کد خبر: ۵۵۲۶۵
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲

تشریح رویکرد بزرگترین اپراتور منطقه در حوزه اینترنت اشیاء

در دومین روز از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام، پنل «اینترنت اشیاء در تحول دیجیتال» در سالن ۷ شرکت مخابرات ایران واقع در نمایشگاه دائمی بین‌المللی تهران برگزار شد.
تشریح رویکرد بزرگترین اپراتور منطقه در حوزه اینترنت اشیاء

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: دکتر یاسر باقری، مدیرکل توسعه کسب‌وکار شرکت مخابرات ایران در مورد تقویت و توانمندسازی اپراتور‌ها در وضعیت کنونی گفت: شرکت مخابرات ایران ازسال گذشته در حوزه اینترنت اشیاء تصمیم گرفت که جایگاه خود را که رها کرده بود حفظ کند و همه موافق بودند که شرکت مخابرات باید در حوزه اینترنت اشیاء نقش فعال بازی کند و این در حالی است که اپراتور‌های دنیا قدم در این مسیر گذاشته وحرکت را آغاز کرده بودند.

وی ادامه داد: اینترنت اشیاء با انقلاب صنعتی چهارم رخ داد و باید شرکت‌هایی که از قدیم بودند یاد بگیرند تا در زیست‌بوم فناوری در کنار یکدیگر، رقابت و هم‌آفرینی را پیش ببرند.

باقری با اشاره به اینکه این نگاه باعث شد که دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم در منطقه مخابراتی البرز شکل بگیرد، تصریح کرد: شرکت مخابرات با این عقبه تاریخی می‌تواند به‌عنوان بزرگترین اپراتور منطقه، نقش خود را در حوزه اینترنت اشیاء ایفا کند.

تنظیم‌گری از چالش‌های جدی در حوزه اینترنت اشیاء است

در ادامه این پنل، دکتر جواد حسین‌پور، رئیس اداره توسعه کسب‌وکار شرکت مخابرات ایران، در مورد زیرساخت‌های شرکت مخابرات ایران در مورد اینترنت اشیاء گفت: یکی از چالش‌های جدی ما در حوزه اینترنت اشیاء، موضوع تنظیم‌گری است که نمی‌توان براحتی از آن عبور کرد و این موضوع نه‌تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا در دستور کار قرار گرفته و همچنان به این موضوع می‌پردازند.

وی افزود: یکی از چالش‌های جدی که در حال شکل‌گیری است، این است که اگر نقض حریم خصوصی رخ دهد، ما باید چه کنیم؟ این در حالی است که اشیاء با اشیاء حرف می‌زنند، فرمان می‌دهند و از همدیگر تبعیت می‌کنند و البته نهاد‌های تنظیم‌گر و حاکمیتی، به‌منظور رگولاتوری‌کردن این فضا، با همدیگر جلسات سنگینی برگزار و سعی می‌کنند به این موضوع ساختار دهند.

حسین‌پور با بیان اینکه باید در کشور به این چالش‌ها توجه شود، بیان کرد: برای حل این مسئله در کشور نیاز به همفکری است چرا که موضوعات دیگری هم وجود دارد که به‌صورت جدی با چالش مواجه هستیم و مثلاً امروزه یکی از پروتکل‌های اینترنت اشیاء، این است که اشیاء با هم حرف می‌زنند که این موضوع باید حل شود.

به گفته وی، نهاد‌های برنامه‌ریز باید در این حوزه ورود کنند و با سختی‌های زیادی مواجه هستند.

کاربرد‌های اینترنت اشیاء، موانع و مشکلات

همچنین در ادامه حمید بهنگار، رئیس انجمن فاوای بارزگانی تهران در مورد کاربرد‌های اینترنت اشیاء، موانع و مشکلات آن گفت: بخش کشاورزی، یکی از زیرشاخه‌های اینترنت اشیاء است که فعالان این حوزه، دانشجویان یا شرکت‌های علاقه‌مند به حوزه اینترنت اشیاء در لحظه شکل‌گیری هایپ فناوری‌های نوظهور در صنایع است.

وی افزود: وقتی از کلمه انقلاب صنعتی نام می‌بریم، مثل این است که تحول و لیگ جدیدی شروع شده و قوانین و قواعد آن متفاوت است و دانشجویان و فعالان حوزه اینترنت اشیاء از فناوری‌های نوظهور استفاده می‌کنند.

بهنگار با بیان این‌که ۴۰ درصد بحث‌های فناوری و زیرساختی، نظارتی و حاکمیتی است، گفت: شرکت مخابرات ایران، از شرکت‌های پیشرو در این حوزه است و این شرکت به‌سوی فناوری‌های نوین پیش می‌رود و با تلاش‌های مخابرات، مشاغل و فرصت‌های زیادی فراهم می‌شود.

شناسایی عوامل پیاده‌سازی موفق تحول دیجیتال

در ادامه، منصور گنجی، عضو کمیسیون اینترنت اشیاء سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، در مورد تحول دیجیتال گفت: تحول دیجیتال به معنای دید و نگاه جدید است و تحول دیجیتال، مستلزم ادغام فناوری‌های دیجیتال در تمام جنبه‌های عملیات یک سازمان است که به طور اساسی نحوه عملکرد آن و ارائه ارزش به ذینفعان آن را تغییر می‌دهد.

وی ادامه داد: در این زمینه، تحول دیجیتال شامل پذیرش و استفاده از ابزار‌ها و بن‌سازه‌های دیجیتال برای ساده‌سازی فرایند‌های سازمانی، افزایش دیجیتال‌سازی فرایند‌ها و هدایت عملکرد سازمانی است و هدف از اجرای این پژوهش، شناسایی عوامل پیاده‌سازی موفق تحول دیجیتال در سازمان و ارائۀ الگوی عمومی برای آن است.

گنجی گفت: تحول دیجیتال شامل تغییر شکل شیوه‌های سنتی مدیریت و انجام امور در سازمان، بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی و همچنین ایجاد بهبود توسعه محصول، مهندسی، بازاریابی، فروش و خدمات است.

تحول دیجیتال فقط تغییری برای استفاده از فناوری اطلاعات نیست، بلکه باید کل سازمان را درگیر کند؛ از این رو ارائه الگویی جامع، طبق یافته‌های پژوهش حاضر که به بررسی جنبه‌های مختلف سازمان جهت اجرایی‌سازی بپردازد، ضروری است.

ضرورت قوانین و چارچوب‌هادر مسیر سلامت دیجیتال

در ادامه نیز یوسف محمدپور، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تهران و عضو کمیسیون اینترنت اشیاء سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گفت: حوزه سلامت دیجیتال کشور با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌روست؛ چالش‌هایی که سرعت رشد این حوزه را کند و آینده آن را نامشخص کرده است و با توجه به اینکه سلامت دیجیتال، متولی دقیقی در کشور ندارد و به صورت جزیره‌ای از طرف سازمان‌های مختلف مدیریت و راهبری می‌شود، اوضاع نابسامانی دارد و تا زمانی که رگولاتور، قوانین و چارچوب‌های این حوزه را ترسیم نکند حرکت در این مسیر کند و رو به عقب خواهد بود.

او در ادامه گفت: در مسیر سلامت دیجیتال ما نسبت به پیشرفت‌های جهانی در ابتدای مسیر هستیم و حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی در پزشکی، اینترنت اشیاء پزشکی، چت‌بات‌های پزشکی، واقعیت مجازی در پزشکی، ربات‌ها، پزشکی از راه دور و … در کشور به دلایل عدم رشد و ثبات اقتصادی مغفول مانده است.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم دی‌ماه در حال برگزاری است و مجموعه سلسله کارگاه‌های آموزشی در سالن ۷ شرکت مخابرات ایران تا ششم دی‌ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران ادامه دارد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عباس قادری به دیدار علی دایی رفت عباس قادری به دیدار علی دایی رفت
تصویر جالبی از شهریار فوتبال ایران در فضای مجازی منتشر شده است.
پیشنهاد رضا رشیدپور برای تغییر نام میدان تجریش پیشنهاد رضا رشیدپور برای تغییر نام میدان تجریش
در دویست و نودمین جلسه علنی شورای شهر تهران، تغییر نام خیابان بیستون حدفاصل خیابان فتحی شقاقی و میدان جهاد به نام شهید یحیی سنوار به تصویب رسید. این تصمیم در راستای گرامیداشت یاد و نام شهیدان بزرگوار و همرزمانشان اتخاذ شد.
ویدیوی جنجالی رقص گروهی در مدرسه ویدیوی جنجالی رقص گروهی در مدرسه
طی روزهای اخیر ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که تعبیر «آموزش رقص در مدرسه» برای آن به کار رفته بود و نشان می‌داد در جشنی که در حیاط یکی از مدارس بابل برگزار شده، دانش آموزان پسر می‌رقصند؛ اتفاقی که در فضای مدارس چندان غیرمرسوم نیست. حالا آموزش و پرورش بابل با صدور اطلاعیه‌ای با تعبیر «برگزاری جشن نامتعارف» در یکی از مدارس دولتی این شهرستان اعلام کرد با عاملان این قانون‌شکنی برخورد می کنیم. ویدیوی مورد نظر را با این توضیح می‌بینید که با توجه به سن این بچه‌ها، تصویرشان محو شده است.
تشییع پیکر «ژاله علو» تشییع پیکر «ژاله علو»
پیکر «ژاله علو» پیشکسوت تئاتر، رادیو، تلویزیون و سینما، صبح چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) با حضور اهالی تئاتر و سینما، در تالار وحدت تشییع شد.
سقوط هواپیمای مسافربری باکو در قزاقستان سقوط هواپیمای مسافربری باکو در قزاقستان
رسانه‌های محلی از سقوط یک هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در قزاقستان خبر می‌دهند.
مراسم تشییع پیکر ژاله علو با حضور سخنگوی دولت مراسم تشییع پیکر ژاله علو با حضور سخنگوی دولت
در حالی مراسم بدرقه پیکر ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، رادیو، تلویزیون و سینما در مقابل تالار وحدت آغاز شد که فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز به مراسم آمده است.
واتساپ و گوگل پلی در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفت واتساپ و گوگل پلی در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفت
دو سکوی اینترنتی «واتساپ» و «گوگل پلی» از ساعات اولیه صبح امروز - چهارشنبه ۵ دی - در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفته است.
برگزیده
پزشکیان باز هم به یاد همسرش گریست پزشکیان باز هم به یاد همسرش گریست
رئیس‌جمهور، مسعود پزشکیان، در اجلاس خانواده با دیدن عکس همسر فقیدش بغض کرد و نتوانست به سخنرانی خود ادامه دهد.
وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات برای رفع فیلترینگ اظهار داشت: پیگیری‌ها ادامه دارد و رفع فیلترینگ به جد در دستور کار دولت است.
جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟ جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟
این روز‌ها دست به دست شدن دو فیلم مربوط به نگهداری از دو توله شیر در فضای مجازی خبرساز شده است. اگرچه بنا بر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، متخلفان دستگیر شده‌اند، اما این پرسش مطرح است که آیا ورود شیر به خانه‌های مردم به خاطر فعالیت کارتل‌های قاچاق حیات وحش است یا دلایل دیگری در این رابطه وجود دارد؟
صفحه خبر بالای تصاویر