کد خبر: ۲۵۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳

ایران به اندازه یک هفتم جمعیت دنیا، گاز مصرف می‌کند

آمار‌های اعلام شده توسط شرکت ملی گاز بیانگر آن است که ایران ۸۲ میلیون نفری برابر با چین یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری، گاز مصرف می‌کند.
ایران به اندازه یک هفتم جمعیت دنیا، گاز مصرف می‌کند

ایران با ۸۲ میلیون نفربه اندازه چین یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی گاز مصرف می‌کند و آمار‌های دیگر حاکی از آن است که مصرف گاز ایران با ۱۲ کشور ثروتمند و سردسیر اروپا برابری می‌کند.

ایران به اندازه یک هفتم جمعیت دنیا، گاز مصرف می‌کند

براین اساس نگاهی به مصرف کنندگان گاز ایران نشانگر آن است که بخش خانگی با ۵۳ درصد بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است.

با این حال این روند در زمستان با تغییرات بیشتری مواجه می‌شود به طوری که در ابتدای ماه جاری مقدار مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۵۲۱ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۱۲۹ میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها نیز ۹۸ میلیون مترمکعب بوده است.

این درحالی است که میانگین مصرف گاز در بخش خانگی در دی ماه سال گذشته به به رقم بی سابقه ۵۵۶ میلیون مترمکعب در روز رسیده بود، اما به نظر می‌رسد که امسال طوفان مصرف زودتر از راه رسیده است و احتمالا مصرف بخش خانگی از سقف سال گذشته نیز فراتر خواهد رفت.

در نمودار زیر مصرف یک هفته‌ای گاز (از ۱۷ تا ۲۳ آبان) نمایش داده و با مدت مشابه آن در سال گذشته مقایسه شده به وضوح افزایش حدود ۵۰ میلیون متر مکعبی در روز ۲۳ آبان نسبت به روز مشابه سال قبل و حتی بیشتر از آن را در روز‌های پیشین نشان می‌دهد.

سال گذشته مصرف روزانه گاز کشور از مرز ۸۲۵ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد که این رقم تقریباً سقف توان شرکت ملی گاز برای تأمین نیاز کشور بود.

این به معنای آن است که همه گاز تولیدی از میدان پارس جنوبی فعلاً برای گرمایش استفاده می‌شود.

در عین حال براساس آمار اعلامی وزارت نفت میزان هدر رفت گاز کشور حدود ۹ درصد یعنی رقمی در حدود ۹۰ میلیون متر مکعب در روز برآورد می‌شود که به اندازه تولید دو فاز پارس جنوبی است.

نگاهی به ظرفیت پالایشگاه‌های گاز در کشور بیانگر آن است که تاکنون ظرفیت نصب شده پالایشگاه‌های گاز کشور به بیش از ۹۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

با این حال از آنجا که همواره فاصله‌ای میان ظرفیت اسمی و تولید واقعی وجود دارد که به دلایلی، چون استهلاک تجهیزات، اصطکاک تاسیسات، تعمیرات واحد‌ها و... رخ می‌دهد، نمی‌توان این میزان را واقعی قلمداد کرد؛ بنابراین همانگونه که مسئولان گازی کشور نیز بیان می‌کنند، ظرفیت واقعی تولید گاز کشور حدود ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز است.

ایران با این حجم از ظرفیت نصب شده پالایشگاهی خود، در حال حاضر سومین تولیدکننده گاز در جهان است. اما خبر بد آنکه رتبه چهارمین مصرف کننده دنیا را پس از آمریکا، روسیه و چین در اخیار دارد در حالی که هیچ کدام از این کشور‌ها نه از لحاظ جمعیت و نه وسعت قابل مقایسه با ایران نیستند و همچنین در نیمه سرد جهان قرار دارند در حالی که ایران در سرزمین چندان سردی نیست.

با این شرایط و همانگونه که در گزارشی‌های پیشین نیز به آن اشاره شده است، اکنون و با اتمام توسعه فاز‌های پارس جنوبی که نشان داد ایران دیگر منابع گازی جدیدی ندارد، نیاز مصرف گاز حتی از کل میزان استخراج نیز فراتر رفته است.

جمعبندی آن که اکنون کار به جایی رسیده است که سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره ناترازی گاز و محدود کردن سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها که سبب خاموشی برق شده است، می گوید: مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران برنامه‌های خود را برای جلوگیری از قطعی گاز مطرح کرد که از جمله این برنامه‌ها مذاکره با ترکمنستان و احیای قرارداد قبلی است تا از این طریق با واردات گاز از ترکمنستان گاز شرق و شمال شرق کشور را تامین کنند.

برچسب ها: ایران گاز اروپا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر