مخاطب۲۴- پیش بینی بورس- شاخص کل بورس در نیمه نخست بازار ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ با افت ناچیزی همراه شد، ولی در نیمه دوم توانست این ریزش را جبران کند و در نهایت با صعود ۴ هزار واحدی به اتمام رسید.
ارزش صفوف خرید نیز با رشد ۳۶ درصدی همراه بود و در مقابل ارزش صفهای فروش ۱۵ درصد افت داشتند. معاملات این هفته نمایانگر این است که انتخاب مردم برای سرمایه گذاری، سهمهای کوچک است و البته شاهد خروج پول از صندوقهای بادرآمد ثابت و کالایی هستیم.
عطا شاکری، کارشناس بازار سرمایه در خصوص رود بازار در گفتوگو با اکوایران گفت: بازار دوشنبه در حالی با وضعیت متعادل و مثبت در شاخص کل سپری شد که در سمت سهمهایی با اندازه کوچکتر و یا همان بخش موسوم به شاخص هموزن، رونق بیشتری داشت و گروههایی مانند: دارویی، سیمانی، قندی و ... با اقبال بازار مواجه شدند.
او در ادامه افزود: به نظر یکی از سیکلهای نام آشنای بازار و حرکت از سمت سهمهای شاخص کل به سمت شاخص هموزن در حال وقوع است.
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: رشد اخیر بازارسرمایه در رأس تمامی عوامل، به دلیل افزایش نرخ ارز در بازار توافقی واقع شد و این امر سهمهایی با تأثیر مستقیم از این اتفاق را حرکت داد و اکنون در نزدیکی شاخص سه میلیونی، باتوجه به چند عامل، شتاب حرکت سهمهای شاخص کلی و بزرگ کاسته شده است.
به گفته شاکری؛ نرخ ارز در بازار رو به ثبات و حتی میزانی اصلاح گذاشته است و این امر جریان پول به سمت این صنایع را کاهش میدهد؛ همچنین پس از رشدهای اخیر در این شرکتها برخی معاملهگران اقدام به شناسایی سود کردهاند و در نتیجه باتوجه به ابهامات و ریسکهای سیستماتیک، رویکرد کوتاه مدتی کماکان در بین معاملهگران طرفدار دارد.
وی ادامه داد: حرکت سهمهای بزرگ بازارسرمایه از بعد نیازمندی جریان پول به توان بیشتری نیاز دارد و این یک تحلیل قابل اتکاست که تعداد کدهای فعال نشان از آن دارد که با اوج سالهای ۱۳۹۹ فاصله وجود دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: چرخه تحلیلی و بنیادی نیز به نفع سهمهای کوچکتر است؛ بدین شکل که با افزایش نرخ ارز در بازار توافقی و به تبع آن در بورس کالا، با یک فاصله زمانی چرخهی افزایش نرخها در این صنایع به وقوع میپیوندد.
شاکری در نهایت گفت: باتوجه به جمیع عوامل پیش گفته، به نظر اقبال سرمایهگذاران و معاملهگران در آینده نزدیک و روزهای آتی بیشتر متمرکز بر سهمهای کوچکتر و شاخص هموزن خواهد بود و در این بخش از بازارسرمایه، انتظار کسب بازدهی بیشتر میرود.