کد خبر: ۵۶۶۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳

جزئیات ۸ سرفصل اقتصادی در معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه

نگاهی به معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه نشان می‌دهد، در حوزه اقتصادی موضوعاتی از جمله توسعه کریدور شمال-جنوب و پرداخت‌های دو جانبه با ارز‌های ملی مورد توجه قرار گرفته است.
جزئیات ۸ سرفصل اقتصادی در معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه

مخاطب۲۴- ۲۸ دی ۱۴۰۳، «معاهده مشارکت جامع راهبردی» میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه توسط رؤسای جمهور دو کشور، مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین، در مسکو به امضا رسید.



این معاهده ۲۰ ساله با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، دفاع، انرژی، علم، آموزش و فرهنگ تنظیم شده است.



مهمترین نکات اقتصادی معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید


۱-تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک:توسعه همکاری تجاری و صنعتی-تسهیل سازوکار‌های تجارت و تأمین مالی زیرساخت‌ها-سرمایه‌گذاری مشترک در کشور‌های ثالث.

ماده ۱۸ این معاهده تصریح دارد: طرف‌های متعاهد به توسعه همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی، ایجاد مزیت‌های اقتصادی متقابل از جمله سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تأمین مالی زیرساخت‌ها، تسهیل سازوکار‌های تجارت و کسب‌وکار، همکاری در امور بانکی، ترویج و تأمین متقابل کالا، کار، خدمات، اطلاعات و محصولات فعالیت‌های فکری از جمله حقوق انحصاری مربوطه، مساعدت خواهند داشت.



۲-پرداخت‌های دوجانبه با ارز‌های ملی:گذار به پرداخت‌های دوجانبه به ارز‌های ملی. ایجاد زیرساخت‌های مالی مستقل از دولت‌های ثالث.

بر اساس ماده ۲۰ این معاهده، باهدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرف‌های متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرف‌های متعاهد با درنظرگرفتن اسناد حقوقی بین‌المللی در زمینه مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم، که طرف‌های متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزار‌های مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژه‌های حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه‌گذاری، گسترش سرمایه‌گذاری‌های متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکت‌های دولتی و خصوصی را فراهم خواهند ساخت و از حمایت مقتضی از سرمایه‌گذاری‌های متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.



۳-توسعه همکاری حمل‌ونقل:بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی. مشارکت در کریدور شمال-جنوب برای تقویت ترانزیت منطقه‌ای.

بر مبنای ماده ۲۱، طرف‌های متعاهد با درنظرگرفتن توانایی‌ها و ظرفیت‌های خود از همکاری نزدیک در زمینه حمل‌ونقل حمایت خواهند کرد و تمایل خود را برای توسعه همه‌جانبه شراکت در حوزه حمل‌ونقل بر مبنای سودمندی متقابل تأیید خواهند کرد.



۴-همکاری در حوزه انرژی:توسعه پروژه‌های نفت و گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر. سرمایه‌گذاری در توسعه میادین نفت و گاز. حمایت از سیاست‌های بین‌المللی انرژی.

ماده ۲۲ این معاهده به همکاری در حوزه انرژی اختصاص دارد؛ براین‌اساس طرف‌های متعاهد همکاری در حوزه نفت و گاز را بر اساس اصول برابری و سودمندی متقابل گسترش خواهند داد و اقداماتی را برای افزایش امنیت انرژی طرف‌های متعاهد از طریق استفاده بهینه از منابع سوخت و انرژی اتخاذ خواهند کرد.



۵-ایجاد کریدور تسهیل‌شده گمرکی:بهبود فرآیند‌های گمرکی و شناسایی فعالان اقتصادی مجاز.

بر اساس ماده ۲۵، طرف‌های متعاهد همکاری گمرکی از جمله اجرای پروژه‌های ایجاد یک کریدور تسهیل شده گمرکی، شناسایی متقابل برنامه‌های فعالان اقتصادی مجاز به‌منظور تشویق به ایجاد زنجیره‌های امن تأمین کالا، سازماندهی همکاری‌های اداری و تبادل اطلاعات گمرکی بین نهاد‌های گمرکی خود را انجام خواهند داد.



۶-افزایش همکاری کشاورزی:توسعه تجارت محصولات کشاورزی و دامپزشکی. رعایت استاندارد‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای در تبادل محصولات.

بر اساس ماده ۲۴، طرف‌های متعاهد همکاری‌ها را در زمینه‌های کشاورزی، شیلات، دامپزشکی، حفاظت و قرنطینه گیاهان و تولید بذر به‌منظور افزایش تجارت و دسترسی متقابل محصولات کشاورزی به بازار‌های طرف‌های متعاهد و بازار‌های دولت‌های ثالث توسعه خواهند داد.



۷-گسترش روابط اقتصادی بین استانی:برقراری ارتباط مستقیم بین استان‌های ایران و روسیه برای آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی.

بر اساس ماده ۱۶ این قرارداد راهبردی، طرف‌های متعاهد همکاری بین استانی را با عنایت به اهمیت ویژه آن برای گسترش ابعاد کامل روابط دوجانبه، توسعه خواهند داد؛ براین‌اساس طرف‌های متعاهد شرایط مساعدی را برای برقراری روابط مستقیم بین استان‌های ایرانی و روسی ایجاد خواهند کرد و آشنایی متقابل از ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری آنها از جمله از طریق برگزاری سفر‌های تجاری، گردهمایی‌ها، نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها و سایر رویداد‌های مشترک بین استانی را تسهیل خواهند کرد.



۸-توسعه صنعت گردشگری و محیط‌زیست:ترویج میراث فرهنگی و گردشگری مشترک. همکاری در زمینه حفاظت از منابع طبیعی و مدیریت منابع آبی.

ماده ۳۵ این معاهده به توسعه روابط گردشگری اختصاص دارد که بر اساس آن طرفﻫﺎی متعاهد از همکاری‌های گسترده در بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه‌های ترویج میراث‌فرهنگی، گردشگری، هنر‌ها و صنایع‌دستی به‌منظور افزایش آگاهی مردم نسبت به غنای اجتماعی - فرهنگی و جاذبه‌های مختلف گردشگری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه حمایت نموده و ارتباط مستقیم میان سازمان‌های گردشگری خود را ترغیب خواهند کرد.



به صورت کلی این معاهده با هدف تقویت روابط اقتصادی و کاهش وابستگی به کشور‌های ثالث طراحی شده و بستر‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه را فراهم می‌کند.

برچسب ها: روسیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
حکم بازداشت داماد صدام صادر شد حکم بازداشت داماد صدام صادر شد
دستگاه قضای عراق، برای جمال مصطفی تکریتی، داماد صدام، جنایت‌کار بزرگ تاریخ عراق، حکم دستگیری صادر نمود.
آزبورن معروف درگذشت آزبورن معروف درگذشت
آزی آزبورن، خواننده مشهور گروه بلک سبث و از پیشگامان موسیقی هوی متال، در سن ۷۶ سالگی درگذشت.
مریم و مسیح به خانه برگشت مریم و مسیح به خانه برگشت
یک زن اهل انگلستان نقاشی قرن شانزدهمی که ۵۰ سال پیش به سرقت رفته بود را تحویل داد. یک نقاشی که مریم و مسیح در کودکی را به تصویر می‌کشد و به قرن شانزدهم میلادی تعلق دارد، پس از سرقت از موزه‌ای در ایتالیا در نیم قرن پیش، به دست زنی ساکن «نورفک» افتاده بود، قرار است به صاحب قانونی‌اش بازگردانده شود.
درخواست عجیب اندونزی از فیفا درخواست عجیب اندونزی از فیفا
اندونزی که به مرحله پلی آف انتخابی جام جهانی در قاره آسیا راه پیدا کرده است از فیفا خواست که در در دیدار برابر عربستان و عراق از داوران عرب استفاده نشود.
مدافع ایرانی در تیم روس‌ها مدافع ایرانی در تیم روس‌ها
باشگاه اخمت گروژنی روسیه توانست رضایت‌نامه مدافع جوان گل‌گهر سیرجان را دریافت کند.
همکاری تازه جانی دپ و ریدلی اسکات همکاری تازه جانی دپ و ریدلی اسکات
جانی دپ و ریدلی اسکات در یک پروژه مشترک همکاری خواهند کرد.
کشتی گیر دیگری از ایران می‌رود کشتی گیر دیگری از ایران می‌رود
فدراسیون کشتی آذربایجان طی نامه‌ای رسمی از فدراسیون ایران خواستار صدور رضایت‌نامه امیررضا معصومی شد.
برگزیده
قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴
قیمت دلار روز سه شنبه در کف کانال ۸۸ هزار تومانی نوسان کرد. اگرچه اسکناس آمریکایی رشد روزانه زیادی نداشت، اما پایداری آن در کانال ۸۸ هزار تومانی در کنار جهش قیمت طلای جهانی و رشد تقاضا، بازار طلا و سکه را صعودی کرد. بررسی روند بازار‌ها در تیرماه نیز حاکی از شکست دلار در برابر بازار طلاست.
قطع روزانه برق محصول مدیریت نادرست است قطع روزانه برق محصول مدیریت نادرست است
ناترازی انرژی د‌ر ایران به یکی از بزرگ‌ترین د‌غد‌غه‌ها تبد‌یل شد‌ه و د‌ر حال تغییر شکل از بحران انرژی به معضل اجتماعی است. این ناترازی به معنای اختلاف قابل توجه میان میزان تولید انرژی و مصرف آن است که تبعات گسترد‌ه اقتصاد‌ی، زیست محیطی و اجتماعی د‌ارد.
لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر ابهام دارد لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر ابهام دارد
هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، موادی از لایحه «ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) غیر نظامی» را دارای ابهام و مغایر سیاست‌های کلی نظام دانست.
صفحه خبر بالای تصاویر