کد خبر: ۵۶۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰

۳ کاری که میشه موقع ناراحتی انجام داد!

اگر دائما در حال سرکوب احساسات خود هستید از این کار دست بکشید و از سه رویکرد آگاهی، سکون و رهایی که ریشه در ذهن دارند برای رویارویی با احساسات استفاده کنید.
۳ کاری که میشه موقع ناراحتی انجام داد!

مخاطب ۲۴- سرکوب احساسات هیچ فایده‌ای به همراه ندارد و بهتر است از برخی استراتژی‌ها برای رویارویی با احساسات شدید خود استفاده کنید.

 

آگاهی، سکون و رهایی سه رویکرد قدرتمند هستند که ریشه در ذهن آگاهی دارند و می‌توانند به هر کسی در رویارویی با احساسات شدید کمک کنند. وقتی درگیر احساسات شدید می‌شوید، چه می‌کنید؟ آیا از آنها فرار می‌کند یا خود را به شدت درگیر این احساسات می‌کنید؟ آیا احساسات خود را در قالب کلمات بیان می‌کنید یا شروع به فریاد زدن، گریه کردن یا حتی سکوت می‌شوید؟ هر بزرگسالی و به خصوص والدین، می‌توانند از رویکرد‌هایی سالم برای کنترل احساسات شدید خود استفاده کنند. اگر به سراغ این رویکرد‌ها نروند، احتمالاً عاجزانه تلاش می‌کنند تا احساسات را از خود دور کنند و زمانی که موفق نمی‌شوند ناگهانی منفجر شوند.

بیشتر بخوانید

بدن خود را آرام کنید، در حالتی راحت بنشینید و چند نفس عمیق بکشید. تصور کنید که درگیر احساسی شدید هستید. شاید خشم، رنجش، ترس، غم و اندوه یا نگرانی را تجربه می‌کنید. یک احساس را انتخاب کنید، آن را به خوبی احساس و مدتی را با آن سپری کنید. می‌توانید انتخاب کنید که از دور به آن نگاه کنید یا کاملاً در آن احساس غرق شوید. ممکن است در این حالت احساسی بودن یا حتی فکر کردن به آن مشکل‌ساز باشد. ممکن است بخواهید از شر این احساس خلاص شوید. بیایید رویکرد‌هایی را امتحان کنیم که با فرار کردن از احساسات بسیار متفاوت است.

 

آگاهی

 

این احتمال را در نظر بگیرید که بتوانید به جای اینکه آن احساس را کنار بزنید یا از آن فرار کنید، کاملاً از آن آگاه باشید. اگر در مورد آن کنجکاو باشید چه؟ این احساس چگونه است؟ آیا رنگ، شکل، صدا یا تصویری دارد؟ تصور کنید به جای اینکه با آن بجنگید، آن را نادیده بگیرید یا از آن دور شوید، کنار آن احساس نشسته‌اید. بر موقعیتی که باعث ایجاد این احساس در شما شده است، تمرکز نکنید. در عوض، از احساسات درونی آگاه باشید. یک احساس درباره آنچه اتفاق افتاده نیست، بلکه چیزی است که در درون شما می‌گذرد. احساسات دارای تأثیرات فیزیکی هستند و شما باید به نشانه‌های این احساس در بدنتان توجه کنید. شاید دهانتان خشک شده باشد، ماهیچه‌هایتان منقبض شده باشند، چشمان شما پر از اشک باشد، شاید ناخودآگاه دستانتان را مشت کرده‌اید یا قلبتان تند می‌زند.

 

اجازه دهید این احساسات را تجربه کنید. این احساسات ممکن است بسیار قوی باشند، آنقدر شدید که نمی‌توان نادیده گرفته شود یا ممکن است برای شما سخت باشد که از وضعیت فیزیکی خود آگاه باشید و با بدن خود هماهنگ شوید. اگر آگاهی و کاوش در مورد احساسات برای شما بیش از حد سخت است، می‌توانید به خود بگویید:

 

«اشکال ندارد؛ من در امان هستم.»

«من می‌توانم این احساس را بدون اینکه کنار بکشم یا تحت تاثیر آن قرار بگیرم احساس کنم.»

«من می‌توانم با این احساس دلسوزانه برخورد کنم.»

«من می‌توانم انتخاب کنم وقتی این احساس را دارم، حتی وقتی بسیار شدید است، چه کار کنم.»

 

با کمک این عبارات می‌توانید هر بار که درگیر احساساتی شدید هستید، بجای فرار کردن از وضعیت خود آگاه شوید، فرار کردن را کنار بگذارید و احساساتتان را در آغوش بگیرید.

 

سکون

 

روش بعدی این است که به آرامی احساسات را کاهش دهید. به احساسی که با آن شروع کردید برگردید یا احساس دیگری را انتخاب کنید. چند نفس آهسته و عمیق بکشید. تصور کنید که سنگی را در یک برکه می‌اندازید و سپس می‌بینید که امواج به آرامی در سکون فرو می‌روند. اجازه دهید احساسات شما نیز به همین ترتیب سکون پیدا کنند. این احساس ممکن است به سرعت در حالت سکون قرار گیرد یا ممکن است مدتی طول بکشد. زمان لازم را به خود بدهید. در صورت تمایل می‌توانید خود را در آغوش بگیرید. یا مثل وقتی که در حال آرام کردن یک نوزاد بداخلاق هستید روی شانه خود بزنید. آرامش و سکون می‌تواند پاسخ قدرتمندی به احساسات قوی باشد. تسکین دادن یک احساس با دور کردن آن یکسان نیست. آسودگی به این معناست که احساس را بپذیریم، با آن رو‌به‌رو شویم و بگذاریم آرام شود.

 

رها کنید

 

روش سوم این است که اجازه دهید احساساتتان آزاد شوند. به روشی قوی، اما نه خطرناک، آنها را به طور کامل از بدن خود خارج کنید. تصور کنید احساس شما ترس است. خود را تجسم کنید که می‌لرزید تا ترس خود را از بین ببرید. ممکن است واقعاً شروع به لرزیدن کنید. تصور کنید احساس شما غم و اندوه است. خودتان را تصور کنید که اجازه می‌دهید اشک‌هایتان جاری شود تا غم شما را رها کند. ممکن است اشک واقعی در چشمان شما جاری شود. تصور کنید مانند یک شیر غرش می‌کنید تا خشم خود را رها کنید. پاهایتان را بکوبید! این تفکر که احساسات شدید همواره خطرناک، منفی و اتلاف وقت هستند به کلی اشتباه است. احساسات نیاز طبیعی به جریان یافتن، ابراز فیزیکی و سپس رها شدن دارند. شما می‌توانید هر احساسی را به روشی ایمن و سالم آزاد کنید.

 

بازگشت به اینجا و اکنون

 

چند نفس عمیق بکشید و در بدن خود آرام بگیرید. پا‌های خود را روی زمین احساس کنید. قدردان خود باشید که در این تجربه پس از آگاهی از احساسات، تسکین آو رهاسازی آنها به آرامش رسیدید. البته گاهی اوقات احساسات بیش از حد شدید هستند. قبل از اینکه بتوانید از هر یک از این روش‌ها استفاده کنید، ممکن است لازم باشد شدت آن را کم کنید. در اینجا چند راه برای کم کردن شدت احساساتتان وجود دارد. به خاطر داشته باشید این روش‌ها برای سرکوب احساسات نیستند، بلکه برای آوردن آنها به یک منطقه امن برای آگاهی، تسکین یا رهاسازی است.

 

دست و صورت خود را با آب سرد بشویید.

ورزشی شدید انجام دهید.

به بیرون و در طبیعت بروید.

 

هر زمان که یک احساس قوی دارید، دقیقاً در همان لحظه، می‌توانید آگاهی، تسکین یا رهاسازی را تمرین کنید. شما فرصت‌های زیادی برای تمرین خواهید داشت، زیرا احساسات هر روز بخشی از زندگی ما هستند.

برچسب ها: احساسات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟ آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟
آیا انسان با مرگ، همه تجربه‌ها را با خود از بین خواهد برد یا دانشمندان راهی برای بازیابی خاطره و تجربه از مغز انسان مرده پیدا کرده‌اند؟
مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟ مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد شرایط نگهداری مسواک، توضیحاتی داد.
ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی! ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی!
لاکچری‌فروشی حتی به بازار جوراب روز پدر هم کشیده شده است؛ باور نمی‌کنید؟
اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟ اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟
نهنگ به‌عنوان بزرگترین جانور زمین شناخته می‌شود و ابعاد حیرت‌انگیزی دارد. اگر انسان توسط یک نهنگ بلعیده شود، چه اتفافی رخ می‌دهد؛ آیا امکان زنده ماندن وجود دارد؟
بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟ بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟
چای یکی از نوشیدنی‌هایی است که تقریبا در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد
شماری از بیمارستان‌های خصوصی در کابل و هرات گفتند که حکومت طالبان از یک ماه به این سو عمل پیوند کلیه را در بیمارستان‌های افغانستان ممنوع کرده است.
بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟ بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟
متخصص اطفال با حصور در برنامه مادر و کودک در مورد سن بلوغ نکاتی را بیان کرد.
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر