کد خبر: ۵۳۸۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰

آیا فضانوردی به مغز آسیب می‌رساند؟

برای فضانوردانی که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) کار می‌کنند، خبر‌های خوبی وجود دارد.
src="/files/fa/news/justify;">مخاطب۲۴- در حالی که بدن و مغز فضانوردان تحت تأثیر تشعشعات، گرانش تغییر یافته، موقعیت‌های کاری چالش برانگیز و کم خوابی در این مأموریت‌ها قرار می‌گیرد، مطالعه روی ۲۵ فضانورد هیچ مدرکی مبنی بر اینکه این شرایط به مهارت‌های فکری آنها در درازمدت آسیب می‌رساند، نشان نداد.

«شینا دیو»، نویسنده اول از آزمایشگاه عملکرد و سلامت رفتاری ناسا، می‌گوید: «زندگی و کار در فضا با اختلالات شناختی گسترده‌ای که حاکی از آسیب قابل توجه مغز باشد، مرتبط نیست.»

در طول استقرار در فضا، فضانوردان باید وظایف پیچیده‌ای را انجام دهند و حتی اشتباهات کوچک می‌تواند عواقب جدی داشته باشد.

به طور متوسط، کسانی که در این مطالعه شرکت کردند، شش ماه در ISS کار کردند.

به گفته محققان، آزمایش‌های مهارت‌های ذهنی که قبل، در حین و بعد از مأموریت‌ها انجام شد، تغییراتی را نشان داد، اما هیچ چیز دائمی یا حاکی از آسیب به سیستم عصبی مرکزی وجود نداشت.

برای این مطالعه، فضانوردان یک سری آزمایش برای اندازه گیری سرعت و دقت در کار‌های مختلف ذهنی انجام دادند. آنها قبل از مأموریت خود، در ابتدا و پایان مأموریت و مجدداً در ۱۰ و ۳۰ روز پس از بازگشت به زمین تحت آزمایش قرار گرفتند.

این مطالعه نشان داد که در فضا، آنها برای تکمیل تست‌های سرعت پردازش ذهنی، حافظه فعال و توجه زمان بیشتری نیاز داشتند. تغییرات برای دوره‌های مختلف ادامه یافت.

دیو می‌گوید: «برای مثال، کُند شدن عملکرد در توجه، فقط در اوایل مأموریت مشاهده شد، در حالی که عملکرد کُند در سرعت پردازش تا زمانی که مأموریت پایان یافت و خدمه به زمین بازگشتند، به سطح اولیه بازنگشت.»

آزمایش‌ها نشان داد که برخی از حوزه‌های شناختی بیشتر از سایر بخش‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

دیو گفت: «حتی در زمین، سرعت پردازش، حافظه کاری و توجه حوزه‌های شناختی هستند که می‌توانند تغییرات موقتی را زمانی که فرد تحت استرس است نشان دهند. دامنه‌های دیگر، مانند حافظه، کمتر آسیب پذیر هستند.»

این مطالعه نشان داد که فضانوردان با همین عوامل استرس زا مواجه هستند، اما موارد دیگری که منحصر به فضا هستند نیز به آنها آسیب می‌رساند.

آنها گفتند: «ما دریافتیم که آسیب پذیرترین حوزه‌ها در زمانی که فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی حضور دارند، همان مناطقی هستند که بیشتر در معرض عوامل استرس زا روی زمین هستند.»

 
برچسب ها: فضانوردان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم
اوسمار ویه‌را سرمربی پرسپولیس امروز در نشست خبری خود با سوالی در مورد لحظه عجیب دربی پایتخت مواجه شد.
بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات
بر اساس بخشنامه سراسری معاون وزیر کشور خطاب به تمامی استانداران ساعات کار ادارات دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و ارگان‌های عمومی از اول دی‌ماه ۱۴۰۴ لغایت ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ ظهر تعیین شده است.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم
سرمربی پرتغالی که همیشه روی مسائل روحی بازیکنان حساس است، از رامین خواست با آرامش بیشتری در تمرین حاضر شود و همین تصمیم باعث شد مدافع باتجربه استقلال جلسه دیروز را با دستور سرمربی ترک کند و غیبت او در تصاویر منتشرشده، موجی از شایعات را در رسانه‌ها و میان هواداران ایجاد کند.
ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی
این اشتباه باعث سردرگمی و حتی ناراحتی شد و فیفا را بر آن داشت تا روز بعد، از این بابت پوزش بخواهد. 
روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در روایتی از ماجرای حمله به جلسه شعام گفت: در آن جریانات وقتی خواستند ما را بزنند، زدند، اما خدا نخواست و یک سوراخی بود و توانستیم از آن سالم خارج شویم. البته کلیت قضیه بارها گفته‌ام، برای منی که عمر را کرده‌ام چه چیزی بهتر از آنکه شهید شوم نه اینکه بر اثر بیماری در بستر باشم
زمان بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ زمان بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶
طبق برنامه اعلام‌شده، تیم ملی فوتبال ایران نخستین مسابقه خود را برابر نیوزیلند، سپس برابر بلژیک قرار و بعد از آن مقابل مصر قرار خواهد گرفت
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر