرفی را درست یا غلط رواج دهد، طرف مقابل را از صحنه خارج می‌کند و این همان حکم دوران جاهلیت می‌شود، گفت: البته ابزار بد نیست، چون می‌توان از آن در جهت تبیین حقیقت نیز استفاده کرد.



این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از اختلافات انسان‌ها در مفاهیمی، چون خسران و منفعت است، گفت: در صحنه‌های اقتصادی دنیا سیاست را نیز نوعی تجارت می‌دانند و در ایام انتخابات نیز از این صحبت‌ها می‌شود که اگر فلان کار را بکنید ضرر می‌کنید یا منفعت خواهید کرد، چون این یک نوع نگاه یا یک پارادایم است.



وی افزود: یکی از نکات مهم این است که اول بدانیم سر چه چیزی دعوا می‌کنیم و سود و زیان و تجارت چیست و تعریف مفاهیم اهمیت زیادی دارد و بعثت برای بیان این مفاهیم است.



جلیلی با اشاره به اینکه مبنای اندیشه دینی در مناسبات اجتماعی و سیاسی تفاوت‌های جدی با سایر اندیشه‌ها دارد، اظهار داشت: ترامپ وقتی روی کار آمد می‌گفت ۷ هزار میلیارد دلار در عراق هزینه کردیم و سود نکردیم و مبنایش سود و ضرر بود و با هزاران انسان که کشته شدند کاری نداشت.



جلیلی بیان کرد: پیامبر اسلام حرکت عظیم بعثت را که شکل داد و در تمام ۱۳ سال زحمات پیامبر اکرم (ص) ۱۴۰ نفر به ایشان ایمان آوردند ولی این حرکت بر اساس مبنای جدی و هدفی متعالی است.



وی افزود: بهترین الگوی جهاد تبیین حرکت پیامبر اسلام است، چون در ۱۳ سال حضور در مکه با پیامبر به شکل‌های مختلف مقابله کردند و بعضی وقت‌ها مشرکین می‌گفتند کوتاه بیایید و مذاکره کنید ولی آیات سوره کافرون در این زمینه نازل شد.



جلیلی با بیان اینکه کسانی که در جامعه دینی چیزی می‌گویند ولی در بیرون از جامعه دینی چیز دیگری را مطرح می‌کنند، بر اساس قرآن مورد تمسخر قرآن قرار می‌گیرند، گفت: طبق قرآن کسانی که می‌گویند حالا یک حکم مثلاً حجاب را کنار بگذاریم و تومنون به بعض و تکفرون بن بعض می‌کنند، در حیات دنیوی هم موفقیتی به دست نمی‌آورند. این تعریف قرآن از رفتار سیاسی عده‌ای است.



عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مثال‌های قرآن از تجارت‌های خسارت بار بده بستان‌های سیاسی است، بیان داشت: قرآن می‌گوید عده‌ای ذلالت را با سعادت عوض می‌کنند و خودشان دوار ضرر می‌شوند.



جلیلی با بیان اینکه باید بدانیم در نگاه ما برد و باخت به چه معناست و باید برای ما این مهم باشد که انسان باید از عرصه هستی موفق بیرون بیاید، اظهار داشت: همه ما چه در مسئولیتی قرار بگیریم یا نگیریم باید وظیفه‌مان را انجام دهیم و معنای دولت سایه این است که هرکسی سایه به سایه در حد وسع خودش نقش آفرینی کند.

برچسب ها: اجلاس داووس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال
به منظور توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و تحقق اهداف تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی، شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
پیام محسن تنابنده به ترامپ! پیام محسن تنابنده به ترامپ!
واکنش محسن تنابنده به اظهارات ترامپ
ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند
زمان آغاز فعالیت متروی تهران همزمان با تغییر ساعات کار ادارات، تغییر یافت.
جشنواره بهار نارنج در گیلان جشنواره بهار نارنج در گیلان
جشنواره بهارنارنج به شماره ۱۰۵۸ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است و از سه‌شنبه یازدهمین جشنواره ملی بهارنارنج در کومله لنگرود واقع در شرق گیلان آغاز بکار کرد.
ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد
معاون سازمان انرژی اتمی ایران درخصوص اظهارات مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده ایران تنها کشوری است که سلاح هسته‌ای ندارد، اما از غنی‌سازی برخوردار است، گفت: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی می‌کند و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد.
فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است فیلترینگ یکی از بدترین رفتار‌ها در قبال مردم ایران است و به مخاطرات فرهنگی و امنیتی آن اشاره می‌کند؛ وی همچنین از ناکامی دولت‌ها در مقابله با مافیای فیلتر و تأثیرات منفی آن بر نسل جوان سخن گفت.
تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته
پس از جنگ جهانی دوم ارتش شوروی ناحیه شرقی لهستان را خالی از سکنه کرد. حالا مردم لهستان مانده بودند و ویرانی‌های جنگ و آوارگی از شهر و دیارشان. لهستانی‌ها مجبور به کوچ شدند. بعضی از آنها راه ایران را در پیش گرفتند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر