مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
بازداشت ۲ نخبه ایرانی در آمریکا و ایتالیا بهاتهام واهی
در ادامه سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران، اخیراً دو نخبه ایرانی در ایالات متحده و ایتالیا بهاتهام آنچه "تلاش برای انتقال فناوری حساس نظامی به ایران" خوانده شده است، بازداشت شدند،
مخاطب۲۴- این اتهامات که با ادعاهایی مبهم و بدون شواهد مستدل مطرح شدهاند، بار دیگر نشاندهنده استفاده ابزاری از قوانین بینالمللی برای تشدید فشارها بر ایران است.
مهدی محمدصادقی، ۴۲ ساله، شهروند ایرانی که در ایالت ماساچوست سکونت دارد. محمد عابدینی نجفآبادی، ۳۸ ساله، مدیرعامل شرکت دانشبنیان ایرانی "صنعت دانش رهپویان افلاک" (SDRA) که در تهران فعالیت میکند.
ادعاهای مطرحشده چیست؟
دولت آمریکا مدعی شده است که این دو نفر با همکاری یکدیگر تلاش کردهاند قطعات الکترونیکی حساس را که در صنایع نظامی کاربرد دارند، به ایران منتقل کنند، این اتهامات شامل دورزدن تحریمهای یکجانبه ایالات متحده و حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادعا شده است، ادعایی که صرفاً براساس گمانهزنی و با هدف متهم کردن فعالیتهای علمی و صنعتی ایران و فشار روانی به نخبگان ایرانی مطرح شده است.
در شرح اتهامات، ادعا شده است که عابدینی با تأسیس شرکتی در سوئیس تحت عنوان "Illumove" قطعات موردنیاز را از شرکتهای آمریکایی خریداری کرده و قصد داشته است آنها را به ایران ارسال کند، اما نکته قابل تأمل این است که چنین فعالیتهایی در چارچوب عادی تجارت بینالمللی و تأمین نیازهای صنعتی کشورها قرار دارد و استفاده از این موارد بهعنوان اتهام، نمایشی از سیاستزدگی نظام قضایی آمریکا است.
واکنش مقامات آمریکایی
دادستانکل ایالات متحده و افبیآی در بیانیههایی این اقدام را بخشی از تلاشهای گسترده برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوریهای پیشرفته توصیف کردهاند.
ابعاد حقوقی و احتمال استرداد
در زمان حاضر، صادقی در ماساچوست در بازداشت بهسر میبرد و جلسهای برای بررسی وضعیت او در ۲۷ دسامبر برگزار خواهد شد همچنین عابدینی که در ایتالیا بازداشت شده است، ممکن است بهدرخواست ایالات متحده به این کشور مسترد شود؛ این در حالی است که بازداشت و استرداد افراد صرفاً براساس اتهامات سیاسی، نقض آشکار قوانین حقوق بینالملل است.
اینگونه اتهامات علیه شهروندان و نخبگان ایرانی در سالهای اخیر به ابزاری برای فشارهای سیاسی آمریکا تبدیل شده است؛ در حالی که ایران همواره تأکید کرده است که فعالیتهای علمی و فناوریاش در چارچوب مقررات بینالمللی انجام میشود، برخوردهایی از این دست با هدف ایجاد مانع در مسیر پیشرفت علمی و اقتصادی کشور صورت میگیرد.
بازداشت این دو شهروند ایرانی بار دیگر نشان میدهد که سیاستهای خصمانه آمریکا نهتنها به سطح دولتها محدود نمیشود، بلکه تلاش دارد از طریق اتهامات واهی علیه افراد، فضای علمی و صنعتی ایران را نیز تحت فشار قرار دهد، این اقدامات غیرقانونی در حالی انجام میشود که بسیاری از کشورها، از جمله متحدان آمریکا، نسبت به تأثیرات منفی چنین رویکردهایی ابراز نگرانی کردهاند.
اژهای در مصاحبهای در مورد روز حمله اسرائیل به جلسه سران قوا ضمن اشاره به اینکه پس از حمله به پناهگاه امن یا خانه نرفتند گفت: «بعد از حمله به جلسۀ شورایعالی امنیت ملی، همه به جای اینکه به پناهگاه امن بروند به جلسات دیگری رفتند.»
رئیس جمهور گفت: دشمنان ادعا دارند که نباید به ایران اجازه داد تا بمب اتم بسازد. ما قصد ساختن بمب اتم نداریم ولی جو درست کردهاند که ایران قصد ساخت بمب اتم دارد.
مهاجرانی در پاسخ به این سوال که این قطعیها جیرهبندی حساب نمیشود، گفت: با توجه به چیزی که وزارت نیرو اعلام کرده، هنوز جیرهبندی آب اعلام نشده است، اما اگر این موضوع پیش بیاید، حتماً اطلاعرسانی خواهیم کرد.
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش درباره احتمال حمله مجدد صهیونیستها و نقض آتشبس گفت: ما نظامی هستیم وظیفهمان حفظ آمادگی است این را سیاسیون باید پاسخ دهند، اما ما آماده هستیم، آتشبس نقض بشود یا نشود ما آمادهایم که در مقابل تهاجم هر دشمنی پاسخگو باشیم.
مهاجرانی در پاسخ به این سوال که این قطعیها جیرهبندی حساب نمیشود، گفت: با توجه به چیزی که وزارت نیرو اعلام کرده، هنوز جیرهبندی آب اعلام نشده است، اما اگر این موضوع پیش بیاید، حتماً اطلاعرسانی خواهیم کرد.
در دورهای که خصوصیسازی به عنوان سیاست بالادستی پیگیری میشد، کار جمعآوری زباله از طرف شهرداری به بخش خصوصی برونسپاری شد. تا پیش از آن برخی ضایعات را نمکیها جمع میکردند، اما با نظاممند شدن این پروسه، کار به عهده تعدادی فعال که مجوز داشتند سپرده شد.