کد خبر: ۵۴۹۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳

خطری بزرگتر از کرونا در راه است!

احتمال اینکه پاندمی بعدی در ارتباط با آنفلوآنزا یا سارس و یا کرونا و یا ابولا باشد بسیار بیشتر است؛ چون قدرت سرایت این ویروس‌ها بیشتر از دیگر بیماری‌هاست. اما اگر چنین پاندمی‌هایی رخ دهد خطر بیشتری کشور ما را تهدید می‌کند؛ بنابراین باید ببینیم آیا برای چنین بیماری‌هایی آمادگی لازم را داریم؟ از لحاظ دارو و یا واکسن برای چنین ریسک‌هایی مطالعاتی انجام می‌شود؟»
خطری بزرگتر از کرونا در راه است!
مخاطب۲۴- مواجهه جهان با همه‌گیری کووید-۱۹، ما را در برابر یک حقیقت غیرقابل انکار قرار داد و آن هم تهدیدی بسیار جدی به نام «زمان» است. با وجود اینکه کووید-۱۹ یک تراژدی بود، ولی انگار باز هم نمی‌توانیم باور کنیم برای رویارویی با پاندمی‌های دیگر باید از قبل خودمان را آماده کنیم.
بیشتر بخوانید

در حال حاضر و باوجود همه خوش‌بینی‌های محتاطانه شاید بتوان گفت ما برای اولین‌بار در تاریخ ابزار و منابع موردنیاز برای رهگیری یک شیوع آینده را قبل از تبدیل‌شدن به یک بیماری همه‌گیر جهانی در اختیار داریم. اما تا چه حد آن را جدی می‌گیریم و حاضریم اقدامات لازم را برای مقابله با آن در نظر داشته باشیم؟

هشدار برای یک پاندمی دیگر! باید منتظر این بیماری‌ها بوددکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در این مورد می‌گوید: مطالعات انجام شده در سطح دنیا نشان می‌دهد احتمال اینکه در آینده درگیر پاندمی دیگری باشیم نیز وجود دارد. ما در ایران تجربه خوبی در ارتباط با ویروس کرونا چه از لحاظ درمان و استفاده از دارو‌های به‌روز و چه از لحاظ واکسیناسیون نداشتیم. نوع درمان‌ها در نقاط مختلف کشور متفاوت بود و دسترسی به دارو‌ها نیز بسیار سلیقه‌ای بود و در کنار آن دارو‌هایی که به‌روز بودند و در دنیا برای کووید تولید شده بودند در کشور ما استفاده نشد.

تجربه مواجهه با مشکلات واکسیناسیون

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درباره واکسیناسیون بیان می‌کند: واکسینه کردن مردم با تأخیر زیاد شروع شد و در ارتباط با نوع دوز بوستر انتخاب دوز بوستر مناسب نبود. برای واریانت‌های جدید ویروس هم واکسنی در کشور تولید یا وارد نشد؛ بنابراین باید از این تجربه تلخ درس بگیریم؛ تجربه تلخی که حداقل موجب فوت بیش از ۸ میلیون نفر در دنیا شد.

لزوم آمادگی و برنامه‌ریزی

نوری‌زاده تاکید می‌کند که در آینده یک پاندمی جدید نیز وجود خواهد داشت، پس چه بهتر که از الان برای آن روز‌ها برنامه‌ریزی شود. پیری جمعیت و شلوغی شهر‌های بزرگ و آلودگی شهر‌های بزرگ می‌تواند شدت این بیماری را در کشور بیشتر کند. طبق مطالعاتی که در سطح دنیا انجام شده ویروس‌هایی مانند آنفلوآنزا و کرونا و سارس ابولا، مرس، زیکا، کریمن کونگو ماربورگ و هانتا و لاسا و نیپا می‌توانند پاندمی جدید را رقم بزنند.

ضرورت برنامه ریزی و شروع مطالعات

به نظر می‌رسد اگر سیستم‌های بهداشتی درخواست نیاز برای مطالعات این چنینی داشته باشند و پژوهشگران نیز مطالعات خود را در ارتباط با واکسن یا دارو برای چنین بیماری‌های انجام دهند شروع مطالعات مستلزم حمایت مادی و معنوی از طرف وزارتخانه‌های مربوط است. در حالی که هنوز کرونا در دنیا به طور کامل تمام نشده است و زمستان را پیش رو داریم. به نظر می‌رسد سازمان‌های بهداشتی ظاهراً وجود کووید در کشور را قبول ندارند چرا که پروتکل خاص درمانی به روز شده برای این بیماری ارائه نشده است و واکسن‌های به روز شده‌ای هم در کشور وجود ندارد و بسیاری از بیمارستان‌های کشور حتی به دارو‌هایی که در چند سال اخیر برای این بیماری استفاده می‌شد مثل رم دسیویر هم دسترسی ندارند.

مشکلات بیماران پر خطر

به گفته عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در دنیا برای مقابله با این بیماری هم واکسن‌های به روز شده تزریق می‌شود و هم دارو‌های به روز شده استفاده می‌شود. حتی برای امسال که نگران شیوع آنفلوآنزا هستیم نیز تعداد محدودی واکسن آنفلوآنزا در اختیار مردم قرار گرفت که به خاطر قیمت نسبتاً بالای آن بسیاری از افراد پرخطر نتوانستند این واکسن را تزریق کنند. در صورتی که این واکسن باید به طور رایگان در اختیار بیماران زمینه‌ای، خانم‌های باردار و سنین بالا قرار بگیرد تا احتمال ابتلا به این بیماری کاهش پیدا کند.

برچسب ها: کووید 19
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟ جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟
این روز‌ها دست به دست شدن دو فیلم مربوط به نگهداری از دو توله شیر در فضای مجازی خبرساز شده است. اگرچه بنا بر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، متخلفان دستگیر شده‌اند، اما این پرسش مطرح است که آیا ورود شیر به خانه‌های مردم به خاطر فعالیت کارتل‌های قاچاق حیات وحش است یا دلایل دیگری در این رابطه وجود دارد؟
راستگویی که آزار گر بانوان بود اعدام شد راستگویی که آزار گر بانوان بود اعدام شد
حکم اعدام فردی به نام راستگویی کندلج که زنان و دختران را با درفش در تهران مجروح و ایجاد رعب و وحشت می‌کرد، اجرا شد.
آوازخوانی جالب سردار آزمون در امارات آوازخوانی جالب سردار آزمون در امارات
سردار آزمون بعد از پیروزی ۳ بر صفر شباب الاهلی مقابل الوصل برای هواداران تیم آواز خواند!
نیروی هوایی مصر ترکیبی رنگارنگ از هواپیما‌ها و هلیکوپتر‌های نیروی هوایی مصر ترکیبی رنگارنگ از هواپیما‌ها و هلیکوپتر‌های
مصر روابط کاری خود را با ایالات متحده، کشور‌های اروپایی، چین و روسیه حفظ می‌کند. در طول جنگ سرد، مصر هواپیما‌های نظامی شوروی را خریداری می‌کرد، اما خرید هواپیما‌های نظامی جدید روسیه دیگر جزو گزینه‌های آسان این کشور نیست. در سال ۲۰۱۷، ایالات متحده قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها (CAASTA) را تصویب کرد که بر اساس آن کشور‌های خریدار تجهیزات پیشرفته نظامی روسیه (مانند جت‌های جنگنده) تحریم می‌شوند.
مشکی متفاوت و عجیب برای گوشی سامسونگ مشکی متفاوت و عجیب برای گوشی سامسونگ
به‌تازگی لیست رنگبندی سامسونگ گلکسی اس ۲۵ افشا شده است که یک رنگ مشکی عجیب را نشان می‌دهد. برای اولین باراست که چنین رنگی دیده می‌شود.
وزارت بهداشت: مصرف غذا‌های پرچرب را بسیار محدود کنید وزارت بهداشت: مصرف غذا‌های پرچرب را بسیار محدود کنید
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تمام مواد غذایی به جز آب دارای کالری هستند و میزان دریافت کالری روزانه ما باید براساس نیازمان باشد اگر بیش از آن باشد منجر به چاقی می‌شود.
بازیگر خانم: بعد از سرفه‌های خفه کننده هنوز زنده‌ام بازیگر خانم: بعد از سرفه‌های خفه کننده هنوز زنده‌ام
الهام پاوه نژاد به آلودگی هوا واکنش نشان داد.
برگزیده
وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات برای رفع فیلترینگ اظهار داشت: پیگیری‌ها ادامه دارد و رفع فیلترینگ به جد در دستور کار دولت است.
جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟ جریان توله شیر خانگی در فضای مجازی چه بود؟
این روز‌ها دست به دست شدن دو فیلم مربوط به نگهداری از دو توله شیر در فضای مجازی خبرساز شده است. اگرچه بنا بر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، متخلفان دستگیر شده‌اند، اما این پرسش مطرح است که آیا ورود شیر به خانه‌های مردم به خاطر فعالیت کارتل‌های قاچاق حیات وحش است یا دلایل دیگری در این رابطه وجود دارد؟
درخواست متفاوت پزشکیان از مردم + فیلم درخواست متفاوت پزشکیان از مردم + فیلم
مسعود پزشکیان طی پیام ویدئویی از همه مردم کشور درخواست کرد حداقل ۲ درجه، درجه گرمایش خانه و یا محیط کارشان را کمتر کنند
صفحه خبر بالای تصاویر