کد خبر: ۵۱۴۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵

مدیریت کارآمد، پیش نیاز دیپلماسی اقتصادی

برای تحقق صادرات در راستای دیپلماسی اقتصادی نیاز به رفع موانع تولید، تخصص گرایی، برنامه ریزی، بازنگری در بروکراسی‌های جاری و بعبارتی کارآمدی در مدیریت کشور داریم.

مدیریت کارآمد، پیش نیاز دیپلماسی اقتصادیمخاطب۲۴ـ مرتضی بهنام پژوهشگر اجتماعی - در این روز‌های آغازین دولت چهاردهم و بازار داغ انتصاب‌های گوناگون، صحبت از به کارگیری متخصصان و کارشناسان خبره و جوان بیش از پیش رونق یافته است که البته تحقق درست و دقیق این امر می‌تواند بدنه مدیریتی کشور را دچار تغییرات مثبت و بازآفرینی در مدیریت کند.
جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و ایجاد مسیر‌های جدید اقتصادی با کشور‌های جهان خصوصا کشور‌های همسایه از برنامه‌های مهم و اساسی دولت بشمار می‌آید که بی شک نیاز به همکاری دستگاه‌ها مختلف حاکمیتی و دولتی دارد که بتواند شرایط و فضایی را برای جلب اعتماد واطمینان سرمایه گذاران داخلی و خارجی ایجاد کرده و پاسخ گوی مدیریت ریسک سرمایه گذاران باشد.
پتانسیل بالای کشور در بخش‌های مهم صنعتی به خصوص بخش انرژی و معادن ارزشمند ایران و بازار بین المللی خوب محصولات و مواد معدنی کشور این ضرورت را ایجاد می‌کند که به این بخش‌های مهم توجه ویژه‌ای صورت گیرد
معادن و صنایع معدنی که پشتوانه اصلی صنعت هستند نیاز به بازنگری و تدوین و ارایه برنامه‌های دقیق فنی مهندسی دارد که بتواند کشور را از این موهبت الهی بیشتر برخوردار کند و سهم ایران را از بازار‌های خارجی کسب نماید.
متاسفانه در سال‌های گذشته توجه به معادن و صنایع معدنی معطوف به چند استان محدود بوده و برخی از استان‌های کشور علی رغم توانمندی‌های بخش‌های معدنی، منابع انسانی و صنایع پیرامون از توجه خاص مسئولین صنعتی کشور دور ماندند. استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه و اردبیل از جمله استان‌های پتانسیل دار در بخش معادن و صنایع معدنی هستند که جادارد دولت چهاردهم و مسئولین مربوطه توجه ویژه‌ای به این استان‌ها معطوف داشته و مطالعات و برنامه ریزی‌های دقیقی در این خصوص انجام دهند.
برای تحقق صادرات و رونق دیپلماسی اقتصادی نیاز به رفع موانع تولید، تخصص گرایی، برنامه ریزی، بازنگری در بروکراسی‌های جاری و بعبارتی کارآمدی در مدیریت کشور داریم.
تا زمانی که شاهد مدیریت کارآمد در کشور خصوصا در بخش صنعتی نباشیم نمی‌توانیم در خصوص حوزه بین الملل یا همان دیپلماسی اقتصادی کارآمد صحبتی کنیم. گرچه نیاز است که دستگاه دیپلماسی کشور در این خصوص برنامه ریزی‌های خاص خود را طراحی و تدوین نموده و خود به کمک بخش صنعتی کشور آمده و مشوق آنان گردد و از پتانسیل‌های خود مانند سفارت خانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در سراسر جهان بخواهد تا این موضوع مهم که تاثیر مستقیم در تولید ناخالص ملی و بهبود کیفی زندگی مردم دارد را در راس وظایف و عملکرد خود قرار داده و اقدامات لازم را انجام دهند.
در انتصاب‌های اخیر در وزارت خانه‌های صمت، اقتصاد و نیز در وزارت امور خارجه شاهد حضور متخصصان و صاحب نظران با سابقه بودیم که امیدمان را به تغییر و عبور از شرایط "ناترازی حداکثری" موجود افزایش داده است.

برچسب ها: دولت چهاردهم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فرش دستباف، پرچم دوم و به نوعی شناسنامه ما ایرانیان در جهان فرش دستباف، پرچم دوم و به نوعی شناسنامه ما ایرانیان در جهان
محمد جواد اینانلو، مدیر موزه فرش ایران در استودیو مخاطب۲۴ بر ضرورت افزایش بازدید از موزه فرش ایران تأکید کرد و آن را راهی برای احیای پیوند نسل جوان با میراث اصیل ایرانی دانست.
فیلم لحظه ترور فرمانده حزب‌الله توسط اسرائیل منتشر شد فیلم لحظه ترور فرمانده حزب‌الله توسط اسرائیل منتشر شد
ارتش رژیم صهیونیستی تصاویر لحظه ترور هیثم علی طباطبایی، فرمانده نظامی حزب‌الله، را منتشر کرد؛ این اقدام واکنش‌های گسترده‌ای در منطقه به دنبال داشت.
سویه جدید آنفلوآنزای A؛ شدت بیشتر و انتشار سریع‌تر سویه جدید آنفلوآنزای A؛ شدت بیشتر و انتشار سریع‌تر
مینو محرز هشدار داد سویه جدید آنفلوآنزای نوع A با شدت بالا وارد ایران شده؛ تب، بدن‌درد و سرفه از مهم‌ترین علائم آن هستند و انتقال سریع است.
تاریخ قطعی پرداخت کالابرگ مرحله پنجم اعلام شد تاریخ قطعی پرداخت کالابرگ مرحله پنجم اعلام شد
وزارت کار اعلام کرد کالابرگ الکترونیکی مرحله پنجم تا پایان هفته جاری به روال سابق پرداخت می‌شود و طرح یارانه‌ای جدید در دست بررسی است.
تهران زیر گنبد دود تهران زیر گنبد دود
تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون فقط شش روز هوای پاک داشته و بیش از نیمی از روز‌ها در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته است؛ سلامت شهروندان در خطر جدی است.
ایران در کشتی فرنگی و آزاد قهرمان تیمی شد ایران در کشتی فرنگی و آزاد قهرمان تیمی شد
تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی ایران در المپیک ناشنوایان با عملکردی درخشان، عنوان قهرمانی تیمی را در هر دو بخش به‌طور همزمان از آن خود کردند.
فوران ترسناک آتشفشان کیلاوئا در جزایر هاوایی+ فیلم فوران ترسناک آتشفشان کیلاوئا در جزایر هاوایی+ فیلم
آتشفشان کیلاوئا در هاوایی بار دیگر فوران کرد و فواره‌های گدازه با ارتفاع ۵۰۰ متری آسمان را روشن کردند؛ مقامات نسبت به احتمال تغییر الگوی فوران هشدار دادند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر