lمخاطب۲۴- سعید جلیلی گفت: دولت سایه یک گفتمان و تفکر است. یعنی هرکسی در حد وسع خودش، سایه به سایه تحولات را دنبال کند و تلاش کند تا تاثیر مثبت بگذارند.
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در حاشیه هفتاد و پنجمین جلسهی حکمت سیاسی اسلام در قرآن، بیان کرد: این بحثی که ما بارها خدمت دوستان تحت عنوان دولت سایه عرض کردیم، مفهومش همین است. گفتیم دولت سایه یک تشکیلات و دستگاه نیست، یک گفتمان و تفکر است. یعنی هرکسی در حد وسع خودش، سایه به سایه تحولات را دنبال کند و تلاش کند تا تاثیر مثبت بگذارند.
بر اساس فیلمی که در فضای مجازی منتشر شده است، وی ادامه داد: حالا این کار را شما با فرمایشی که فرمودید که عدهای در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه این موضوع را سایه به سایه دنبال کرده و بررسی کردید. ممکن است موضوعات دیگری هم باشد و شما باید سعی کنید تا تاثیر مثبت خودتان را روی موضوع بگذارید.
این عضو شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: بعضی اوقات شما یک موضوع را بررسی میکنید و میبینید که دولت کار خوبی را انجام میدهد، میگویید کار خیلی خوبی است و کمک میکنید. گاهی هم میبینید که در این یک موضوعی کار خطایی انجام میدهد و بر اساس استدلال و نگاهتان این کار خطاست. آن را بررسی و دنبال میکنید.
وی افزود: حال چگونه میتوانید بر روی آن تاثیر مثبت بگذارید، یک وقتی من به عنوان جمعی از دانشجو یا اساتید این دانشگاه، موضوع را با نمایندگان مجلس مطرح میکنم که در دسترس هستند. این طور نیست که نمایندگان در دسترس شما نباشند. یا به طور مثال میگویید وظیفه هیأت نظارت عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟ اینکه مواردی را که مغایر سیاستهای نظام هست را اعلام کرده و به اصطلاح مانع شود.
جلیلی گفت: شما میتوانید بگویید، ما این موضوع را بررسی کردیم و این مسئله مغایر است. اینکه فرمودید مغایر با چیست، لازمه آن مطالعه است. کل سیاستهای کلی نظام در یک کتاب در سال ۱۴۰۲ چاپ شده و کتاب قطوری هم نیست. در آینجا سیاستهای مختلفی که ابلاغ شده و برخی از همین مغایرتها آمده است. همین فرمایشاتی که شما بیان میکنید مثلا با سیاستهای اقتصادی مقاومتی با سیاستهای دیگر وجود دارد.