کد خبر: ۵۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹

پیشنهاد نجومی سازمان نظام پزشکی کشور، افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی

مشاهدات از افزایش حق ویزیت پزشکان حکایت می کند، این در حالیست که دولت وعده داده بود از افزایش هزینه های درمانی جلوگیری کند و فشار حذف ارز ترجیحی در حوزه درمان، مشکلی برای اقشار مختلف جامعه ایجاد نکند.
پیشنهاد نجومی سازمان نظام پزشکی کشور، افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی

مشاهدات میدانی از داروخانه‌ها و درمانگاه‌ها حاکی از افزایش قیمت برخی اقلام دارویی و درمانی است، برخی دیگر از بیماران نیز مدعی هستند که حق ویزیت پزشکان با توجیه بالا رفتن هزینه‌ها، افزایش یافته است. این گزارشات که در اغلب موارد صحتشان تایید شده در حالی مخابره می‌شود که دولت وعده داده بود حذف ارز ترجیحی دارو و لوازم پزشکی باعث وارد آمدن فشار بر بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی نشود.

پیشنهاد نجومی سازمان نظام پزشکی کشور، افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی

مخاطب۲۴ - البته امروز محمد مهدی ناصحی، رییس سازمان بیمه سلامت از ممنوعیت افزایش حق ویزیت پزشکان خبر داده و گفت: ویزیت پزشکان به صورت رسمی افزایش قیمتی نداشته و گران نشده است. بحث افزایش تعرفه پزشکان باید در شورای عالی بیمه تصویب شود و برنامه این است که افزایش تعرفه‌ها به مردم فشار نیاورد.

از سوی دیگر در شرایطی که اوضاع تورمی موجبات نگرانی و ناراحتی بسیاری از هموطنان مان را فراهم آورده، سازمان نظام پزشکی کشور با انتشار نامه ای، پیشنهاداتی برای افزایش تعرفه‌های پزشکی ارائه کرد که موجبات شگفتی بسیاری را فراهم آورده است.

 
به فاصله حدود یک ماه از آغاز سال جدید و در شرایطی که هنوز کارمندان، کارگران، مستمری بگیران و... حقوق فروردین ماه را دریافت نکرده اند و افزایش ۱۰ (برای کارمندان)، ۳۸ (برای کارگران)، ۲۰ (برای مستمری بگیران) و... برایشان ملموس نشده، شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور پیشنهاد افزایش میانگین ۶۰ درصدی تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی را ارائه کرده و بسیاری از مردم را نگران کرده است.
بر اساس این نامه که تاریخ ۲۵ فروردین ماه امسال روی آن درج شده، اعدادی پیشنهاد شده که برخی از آن‌ها بدین شرح هستند: افزایش ویزیت پزشکی عمومی از پنجاه و سه به ۲۴۵ هزار تومان، افزایش ویزیت پزشک متخصص از هشتاد به ۲۴۵ هزار تومان، افزایش ویزیت فوق تخصص از نود و چهار به ۲۹۵ هزار تومان، افزایش K حرفه‌ای از پنجاه و سه به ۱۷۸ هزار تومان، افزایش هتلینگ اتاق سه تخته از یک میلیون و دویست به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و... .
پیشنهاد نجومی سازمان نظام پزشکی کشور، افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی
 
اعدادی که به قدری رشدشان عجیب و نجومی بوده که خود نظام پزشکی هم کوشیده از تبعات شوک آور اعلامش شانه خالی کند، به این صورت که در بالای جدول، متذکر شده که این اعداد «بهای تمام شده خدمات» است (به کادر قرمز مشخص شده در تصویر فوق دقت کنید) نه پیشنهاد این سازمان صنفی برای تعرفه‌های سال جاری! تدبیری که اگر بدانیم از مدت‌ها پیش اتخاذ شده و مربوط به روز‌های اخیر نیست، ماجرا جالب‌تر می‌شود.
برای یافتن پیشینه ماجرا می‌بایست به اواخر دی ماه سال گذشته بازگردیم و خبری را مرور کنیم که در یکی از خبرگزاری‌های کشورمان درج شده و حاوی عکسی است که از جدول پرینت شده گرفته شده است. جدولی که روی کاغذی بدون سربرگ درج شده و معلوم نیست توسط چه کسی یا کسانی تهیه شده، اما مدعی است که بهای تمام شده خدمات تشخیصی و درمانی با تعرفه سال ۱۴۰۰ هم همخوانی نداشته و بر اساس ضرایبی که مبنایشان نامعلوم است، تعرفه‌هایی را برای سال ۱۴۰۱ پیشنهاد داده که عینا در نامه اخیر سازمان نظام پزشکی آمده است!
 
پیشنهاد نجومی سازمان نظام پزشکی کشور، افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی
 
رویدادی تامل برانگیز که اگر بدانیم در خبر درج شده در آن تاریخ، هیچ اشاره‌ای به مرجع تهیه کننده جدول فوق نشده، ابهام برانگیزتر می‌شود و این شائبه را تقویت می‌کند که آن زمان برای ارائه این اعداد و ارقام نجومی برنامه ریزی شده است. برنامه‌ای که حالا با انتشار همان جدول در نامه رسمی سازمان نظام پزشکی کشور، پشت پرده اش آشکار شده و این سوال را به وجود آورده که آیا چنین اقدامی برای تاثیرگذاری بر روند تعیین تعرفه‌های پزشکی، قانونی است؟

این سوال زمانی مهم‌تر جلوه می‌کند که بدانیم زمزمه افزایش ۶۰ درصدی تعرفه‌های تشخیصی و درمانی برای ۱۴۰۱ در همان دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شد؛ در روز‌هایی که گفته می‌شد نتیجه رایزنی‌های شورای عالی بیمه سلامت (مرجع تصمیم گیری درباره این تعرفه ها) به افزایش ۲۸.۵ درصدی تعرفه‌ها برای سال بعد (یعنی امسال) منجر شده است و این افزایش مورد وثوق اکثریت اعضای شورای عالی بوده و در عین حال، سازمان نظام پزشکی کشور با آن مخالف بوده است.
مخالفتی که حالا آشکار شده است و معلوم نیست چه تاثیری بر فرجام ماجرا خواهد گذاشت، هرچند بعید است که نتیجه ناخوشایندی برای نظام پزشکی به دنبال داشته باشد چراکه این مجموعه صنفی به وضوح این پیام را به اعضایش مخابره کرده که عدد پیشنهادی اش برای تعرفه ها، اعداد فوق بوده و هر میزان که از آن کاسته شود، تقصیر نهاد‌های بیمه گر و دولت مردانی است که در روند تعیین تعرفه‌ها دخیل هستند! دولت مردانی که باید بدانند سهم پرداختی مردم از هزینه‌های سلامت، در حال حاضر ۶۰ درصد است در حالی که بر اساس برنامه ششم توسعه، می‌بایست ۲۵ درصد می‌بود!

انحراف چشمگیر واقعیت با برنامه‌های کلی نظام در حوزه سلامت که بعید است با افزایش ۲۸.۵ درصدی تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی هم افزایش پیدا نکند، به ویژه در شرایطی که می‌دانیم نوع ارز تخصیصی به حوزه دارو و درمان هم تغییر کرده و سهم پرداختی مردم در این حوزه در همین یک ماه سپری شده از سال جاری هم افزایش چشمگیری داشته است؛ نکته‌ای که ظاهرا برای سازمان نظام پزشکی اهمیت خاصی ندارد که اگر داشت، چه بسا جدولی که در آبان ۱۴۰۰ تهیه کرده بودند را با کمی تعدیل در سال جاری منتشر می‌کردند!
منبع: تابناک و اقتصادآنلاین
 
 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر