کد خبر: ۵۰۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷

کووید ایکس‌ئی‌سی چیست و چه علایمی دارد؟

کارشناسان به‌تازگی با بررسی علائم بیماران، هشدار داده‌اند که سویه‌ای جدیدی به نام کووید ایکس‌ئی‌سی (Covid XEC) شیوع پیدا کرده است.
کووید ایکس‌ئی‌سی چیست و چه علایمی دارد؟

مخاطب۲۴- هم‌زمان با آغاز فصل پاییز و فرا رسیدن روز‌های سرد، یک نوع جدید که مسری‌تر و قوی‌تر از ویروس‌های کووید پیشین است، در حال گسترش در سراسر ارپندنتوپا و جهان است.

به گزارش ایندیپندنت، کارشناسان به‌تازگی با بررسی علائم بیماران، هشدار داده‌اند که سویه‌ای جدیدی به نام کووید ایکس‌ئی‌سی (Covid XEC) شیوع پیدا کرده است.

این سویه اولین بار ماه ژوئن در آلمان شناسایی شد و تاکنون در ۱۵ کشور از سه قاره مشاهده شده است.
به گفته متخصصان، با سردتر شدن هوا این سویه ممکن است در عرض چند ماه به گونه غالب تبدیل شود و تعداد بیشتری از بیماران را راهی مراکز درمانی کند.

اریک توپل، مدیر موسسه تحقیقاتی اسکریپس در کالیفرنیا، در این زمینه گفت: «کووید ایکس‌ئی‌سی در حال حاضر در سراسر جهان شروع به گسترش کرده است».

او در گفتگو با لس آنجلس تایمز افزود: «چند هفته یا چند ماه طول می‌کشد تا اینکه این ویروس شروع به ایجاد موج ابتلای بیماران کند.»

همچنین دکتر الیزابت هادسون، رئیس بیمارستانی در کالیفرنیای جنوبی، گفت که کارشناسان بهداشت در هفته‌های آینده به نظارت بر این ویروس ادامه خواهند داد.

او تاکید کرد که ابتلا به ایکس‌ئی‌سی در غرب اروپا از جمله در کشور‌های آلمان و هلند گزارش شده و به‌سرعت در حال گسترش است.

به گفته این متخصص، کووید ایکس‌ئی‌سی در ایالات متحده آمریکا نیز مشاهده شده، اما شیوع آن تاکنون کم بوده است.

این سویه که ترکیبی از گونه‌های کی‌اس‌۱.۱ (KS.۱.۱) و کی‌پی۳.۳ (KP.۳.۳) است علائمی مشابه بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی ایجاد می‌کند.

بیشتر افراد در عرض چند هفته بهبود می‌یابند، اما برای برخی دیگر روند بهبود بیشتر طول می‌کشد و بعضی از بیماران هم ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند.

علائم معمول سویه جدید کووید تب، سرفه مداوم، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، تنگی نفس و احساس خستگی یا فرسودگی است.

همچنین علائم معمول سرماخوردگی مانند سردرد، گلودرد، انسداد یا آبریزش بینی، از دست دادن اشتها، اسهال، و حالت تهوع در مبتلایان به کووید ایکس‌ئی‌سی دیده می‌شود.

آخرین اطلاعات بریتانیا نشان می‌دهد که آمار هفتگی ابتلا به کووید به ۴.۳ درصد افزایش یافته است. بریتانیا همچنین تا ۳۰ اوت ۱۰۲ مورد مرگ مرتبط با کووید گزارش کرده است.

با این حال، سازمان سلامت بریتانیا هنوز اطلاعات دقیقی در مورد سویه ایکس‌ئی‌سی ارائه نکرده است.

برچسب ها: کووید 19
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
صفحه خبر بالای تصاویر