کد خبر: ۵۳۸۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰

آیا فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟

برای فضانوردانی که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کار می‌کنند، خبر‌های خوبی وجود دارد.

مخاطب۲۴- در حالی که بدن و مغز فضانوردان تحت تأثیر تشعشعات، گرانش تغییر یافته، موقعیت‌های کاری چالش برانگیز و کم خوابی در این مأموریت‌ها قرار می‌گیرد، مطالعه روی ۲۵ فضانورد هیچ مدرکی مبنی بر اینکه این شرایط به مهارت‌های فکری آنها در درازمدت آسیب می‌رساند، نشان نداد.

«شینا دیو»، نویسنده اول از آزمایشگاه عملکرد و سلامت رفتاری ناسا، می‌گوید: «زندگی و کار در فضا با اختلالات شناختی گسترده‌ای که حاکی از آسیب قابل توجه مغز باشد، مرتبط نیست.»

در طول استقرار در فضا، فضانوردان باید وظایف پیچیده‌ای را انجام دهند و حتی اشتباهات کوچک می‌تواند عواقب جدی داشته باشد.

به طور متوسط، کسانی که در این مطالعه شرکت کردند، شش ماه در ISS کار کردند.

به گفته محققان، آزمایش‌های مهارت‌های ذهنی که قبل، در حین و بعد از مأموریت‌ها انجام شد، تغییراتی را نشان داد، اما هیچ چیز دائمی یا حاکی از آسیب به سیستم عصبی مرکزی وجود نداشت.

برای این مطالعه، فضانوردان یک سری آزمایش برای اندازه گیری سرعت و دقت در کار‌های مختلف ذهنی انجام دادند. آنها قبل از مأموریت خود، در ابتدا و پایان مأموریت و مجدداً در ۱۰ و ۳۰ روز پس از بازگشت به زمین تحت آزمایش قرار گرفتند.

این مطالعه نشان داد که در فضا، آنها برای تکمیل تست‌های سرعت پردازش ذهنی، حافظه فعال و توجه زمان بیشتری نیاز داشتند. تغییرات برای دوره‌های مختلف ادامه یافت.

دیو می‌گوید: «برای مثال، کُند شدن عملکرد در توجه، فقط در اوایل مأموریت مشاهده شد، در حالی که عملکرد کُند در سرعت پردازش تا زمانی که مأموریت پایان یافت و خدمه به زمین بازگشتند، به سطح اولیه بازنگشت.»

آزمایش‌ها نشان داد که برخی از حوزه‌های شناختی بیشتر از سایر بخش‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

دیو گفت: «حتی در زمین، سرعت پردازش، حافظه کاری و توجه حوزه‌های شناختی هستند که می‌توانند تغییرات موقتی را زمانی که فرد تحت استرس است نشان دهند. دامنه‌های دیگر، مانند حافظه، کمتر آسیب پذیر هستند.»

این مطالعه نشان داد که فضانوردان با همین عوامل استرس زا مواجه هستند، اما موارد دیگری که منحصر به فضا هستند نیز به آنها آسیب می‌رساند.

آنها گفتند: «ما دریافتیم که آسیب پذیرترین حوزه‌ها در زمانی که فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی حضور دارند، همان مناطقی هستند که بیشتر در معرض عوامل استرس زا روی زمین هستند.»

 
برچسب ها: فضانوردان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خوشحالی و موفقیت در کمتر از ۵ دقیقه خوشحالی و موفقیت در کمتر از ۵ دقیقه
هر روز، علی‌رغم خواست ما، رویداد‌های غیرمنتظره می‌توانند بر روحیه، انرژی و رفاه روانی ما تأثیر بگذارند.
قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی قشم به موزه قطر صحت دارد؟ قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی قشم به موزه قطر صحت دارد؟
برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی گورستان‌های قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده اند
جشنواره پاراگلایدر های تزئینی و آزاد جشنواره پاراگلایدر های تزئینی و آزاد
اولین جشنواره پاراگلایدر‌های تزئینی و آزاد با حضور ۳۰۰ پرنده از سراسر ایران با هدف افزایش شور و نشاط و همگانی سازی ورزش‌های هوایی در رامیان استان گلستان برگزار شد.
خبر خوش برای قاتل خبر خوش برای قاتل
حکم قصاص قاتل پسر جوان با مهلت دو هفته‌ای خانواده مقتول متوقف شد
اکنون سروش صحت توقیف شد! اکنون سروش صحت توقیف شد!
نهاد نظارتی ساترا با ابلاغ نامه‌ای برنامه «اکنون» سروش صحت که ادامه «کتاب باز» بود پس از پخش یک قسمت توقیف کرد
علت سیاه شدن ناخن پا چیست؟ علت سیاه شدن ناخن پا چیست؟
این مشکل معمولاً نتیجه‌ی برخورد‌های مکرر انگشتان پا با اشیاء سخت، استفاده از کفش‌های تنگ و ضربات ناگهانی به پا است. علاوه بر این، فعالیت‌های طولانی مدت مانند پیاده‌روی یا دویدن می‌تواند باعث فشار و آسیب به ناخن‌های پا شود، که در نهایت منجر به تغییر رنگ و سیاه شدن آنها می‌شود.
خواهر نوید محمدزاده چه یادداشتی برای عروس‌شان نوشت؟ خواهر نوید محمدزاده چه یادداشتی برای عروس‌شان نوشت؟
استوری احساسی و خاص خواهر نوید محمدزاده میترا محمدزاده برای عروسشان فرشته حسینی در فضای مجازی وایرال شد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر