کد خبر: ۵۳۳۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲

حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش سرمایه بانک‌ها در دستور کار مجلس است

شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در همایش «تامین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» که به میزبانی بانک ملی ایران برگزار شد، سه مولفه حمایت، قیمت گذاری و نظارت را انگاره‌های نادرست اقتصاد ایران بر شمرد و گفت: در اقتصاد ایران با ارز ترجیحی و حمایت‌های اجتماعی غیر هدفمند از تولیدی‌ها حمایت و بعد قیمت گذاری‌هایی می‌کنیم که تنها از آنها یک اسم باقی می‌ماند و به سمت نظارتی حرکت می‌کنیم که نظارت معمول نبوده و دخالت است؛ این رویه‌های نادرست باید اصلاح شوند.
حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش سرمایه بانک‌ها در دستور کار مجلس است

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران:حسینی با اشاره به اینکه در برخی قوانین از مشارکت بانک‌ها در سرمایه‌گذاری جلوگیری شده است، ادامه داد: این قوانین با هدف حذف بنگاه‌داری بانک‌ها تصویب شد و همین امر باعث شد تا بسیاری از بانک‌ها را از سقوط نجات دهد؛ در مجلس شورای اسلامی نیز روی ناترازی بانک‌ها متمرکز شدیم که امیدواریم به درستی انجام شود.

وی با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی از بانک مرکزی باید آغاز شود، اذعان کرد: این اصلاح در بنگاه‌های تجاری و نظام بانکداری نیز لازم است و بانک مرکزی در نظام بانکی باید اقتدار بیشتری پیدا کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به دو هدف گذاری در راستای اصلاح نظام بانکی در قانون هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: تسویه و پرداخت بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش سرمایه بانک‌ها دو هدف اصلی ما برای اصلاح هستند؛ اما متاسفانه در لایحه، هیچ پشتوانه‌ای برای افزایش سرمایه بانک‌ها دیده نشده است که البته در کمیسیون اقتصادی مجلس این مهم اصلاح و تصویب شد و امیدواریم در صحن نیز تصویب شود.

حسینی به تخصیص ۵۰ درصد سود بانک مرکزی به افزایش سرمایه بانک‌های دولتی در لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: به دنبال این هستیم که این تخصیص ۵۰ درصدی سود به قانون دائمی تبدیل شود که البته در کمیسیون اقتصاد و کمیسیون تلفیق این را تصویب کردیم.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که اگر در لایحه با دولت تفاهم کنیم هم در فرآیند تصویب و هم در عرصه اجرا به سلامتی عبور پیدا می‌کنیم. اکنون ما در لایحه بودجه دولت به دنبال این هستیم که افزایش سرمایه بانک‌ها رقم خورده و نوع و جنس افزایش سرمایه به گونه‌ای باشد که به نقدینگی بانک‌ها نیز کمک کند. آنگاه است که می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بانک‌ها هم از رشد اقتصادی و سرمایه گذاری به مفهوم عام حمایت کنند.

برچسب ها: بانک ملی ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین
منابع آگاه می‌گویند آمریکا در محموله‌های تراشه‌های پیشرفته، ردیاب مخفی نصب کرده تا هرگونه انتقال غیرقانونی آنها به چین را شناسایی کند.
چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره
وانگ یی، وزیر خارجه چین ۱۸ اوت به دهلی نو می‌رود تا درباره کاهش تنش‌های مرزی، ازسرگیری تجارت و همکاری‌های دوجانبه با مقامات هند گفت‌و‌گو کند.
ایران از NPT خارج می شود ایران از NPT خارج می شود
نماینده تهران هشدار داد در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از معاهده NPT خارج می‌شود؛ موضوعی که پیش‌تر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شده است.
شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد
اسرائیل با اندونزی، سومالی‌لند، اوگاندا، سودان جنوبی و لیبی درباره پذیرش فلسطینیان غزه مذاکره می‌کند؛ اقدامی که با واکنش‌های تند روبه‌رو شده است.
طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین
تایمز فاش کرد روسیه و آمریکا مدلی شبیه اشغال کرانه باختری برای پایان جنگ اوکراین بررسی می‌کنند که کنترل مناطق اشغالی را به مسکو می‌سپارد.
بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد
سخنگوی دولت از نهایی شدن بسته حمایتی خبرنگاران شامل مسکن، معیشت و بیمه خبر داد و گفت این طرح با پیگیری مسئولان به‌زودی اجرایی می‌شود.
بازگشت جذاب، پاریس سن ژرمن فاتح سوپرجام اروپا شد بازگشت جذاب، پاریس سن ژرمن فاتح سوپرجام اروپا شد
در شبی هیجان‌انگیز برای فوتبال اروپا، تیم پاری سن ژرمن با یک کامبک دیدنی، تاتنهام را شکست دادند و عنوان قهرمانی سوپرکاپ اروپا را کسب کردند.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر