کد خبر: ۵۶۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲

برجسته‌ترین بندهای توافق آتش‌بس غزه

بعد از اعلام رسمی آتش‌بس در غزه، پرونده بازسازی این باریکه در نتیجه ویرانی‌های عظیمی که رژیم اشغالگر در آن برجای گذاشته است، یکی از موضوعات مهم به شمار می‌رود و طبق ارزیابی‌های اولیه بین‌المللی، بازسازی غزه سال‌ها زمان و ده‌ها میلیارد دلار نیاز دارد.
برجسته‌ترین بندهای توافق آتش‌بس غزه

مخاطب ۲۴- بعد از گذشت یک سال و نزدیک به چهار ماه از جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، شب گذشته توافق آتش بس با میانجیگری مصر و قطر به شکل رسمی اعلام شد.

 

بند عقب‌نشینی اشغالگران صهیونیست از غزه

 

طبق جزئیات توافق آتش بس که رسانه‌های عربی از جمله شبکه المیادین منتشر کرده‌اند، این توافق ۲۴ ساعت بعد از اعلام آن لازم الاجراست.

 

در این توافقنامه، بر عقب نشینی کامل نیرو‌های اشغالگر صهیونیستی از تمامی مناطق نوار غزه به سمت مرز‌های این باریکه، عقب نشینی صهیونیست‌ها از گذرگاه رفح و باز شدن این گذرگاه به منظور ورود کمک‌ها و عقب نشینی تدریجی نیرو‌های اشغالگر اسرائیلی از محور نتساریم و فیلادلفیا تاکید شده است.

 

آزادی اسرای فلسطینی

 

در مرحله اول این توافق، همه اسرای فلسطینی که در معامله تبادل اسرا در سال ۲۰۱۱ آزاد و سپس مجدداً به دست اشغالگران بازداشت شده بودند، آزاد می‌شوند. رژیم صهیونیستی همچنین به ازای هر اسیر غیرنظامی اسرائیلی ۳۰ اسیر فلسطینی و در مقابل هر اسیر نظامی زن اسرائیلی ۵۰ اسیر فلسطینی را آزاد می‌کند.

بیشتر بخوانید

همچنین در مرحله اول توافق، رژیم صهیونیستی نزدیک به ۲۰۰۰ اسیر فلسطینی از جمله ۲۵۰ اسیری که محکوم به حبس ابد بودند را آزاد خواهد کرد. این توافق همچنین شامل آزادی صد‌ها اسیر محکوم به حبس ابد و حبس‌های طولانی و نیز پاکسازی زندان‌های رژیم اشغالگر از همه اسرای زن و کودک زیر ۱۹ سال می‌شود.

 

بازگشت آوارگان و بازسازی ویرانی‌ها

 

در سطح داخلی نوار غزه هم طبق متن توافق، بازگشت همه آوارگان به مناطقشان همراه با آزادی تردد در سراسر نوار غزه تضمین می‌شود و هواپیما‌های رژیم اشغالگر بین ۸ تا ۱۰ ساعت در روز، از آسمان غزه محو می‌شوند.

 

توافق آتش بس شامل ورود روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمک‌های انسانی برای مردم غزه است که تحت نظارت قطر انجام می‌شود و ۲۰۰ هزار چادر به عنوان سرپناه برای آوارگان وارد غزه می‌شود.

 

همچنین برای بازسازی همه بیمارستان‌ها، ایجاد بیمارستان‌های صحرایی، ورود تیم‌های پزشکی و جراحی به نوار غزه و تضمین انتقال مجروحان به خارج از غزه برای درمان توافق شده است.

 

منابع آگاه از روند آتش بس گزارش دادند که قطر، مصر و آمریکا اجرای این توافق را تضمین خواهند کرد و رسانه‌های اسرائیلی هم گزارش دادند که توافق آتش بس با اکثریت آرا در کابینه امنیتی و سیاسی اسرائیل تصویب شد.

 

مراحل توافق

 

مرحله اول توافق به مدت ۶ هفته خواهد بود و ۳۳ اسیر اسرائیلی از جمله اسرای زنده و اجساد اسرای مرده تحویل داده خواهد شد. در مرحله دوم و سوم هم مذاکره برای تحویل ۶۶ اسیر اسرائیلی باقی مانده نزد مقاومت تکمیل می‌شود.

 

در روز هفتم آتش بس، آوارگان جنوب نوار غزه بعد از عقب نشینی ارتش اشغالگر از خیابان الرشید به سمت عمق محور نتساریم، می‌توانند بدون اینکه تفتیش شوند به شمال این باریکه برگردند. همچنین اهالی غزه در شمال و جنوب این باریکه که می‌خواهند از طریق خیابان الرشید تردد کنند، آزادی حرکت دارند.

 

در روز بیست و دوم، ارتش اشغالگر از کل محور نتساریم به سمت شرق خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کند و مردم غزه آزادی تردد خواهند داشت.

 

ویرانی‌های عظیمی که اشغالگران در غزه به جای گذاشتند.

 

اما بحث بازسازی نوار غزه یکی از موضوعات مهم و محوری در توافق آتش بس است و ارزیابی‌های سازمان ملل نشان می‌دهد بازسازی نوار غزه بعد از جنگ، نیاز به میلیارد‌ها دلار دارد.

 

سازمان ملل در ماه اکتبر گذشته اعلام کرد که آواربرداری ۴۲ میلیون تن آوار به جا مانده از بمباران‌های اسرائیل علیه غزه ممکن است سال‌ها طول بکشد و دست کم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هزینه دارد. برآورد سازمان ملل در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که برداشتن آوار‌ها ۱۴ سال طول می‌کشد.

 

گزارش‌ها نشان می‌دهد که برخی از اردوگاه‌های آوارگان توسط مصالحِ ویران شده، ساخته شده‌اند. وزارت بهداشت فلسطین در ماه مه تخمین زد که حدود ۱۰ هزار نفر در غزه مفقود شده‌اند و پیکر آنها زیر آوار مانده که البته به نظر می‌رسد تعداد واقعی مفقود شدگان بسیار بیشتر باشد؛ زیرا دولت و وزارت بهداشت غزه تجهیزات کافی برای شمارش آمار دقیق ندارند. گزارش‌هایی هم منتشر شده که نشان می‌دهد بقایای پیکر‌های این مفقود شدگان در میان ویرانه‌ها پیدا شده که تعداد آنها بسیار زیاد است.

 

تعداد خانه‌های ویران شده در غزه

 

گزارش سازمان ملل که سال گذشته منتشر شد، نشان می‌دهد که بازسازی خانه‌های ویران شده در نوار غزه حداقل تا سال ۲۰۴۰ طول می‌کشد و ممکن است چند دهه زمان ببرد. بر اساس داده‌های ماهواره‌ای سازمان ملل در ماه دسامبر ۲۰۲۴، دو سوم ساختمان‌های غزه یعنی بیش از ۱۷۰ هزار ساختمان ویران و با خاک یکسان شده‌اند. این معادل حدود ۶۹ درصد از کل ساختمان‌های نوار غزه است.

 

بر اساس برآورد‌های سازمان ملل متحد این آمار یعنی ۱۷۰ هزار ساختمان ویران شده شامل ۲۴۵۱۲۳ واحد مسکونی است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که در حال حاضر بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر در غزه نیاز به سرپناه دارند.

 

گزارش سازمان ملل و بانک جهانی نشان می‌دهد که خسارات وارده به زیرساخت‌های غزه تا پایان ژانویه ۲۰۲۴ یعنی یک سال قبل، حدود ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد شده بود که ساختمان‌های مسکونی، اماکن تجاری، صنعتی و زیرساخت‌های اساسی مانند بهداشت، آموزش و انرژی را تحت تاثیر قرار داد. در گزارش به روز شده سازمان ملل آمده که منابع آب غزه اکنون کمتر از یک چهارم منابع آب قبل از جنگ است و حداقل ۶۸ درصد از شبکه جاده‌ها نیز به شکل جدی آسیب دیده است.

 

البته باید توجه داشته باشیم که نهاد‌های جهانی و سازمان ملل هنوز گزارش نهایی درباره ویرانی‌های غزه را منتشر نکرده‌اند و آماری که تاکنون ارائه شده مربوط به ماه‌ها قبل است.

 

ویرانی زیرساخت‌های غذایی در غزه

 

تصاویر ماهواره‌ای تجزیه و تحلیل شده توسط سازمان ملل نشان می‌دهد که بیش از نیمی از زمین‌های کشاورزی غزه که برای تغذیه جمعیت گرسنه در این منطقه جنگ زده حیاتی است بر اثر حملات اسرائیل تخریب شده و بخش زیادی از باغ‌ها محصولات زراعی و سبزیجات در نوار غزه محاصره شده کاملا از بین رفته است.

 

سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، سال گذشته اعلام کرد که از زمان آغاز درگیری‌ها بیش از ۹۵ درصد کل دام‌های غزه در نتیجه جنگ تلف شده‌اند.

 

طبق آمار مراکز فلسطینی، در جریان جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه بیش از ۲۰۰ مرکز دولتی، ۱۳۶ مدرسه و دانشگاه، ۸۲۳ مسجد و سه کلیسا کاملاً ویران شده است. سازمان عفو بین‌الملل هم در مه ۲۰۲۴ گزارش داد که بیش از ۹۰ درصد ساختمان‌های نوار غزه از جمله بیش از ۳۵۰۰ ساختمان در مرز‌های شرقی این باریکه ویران شده‌اند.

برچسب ها: رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چهره‌های شاخص سینما در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چهره‌های شاخص سینما در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
برخی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون که کارنامه مفصلی دارند این بار در فیلم‌هایی که کارگردان‌های کار اولی هستند، حضور پررنگی خواهند داشت و در جشنواره فیلم فجر امسال دیده می‌شوند.
معادل فارسی فرسته جای پست را گرفت معادل فارسی فرسته جای پست را گرفت
فرهنگستان زبان و ادب فارسی، واژه فارسی «فرسته» را معادل واژه فرنگی «پٌست» تصویب کرد
زن چینی با شیرین‌کاری خودش را سوزاند! زن چینی با شیرین‌کاری خودش را سوزاند!
زن جوان چینی به‌دلیل اشتیاق برای انجام دادن یک شیرین‌کاری زمستانی که در اینستاگرام دیده بود، دچار سوختگی درجه دو شد و موهایش آسیب دید.
آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟ آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟
آیا انسان با مرگ، همه تجربه‌ها را با خود از بین خواهد برد یا دانشمندان راهی برای بازیابی خاطره و تجربه از مغز انسان مرده پیدا کرده‌اند؟
مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟ مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد شرایط نگهداری مسواک، توضیحاتی داد.
ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی! ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی!
لاکچری‌فروشی حتی به بازار جوراب روز پدر هم کشیده شده است؛ باور نمی‌کنید؟
اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟ اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟
نهنگ به‌عنوان بزرگترین جانور زمین شناخته می‌شود و ابعاد حیرت‌انگیزی دارد. اگر انسان توسط یک نهنگ بلعیده شود، چه اتفافی رخ می‌دهد؛ آیا امکان زنده ماندن وجود دارد؟
برگزیده
پزشکیان: باید حق هر کسی را بر اساس انصاف و عدالت به او اعطا کنیم پزشکیان: باید حق هر کسی را بر اساس انصاف و عدالت به او اعطا کنیم
رئیس جمهور گفت: وظیفه حاکمان و مدیران، خدمت به مردم است. در زمینه خدمت به مردم، قومیت، زبان و منطقه زندگی اهمیتی ندارد؛ اگر این موضوع را بپذیریم، کشورمان را ساخته‌ایم. باید حق هر کسی را بر اساس انصاف و عدالت به او اعطا کنیم
حربه کلاهبرداران در بازار ارز دیجیتال حربه کلاهبرداران در بازار ارز دیجیتال
ترفند‌های قدیمی کلاهبرداران در بازار ارز نقدی، حالا به ارز دیجیتال کشیده شده است
نماینده مجلس: والله که تو دیکتاتوری نماینده مجلس: والله که تو دیکتاتوری
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس خطاب به صباغیان، گفت: «خارج از دستور صحبت نکنید!» صباغیان بافقی هم فریاد زد که والله که تو دیکتاتوری.
صفحه خبر بالای تصاویر