مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
احتمال اینکه پاندمی بعدی در ارتباط با آنفلوآنزا یا سارس و یا کرونا و یا ابولا باشد بسیار بیشتر است؛ چون قدرت سرایت این ویروسها بیشتر از دیگر بیماریهاست. اما اگر چنین پاندمیهایی رخ دهد خطر بیشتری کشور ما را تهدید میکند؛ بنابراین باید ببینیم آیا برای چنین بیماریهایی آمادگی لازم را داریم؟ از لحاظ دارو و یا واکسن برای چنین ریسکهایی مطالعاتی انجام میشود؟»
مخاطب۲۴- مواجهه جهان با همهگیری کووید-۱۹، ما را در برابر یک حقیقت غیرقابل انکار قرار داد و آن هم تهدیدی بسیار جدی به نام «زمان» است. با وجود اینکه کووید-۱۹ یک تراژدی بود، ولی انگار باز هم نمیتوانیم باور کنیم برای رویارویی با پاندمیهای دیگر باید از قبل خودمان را آماده کنیم.
در حال حاضر و باوجود همه خوشبینیهای محتاطانه شاید بتوان گفت ما برای اولینبار در تاریخ ابزار و منابع موردنیاز برای رهگیری یک شیوع آینده را قبل از تبدیلشدن به یک بیماری همهگیر جهانی در اختیار داریم. اما تا چه حد آن را جدی میگیریم و حاضریم اقدامات لازم را برای مقابله با آن در نظر داشته باشیم؟
هشدار برای یک پاندمی دیگر! باید منتظر این بیماریها بوددکتر مصطفی نوریزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در این مورد میگوید: مطالعات انجام شده در سطح دنیا نشان میدهد احتمال اینکه در آینده درگیر پاندمی دیگری باشیم نیز وجود دارد. ما در ایران تجربه خوبی در ارتباط با ویروس کرونا چه از لحاظ درمان و استفاده از داروهای بهروز و چه از لحاظ واکسیناسیون نداشتیم. نوع درمانها در نقاط مختلف کشور متفاوت بود و دسترسی به داروها نیز بسیار سلیقهای بود و در کنار آن داروهایی که بهروز بودند و در دنیا برای کووید تولید شده بودند در کشور ما استفاده نشد.
تجربه مواجهه با مشکلات واکسیناسیون
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درباره واکسیناسیون بیان میکند: واکسینه کردن مردم با تأخیر زیاد شروع شد و در ارتباط با نوع دوز بوستر انتخاب دوز بوستر مناسب نبود. برای واریانتهای جدید ویروس هم واکسنی در کشور تولید یا وارد نشد؛ بنابراین باید از این تجربه تلخ درس بگیریم؛ تجربه تلخی که حداقل موجب فوت بیش از ۸ میلیون نفر در دنیا شد.
لزوم آمادگی و برنامهریزی
نوریزاده تاکید میکند که در آینده یک پاندمی جدید نیز وجود خواهد داشت، پس چه بهتر که از الان برای آن روزها برنامهریزی شود. پیری جمعیت و شلوغی شهرهای بزرگ و آلودگی شهرهای بزرگ میتواند شدت این بیماری را در کشور بیشتر کند. طبق مطالعاتی که در سطح دنیا انجام شده ویروسهایی مانند آنفلوآنزا و کرونا و سارس ابولا، مرس، زیکا، کریمن کونگو ماربورگ و هانتا و لاسا و نیپا میتوانند پاندمی جدید را رقم بزنند.
ضرورت برنامه ریزی و شروع مطالعات
به نظر میرسد اگر سیستمهای بهداشتی درخواست نیاز برای مطالعات این چنینی داشته باشند و پژوهشگران نیز مطالعات خود را در ارتباط با واکسن یا دارو برای چنین بیماریهای انجام دهند شروع مطالعات مستلزم حمایت مادی و معنوی از طرف وزارتخانههای مربوط است. در حالی که هنوز کرونا در دنیا به طور کامل تمام نشده است و زمستان را پیش رو داریم. به نظر میرسد سازمانهای بهداشتی ظاهراً وجود کووید در کشور را قبول ندارند چرا که پروتکل خاص درمانی به روز شده برای این بیماری ارائه نشده است و واکسنهای به روز شدهای هم در کشور وجود ندارد و بسیاری از بیمارستانهای کشور حتی به داروهایی که در چند سال اخیر برای این بیماری استفاده میشد مثل رم دسیویر هم دسترسی ندارند.
مشکلات بیماران پر خطر
به گفته عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در دنیا برای مقابله با این بیماری هم واکسنهای به روز شده تزریق میشود و هم داروهای به روز شده استفاده میشود. حتی برای امسال که نگران شیوع آنفلوآنزا هستیم نیز تعداد محدودی واکسن آنفلوآنزا در اختیار مردم قرار گرفت که به خاطر قیمت نسبتاً بالای آن بسیاری از افراد پرخطر نتوانستند این واکسن را تزریق کنند. در صورتی که این واکسن باید به طور رایگان در اختیار بیماران زمینهای، خانمهای باردار و سنین بالا قرار بگیرد تا احتمال ابتلا به این بیماری کاهش پیدا کند.
۸ درصد از مشترکان بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو برق مصرف میکنند که سهم آنها از کل مصرف، ۲۰ درصد است. در این میان، تنها ۲ درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو، به تنهایی ۱۰ درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص دادهاند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است.
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریالهای تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز بهعنوان دستیار کارگردان دارد
پژوهشگران بهتازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا میشوند؛ این کشف به آنها کمک میکند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روزها به یکی از جذابترین ترندهای دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمههای میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربهای بینظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم میکند.
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهرهای مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
هیچ سنگ یا قطعهای از تخت جمشید جدا نشده و یا سقوط نکرده است، بلکه محوطه میان تخت جمشید و نقش رستم، محدوده شهر پارسه قدیم است و آثار سطحی و زیرسطحی باستانی بسیاری در آن وجود دارد. این تکه سنگ یکی از همین آثار باستانی است که بخشی از آن به مرور زمان بیرون آمده و توسط فرد یابنده، مشاهده و بیرون کشیده شده است و به این شکل نیست که تکه سنگی از مجموعه تخت جمشید جدا شده باشد.
سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) و مدارس نمونه دولتی اعلام کردند که ثبت نام برای آزمون ورودی پایه هفتم و دهم این مدارس از فردا، شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ آغاز و تا جمعه ۲۲ فروردین ادامه خواهد داشت.
پژوهشگران بهتازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا میشوند؛ این کشف به آنها کمک میکند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.