کد خبر: ۵۶۶۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳

جزئیات ۸ سرفصل اقتصادی در معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه

نگاهی به معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه نشان می‌دهد، در حوزه اقتصادی موضوعاتی از جمله توسعه کریدور شمال-جنوب و پرداخت‌های دو جانبه با ارز‌های ملی مورد توجه قرار گرفته است.
جزئیات ۸ سرفصل اقتصادی در معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه

مخاطب۲۴- ۲۸ دی ۱۴۰۳، «معاهده مشارکت جامع راهبردی» میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه توسط رؤسای جمهور دو کشور، مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین، در مسکو به امضا رسید.



این معاهده ۲۰ ساله با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، دفاع، انرژی، علم، آموزش و فرهنگ تنظیم شده است.



مهمترین نکات اقتصادی معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید


۱-تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک:توسعه همکاری تجاری و صنعتی-تسهیل سازوکار‌های تجارت و تأمین مالی زیرساخت‌ها-سرمایه‌گذاری مشترک در کشور‌های ثالث.

ماده ۱۸ این معاهده تصریح دارد: طرف‌های متعاهد به توسعه همکاری‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی، ایجاد مزیت‌های اقتصادی متقابل از جمله سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تأمین مالی زیرساخت‌ها، تسهیل سازوکار‌های تجارت و کسب‌وکار، همکاری در امور بانکی، ترویج و تأمین متقابل کالا، کار، خدمات، اطلاعات و محصولات فعالیت‌های فکری از جمله حقوق انحصاری مربوطه، مساعدت خواهند داشت.



۲-پرداخت‌های دوجانبه با ارز‌های ملی:گذار به پرداخت‌های دوجانبه به ارز‌های ملی. ایجاد زیرساخت‌های مالی مستقل از دولت‌های ثالث.

بر اساس ماده ۲۰ این معاهده، باهدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرف‌های متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرف‌های متعاهد با درنظرگرفتن اسناد حقوقی بین‌المللی در زمینه مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم، که طرف‌های متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزار‌های مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژه‌های حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه‌گذاری، گسترش سرمایه‌گذاری‌های متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکت‌های دولتی و خصوصی را فراهم خواهند ساخت و از حمایت مقتضی از سرمایه‌گذاری‌های متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.



۳-توسعه همکاری حمل‌ونقل:بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی. مشارکت در کریدور شمال-جنوب برای تقویت ترانزیت منطقه‌ای.

بر مبنای ماده ۲۱، طرف‌های متعاهد با درنظرگرفتن توانایی‌ها و ظرفیت‌های خود از همکاری نزدیک در زمینه حمل‌ونقل حمایت خواهند کرد و تمایل خود را برای توسعه همه‌جانبه شراکت در حوزه حمل‌ونقل بر مبنای سودمندی متقابل تأیید خواهند کرد.



۴-همکاری در حوزه انرژی:توسعه پروژه‌های نفت و گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر. سرمایه‌گذاری در توسعه میادین نفت و گاز. حمایت از سیاست‌های بین‌المللی انرژی.

ماده ۲۲ این معاهده به همکاری در حوزه انرژی اختصاص دارد؛ براین‌اساس طرف‌های متعاهد همکاری در حوزه نفت و گاز را بر اساس اصول برابری و سودمندی متقابل گسترش خواهند داد و اقداماتی را برای افزایش امنیت انرژی طرف‌های متعاهد از طریق استفاده بهینه از منابع سوخت و انرژی اتخاذ خواهند کرد.



۵-ایجاد کریدور تسهیل‌شده گمرکی:بهبود فرآیند‌های گمرکی و شناسایی فعالان اقتصادی مجاز.

بر اساس ماده ۲۵، طرف‌های متعاهد همکاری گمرکی از جمله اجرای پروژه‌های ایجاد یک کریدور تسهیل شده گمرکی، شناسایی متقابل برنامه‌های فعالان اقتصادی مجاز به‌منظور تشویق به ایجاد زنجیره‌های امن تأمین کالا، سازماندهی همکاری‌های اداری و تبادل اطلاعات گمرکی بین نهاد‌های گمرکی خود را انجام خواهند داد.



۶-افزایش همکاری کشاورزی:توسعه تجارت محصولات کشاورزی و دامپزشکی. رعایت استاندارد‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای در تبادل محصولات.

بر اساس ماده ۲۴، طرف‌های متعاهد همکاری‌ها را در زمینه‌های کشاورزی، شیلات، دامپزشکی، حفاظت و قرنطینه گیاهان و تولید بذر به‌منظور افزایش تجارت و دسترسی متقابل محصولات کشاورزی به بازار‌های طرف‌های متعاهد و بازار‌های دولت‌های ثالث توسعه خواهند داد.



۷-گسترش روابط اقتصادی بین استانی:برقراری ارتباط مستقیم بین استان‌های ایران و روسیه برای آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی.

بر اساس ماده ۱۶ این قرارداد راهبردی، طرف‌های متعاهد همکاری بین استانی را با عنایت به اهمیت ویژه آن برای گسترش ابعاد کامل روابط دوجانبه، توسعه خواهند داد؛ براین‌اساس طرف‌های متعاهد شرایط مساعدی را برای برقراری روابط مستقیم بین استان‌های ایرانی و روسی ایجاد خواهند کرد و آشنایی متقابل از ظرفیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری آنها از جمله از طریق برگزاری سفر‌های تجاری، گردهمایی‌ها، نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها و سایر رویداد‌های مشترک بین استانی را تسهیل خواهند کرد.



۸-توسعه صنعت گردشگری و محیط‌زیست:ترویج میراث فرهنگی و گردشگری مشترک. همکاری در زمینه حفاظت از منابع طبیعی و مدیریت منابع آبی.

ماده ۳۵ این معاهده به توسعه روابط گردشگری اختصاص دارد که بر اساس آن طرفﻫﺎی متعاهد از همکاری‌های گسترده در بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه‌های ترویج میراث‌فرهنگی، گردشگری، هنر‌ها و صنایع‌دستی به‌منظور افزایش آگاهی مردم نسبت به غنای اجتماعی - فرهنگی و جاذبه‌های مختلف گردشگری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه حمایت نموده و ارتباط مستقیم میان سازمان‌های گردشگری خود را ترغیب خواهند کرد.



به صورت کلی این معاهده با هدف تقویت روابط اقتصادی و کاهش وابستگی به کشور‌های ثالث طراحی شده و بستر‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه را فراهم می‌کند.

برچسب ها: روسیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، پیگیری تصویب و ابلاغ قانون سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) را ضروری دانست.
مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟ مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟
مقامات قضایی فرانسوی گفتند که مهدیه اسفندیاری که حدود یک و نیم ماه قبل بازداشت شده، متهم به تبلیغ و دفاع از تروریسم است. مقامات فرانسوی تاکنون در بارۀ پروندۀ این زن ایرانی سکوت کرده بودند.
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم
وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای از موافقت ایران و آمریکا برای «ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها» که هدف آن «امضای توافق هسته‌ای منصفانه» خواهد بود، خبر داد.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
عراقچی: مذاکرات رو به جلو است عراقچی: مذاکرات رو به جلو است
وزیر خارجه ایران گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا را «رو به جلو» توصیف کرد و گفت: روز چهارشنبه جلسات فنی در سطح کارشناسان برگزار می‌شود و پس از آن، مذاکره‌کنندگان روز شنبه ملاقات خواهند کرد.
دور سوم مذاکرات طی هفته آینده برگزار خواهد شد دور سوم مذاکرات طی هفته آینده برگزار خواهد شد
دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان هیات‌های مذاکره کننده ایران و ایالات متحده که با میانجی گری سلطنت عمان در ساختمان دیپلماتیک این کشور در رم در جریان بود، دقایقی پیش طبق برنامه ریزی صورت گرفته به پایان رسید. سومین دور این گفت‌و‌گو‌ها طی هفته آتی برگزار خواهد شد.
برگزیده
حقوق ورودی گوشی تلفن همراه اعلام شد حقوق ورودی گوشی تلفن همراه اعلام شد
حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه از سوی گمرک ابلاغ شد.
تاریخ ثبت‌نام وام متاهلی اعلام شد تاریخ ثبت‌نام وام متاهلی اعلام شد
بر اساس اعلام دانشگاه شهید بهشتی زمان ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی دانشجویان از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.
کالابرگ الکترونیک در ۱۴۰۴ برای دهک‌های پایین ادامه دارد؟ کالابرگ الکترونیک در ۱۴۰۴ برای دهک‌های پایین ادامه دارد؟
سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک وزارت کار درباره تداوم طرح در سال ۱۴۰۴ گفت: به‌احتمال زیاد طرح کالابرگ الکترونیکی در ادامه کار، برای حمایت از دهک‌های کمتربرخوردار در سال ۱۴۰۴ ادامه خواهد یافت.
صفحه خبر بالای تصاویر