کد خبر: ۵۵۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱

قرارداد‌های ۶ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی به‌زودی امضا می‌شود

وزیر نفت اعلام کرد که به‌زودی قرارداد‌هایی به ارزش ۶ میلیارد دلار برای فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور امضاء می‌شود.
قرارداد‌های ۶ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی به‌زودی امضا می‌شود

محسن پاک‌نژاد سه‌شنبه، چهارم دی در نشست با کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایجاد تأسیسات فشارافزایی در پارس جنوبی در کشور از نان شب هم واجب‌تر است، اظهار کرد: تمهیدات لازم برای تأمین مالی این پروژه اندیشیده شده است.

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقدمات قانونی برای سرمایه‌گذاری صنایع انرژی‌بر همچون هلدینگ‌های پتروشیمی و صنایع فولادی در میدان‌های گازی کشور انجام شده است، تصریح کرد: بخش خصوصی می‌تواند با به تولید رساندن میدان‌های گازی سهم خود بابت سرمایه‌گذاری در این طرح‌های را در قالب گاز تحویلی، دریافت کند.

بیشتر بخوانید

وزیر نفت با تأکید بر اینکه ناترازی انرژی در کشورمان به سالیان گذشته و سرمایه‌گذاری نکردن در بخش‌های بالادستی بازمی‌گردد و ریشه‌ای به شمار می‌آید، گفت: در حوزه تولید، وزارت نفت مسئولیت سرمایه‌گذاری و تولید از میدان‌های گازی را بر عهده دارد، از سوی دیگر برای حل ناترازی، واردات گاز و سوآپ آن تا حدی می‌تواند به صورت جزئی کمک‌کننده باشد، اما این موضوع به تنهایی کمکی برای رفع کامل ناترازی انرژی نمی‌کند.

 

افزایش ۱۴ میلیون متر مکعبی گاز به شبکه سراسری

پاک‌نژاد با بیان اینکه اگر روند مصرف گاز مدیریت و بهینه‌سازی نشود ما هر چه قدر در حوزه تولید گاز سرمایه‌گذاری کنیم، نمی‌توانیم به افزایش شتابان مصرف گاز در سال‌های اخیر برسیم، افزود: امسال با افزایش برودت هوا مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده کشور به حدود ۶۷۰ میلیون متر مکعب رسیده است، این درحالی است که در مجموع امسال حدود ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین به خطوط سراسری گاز تزریق شده است، این مقدار تولید نسبت به مدت مشابه پارسال (چهار ماه اخیر) افزایش ۱۴ میلیون مترمکعبی داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه طبیعتاً آنچه بعد از گازرسانی به بخش خانگی باقی می‌ماند باید میان نیروگاه‌ها و سایر صنایع عمده کشور با اعمال محدودیت تقسیم شود، ادامه داد: البته که این شرایط به نفع مردم و کشور نیست، این موضوع واقعیتی غیر قابل انکار است.

 

وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت دولت چهاردهم برنامه افزایش ظرفیت تولید گاز در بخش‌های بالادستی صنعت نفت را به شدت دنبال می‌کند، اظهار کرد: البته بیش از هر چیز دیگری باید بروی مدیریت و بهینه‌سازی مصرف تمرکز کنیم، این حوزه در بر دارنده راهکارهای قیمتی و غیر قیمتی است که هم اکنون وزارت نفت راهکارهای غیر قیمتی را در اولویت قرار داده است.

 

پاک‌نژاد تصریح کرد: استفاده از بخارهای گازی با راندمان بالا می‌تواند یکی از راهکارهای غیرقیمتی مدیریت و بهینه‌سازی مصرف به شمار آید، سرمایه‌گذاری در این بخش از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی می‌تواند به ما در تعدیل مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری کمک کند.

 

وی تأکید کرد: ایران هم اکنون در زمستان با ناترازی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعبی گاز و در تابستان با ناترازی ۱۰۰ میلیون متر مکعبی گاز روبرو است، از این رو ما چاره‌ای به جز بهینه‌سازی مصرف در سال‌های آتی نداریم.

 

کاهش مصرف گاز بخش خانگی

وزیر نفت با اشاره به اینکه وزارت نفت در چهار ماه اخیر موفق به افزایش تولید بیش از ۲۵ میلیون متر مکعبی گاز ترش در بخش بالادستی خود شده است، افزود: به عبارت دیگر در چهار ماه اخیر سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۴ میلیون متر مکعب گاز شیرین معادل نصف یک فاز میدان گازی پارس جنوبی بیشتر به شبکه سراسری گاز تزریق شده است. هم اکنون مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری از ۶۷۰ به ۶۲۰ میلیون متر مکعب با همراهی مردم رسیده است.

 

پاک‌نژاد گفت: در واقع به هر اندازه‌ای که نفت‌کوره در نیروگاه‌ها مصرف شود، گاز کمتری تحویل این نیروگاه‌ها می‌شود و این گاز در نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی به‌عنوان جایگزین نفت‌گاز مصرف می‌شود و بدین ترتیب با مصرف کمتر نفت‌گاز در سبد سوخت نیروگاهی، سطح ذخایر آن در نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد.

 

وی با یادآوری اینکه نیروگاه‌ها بر اساس مصوبات بالادستی از ۱۰ مرداد مکلف به مصرف روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره بودند، افزود: این مصوبه اما در نیروگاه‌ها اجرایی نشد و به‌طور متوسط از ۱۰ مرداد تا پایان آبان روزانه حدود ۲۲ میلیون لیتر نفت‌کوره در نیروگاه‌ها مصرف شده است.

 

اجرایی نکردن مصوبات بالادستی

وزیر نفت با اشاره به اینکه اجرایی نکردن مصوبات بالادستی سبب شد موجودی ذخایر نفت‌گاز در آغاز دولت چهاردهم به‌شدت کاهش یابد، ادامه داد: اگر نفت‌کوره مطابق این مصوبات مصرف می‌شد، اکنون سطح موجودی مفید نفت‌گاز نیروگاهی برابر با ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون لیتر بود، اگر نفت‌کوره مطابق مصوبات بالادستی از ابتدای مهر تاکنون مصرف می‌شد، اکنون سطح موجودی مفید نفت‌گاز نیروگاهی برابر با ۲ میلیارد و ۱۷۷ میلیون لیتر بود و اگر نفت‌کوره مطابق این مصوبات از ابتدای آبان تاکنون مصرف می‌شد، اکنون سطح موجودی مفید نفت‌گاز نیروگاهی برابر با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر بود.

 

پاک‌نژاد، صادرات گاز و قراردادهای موجود را دیگر چالش وزارت نفت دولت چهاردهم برای حل مشکل تأمین سوخت زمستانی عنوان کرد و گفت: صادرات گاز به ترکیه در تابستان پارسال از ۲۷ خرداد تا ۲۸ مهر برای مدت چهار ماه به‌دلیل مشکل دریافت از طرف کشور ترکیه متوقف شده بود که این موضوع منجر به کاهش ۳.۶ میلیارد مترمکعبی (۳۰ میلیون مترمکعبی در روز) صادرات گاز نسبت به قرارداد شد. این مقدار گاز مازاد در سال گذشته در اختیار سایر بخش‌ها به‌ویژه نیروگاه‌ها قرار گرفته و انتظارات برای تحویل گاز را افزایش داده است.

 

وی افزود: همچنین با توجه به اینکه از دی پارسال (۱۴۰۲) تا پایان مرداد ۱۴۰۳، تمام ظرفیت قراردادی با ترکیه استفاده شده بود، در طول سه ماه گذشته امکان کاهش صادرات گاز به ترکیه وجود نداشت، عدد صادرات هم باید مطابق با قرارداد فیمابین انجام می‌شد. این در حالی است که از دی پارسال (۱۴۰۲) تا پایان مرداد (۱۴۰۳)، در مواقعی که با کمبود گاز مواجه بوده‌ایم، محدودیت روی صادرات گاز به ترکیه به‌راحتی اعمال شده بود.

 

افزایش ۱۱ میلیون لیتری تولید نفت‌گاز

وزیر نفت با اشاره به اینکه در چهار ماه گذشته تولید نفت‌گاز نسبت به مدت مشابه پارسال ۶ میلیون لیتر افزایش یافته است، گفت: این عدد در پایان آذر امسال به ۱۱ میلیون لیتر رسیده که به همین مقدار ارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌های کشور در مدت یاد شده افزایش داشته است.

 

پاک‌نژاد تصریح کرد: افزایش تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌های کشور به صورت میانگین روزانه ۳۵ میلیون لیتر بوده که در برخی روزها بنا به نیاز تا سقف ۶۰ میلیون لیتر رسیده است، همان‌طور که می‌دانید ایجاد پشتیبانی و تهیه لجستیک برای تحویل این مقدار نفت‌گاز در کشور نیازمند افزایش توان ناوگان تانکرهای جاده‌پیما و ریلی است.

 

وی راه‌اندازی فاز نخست خط لوله انتقال فرآورده از بندرعباس به رفسنجان طی ۲۰ روز گذشته را یکی از اقدام‌های مؤثر در صنعت نفت دانست و گفت: با راه‌اندازی این خط لوله از پیمایش روزانه ۸۰۰ نفتکش جاده‌پیما جلوگیری می‌شود.

برچسب ها: محسن پاک‌نژاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد! قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد!
منابع آگاه از ملاقات و رایزنی مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی یک روز قبل از آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا خبر دادند.
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در جریان سفر به بخش فشافویه، از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای تاریخی کنارگرد بازدید کرد
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود
یک فعال سیاسی، تاکید کرد: مذاکرات با آمریکا در عرض یک روز تاثیر خود را بر بازار ایران گذاشت و به نوعی جمهوری اسلامی توانست در دور اول مذاکرات به آنچه که می‌خواهد دست پیدا کند.
نمایش تجهیزات دفاعی ارتش در رژه ۲۹ فروردین ماه نمایش تجهیزات دفاعی ارتش در رژه ۲۹ فروردین ماه
همزمان با رژه ۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ و گرامیداشت روز ارتش، برخی از تجهیزات این نیرو از جمله از قدرت پهپادی، دستاورد‌های تجهیزاتی بومی با شرکت یگان‌های محمول و خودرویی در تهران و مراکز استان‌ها به نمایش گذاشته شد.
پزشکیان: نیرو‌های مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح است پزشکیان: نیرو‌های مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح است
رئیس‌جمهور در رژه روز ارتش ضمن تاکید بر نقش نیرو‌های مسلح در ایجاد بازدارندگی و قدرت برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان تصریح کرد: وجود این عزیزان باعث شده که ما در منطقه با قدرت بتوانیم حرف‌ها و گفت‌و‌گو‌های خود را در ایجاد ارتباط، صلح و آرامش با قدرت اعمال کنیم
برگزیده
بانک سپه هک شده بود؟ بانک سپه هک شده بود؟
رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره نشت اخیر اطلاعات بانک سپه گفت: اتفاق اخیر هک نبوده بلکه سرقت داده بوده است، خوشبختانه به نتایج خوبی درباره این موضوع رسیده‌ایم که به‌زودی اعلام خواهد شد.
فروش محصولات ایران‌خودرو آغاز شد فروش محصولات ایران‌خودرو آغاز شد
طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، از امروز (جمعه) ثبت‌نام خودرویی ١٠ محصول این شرکت برای هر سه گروه متقاضیان، آغاز شده است؛ بدین منظور متقاضیان از امروز می‌توانند نسبت به تعیین روش فروش (فوق‌العاده یا پیش‌فروش) و انتخاب دو اولویت از بین محصولات عرضه شده، اقدام کنند.
در شیرین‌سازی آب دریا معایب یا مزایا کدام بیشتر است؟! در شیرین‌سازی آب دریا معایب یا مزایا کدام بیشتر است؟!
تحول در فناوری‌های آب‌شیرین‌سازی، پاسخی بود به بحران آب، اما این پاسخ خود پرسش‌های تازه‌ای آفرید؛ اینکه شورابه‌هایی که به خلیج فارس بازمی‌گردند، چه تهدیدی برای حیات اکوسیستم به وجود می‌آورند و آینده سواحل جنوبی ایران چگونه خواهد شد؟
صفحه خبر بالای تصاویر