مخاطب ۲۴- ان بی سی نوشت: مسعود پزشکیان در جریان سفر به نیویورک و شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: ما جنگ نمیخواهیم. ما میخواهیم در صلح زندگی کنیم. ما نمیخواهیم عامل بیثباتی در منطقه باشیم.
این شبکه آمریکایی از نوشت: رئیس جمهور ایران با اشاره به ترورهایی که رژیم صهیونیستی در تهران و نقاط دیگر انجام داده، نوشت: ایران خواهان گفتگو برای حل و فصل اوضاع ناآرام در خاورمیانه است و اسرائیل را مسوول ایجاد تنش و ایجاد درگیری میداند.
وی گفت: ما بیش از هر کس دیگری میدانیم که اگر جنگ بزرگتری در خاورمیانه رخ دهد، به نفع هیچ کس در سراسر جهان نخواهد بود. این اسرائیل است که به دنبال ایجاد این درگیری گستردهتر است.
به نوشته تارنمای این شبکه تلویزیونی، رئیس جمهور ایران همچنین آمریکا و سایر کشورهای غربی را به دلیل معیارهای دوگانه مورد انتقاد قرار داد، چرا که آنها از اوضاع حقوق بشر ایران انتقاد میکنند، اما جنایتهای اسرائیل در غزه را نادیده میگیرند.
پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره احتمال مذاکره برای توافق جدید با آمریکا در مورد برنامه هستهای ایران، گفت: ایران علاقهای به توافق هستهای جدید ندارد، بلکه علاقه به بازگشت به برجام دارد که آمریکا سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.
وی افزود: بیایید به گام نخست اول بازگردیم.
این شبکه تلویزیونی آمریکایی نوشت: رئیس جمهوری ایران به رسانهها گفت: اگر همه طرفها به این توافق (برجام) پایبند باشند، تهران ممکن است مذاکرات جدید را مد نظر قرار دهد.
پزشکیان همچنین گفت که ایران نمیتواند به نیروهای حوثی که به کشتیها در دریای سرخ حمله میکنند امر و نهی کند. به گفته وی، حوثیها به وضعیت ناعادلانه فلسطینیان در غزه واکنش داده و «در تلاشند تا نسلکشی را متوقف کنند.»
پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره ارزیابیهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای ترویج اعتراضهای دانشگاهی در آمریکا علیه اسرائیل، این اتهام را رد و آن را «بچگانه» خواند.
وی افزود: مردم در سراسر جهان اعتراض میکنند چرا که از اوضاع غزه خشمگین بوده و برای حضور در خیابانها نیازی به دریافت رشوه ندارند.
پزشکیان همچنین صادرات موشک به روسیه را تکذیب کرد و گفت ایران با «تجاوز روسیه» به اوکراین مخالف است. وی خواهان گفتگو برای حل این مناقشه شد.
نشست پزشکیان با مدیران ارشد رسانههای آمریکایی ساعاتی پیش برگزار شد.
مدیران و خبرنگاران ارشد رسانههای مختلف از جمله ان بی سی،ای بی سی نیوز، سی ان ان، نیویورکر، واشنگتن پست، آسوشیتدپرس، رویترز و فرانس پرس در این نشست حضور داشتند و سوالات مختلفی درباره ایران، مسایل منطقهای و بین المللی مطرح کردند.