کد خبر: ۵۰۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
مدیر مهندسی صنایع فولاد مبارکه عنوان کرد:

نظارت و کنترل بسیاری از فرایند‌های شرکت با استفاده از سامانه‌های هوشمند

افشین خیامیم، مدیر مهندسی صنایع فولاد مبارکه، در برنامه رادیو فولاد، به تشریح آموزش‌ها، اقدامات و دستاورد‌های حاصل‌شده در این مدیریت پرداخت. ماحصل سخنان وی در ادامه آمده است.
نظارت و کنترل بسیاری از فرایند‌های شرکت با استفاده از سامانه‌های هوشمند

به گزارش مخاطب24به نقل از شرکت فولاد مبارکه اصفهان:در زمینه علم داده (Data Science) همکاران چه آموزش‌هایی می‌بینند؟

برنامه‌ریزی‌های مقدماتی و هماهنگی‌های لازم از شهریور سال گذشته با همکاری خوب واحد آموزش در بخش ارزیابی و توسعه شایستگی برای طراحی بسته آموزشی و انتخاب مجری طرح آغاز شد و تابستان امسال به مرحله اجرا درآمد. این مفهوم و این طرح خروجی پروژه‌ای تحت عنوان حاکمیت داده (Data Governance) است که سال ۱۴۰۱ شروع شده و به پایان رسیده است. در این بسته آموزشی، تیم‌های کارشناسی واحد با ۶ مرحله تحلیل داده شامل تعریف هدف تحلیل داده، جمع‌آوری داده، پاک‌سازی داده، تحلیل داده با نرم‌افزار‌های تخصصی، تفسیر و داستان‌سرایی داده آشنا می‌شوند. این تسلط به‌عنوان یک مهارت به مجموعه مهارت‌های این همکاران اضافه می‌شود.

کانون تخصصی تحلیل داده به همین منظور در واحد آموزش ایجاد شده است؟

این کانون در ابتدای امر توسط واحد آموزش برای نیرو‌های جدیدالاستخدام پیش‌بینی شده بود تا در مهارت تحلیل داده مورد ارزیابی قرار گیرند. این کانون با محوریت همکاران آموزش و واحد ارزیابی و توسعه شایستگی تشکیل شد. خوشبختانه زیرساخت‌های لازم برای این کار ایجاد شده بود و ما در زمینه تشکیل تیم‌های تحلیل داده توانستیم این فاز را سریع‌تر بگذرانیم.

نیرو‌هایی که با فرایند ارزیابی اولیه مهارت تحلیل داده انتخاب شده‌اند، قرار است چه مهارت‌هایی یاد بگیرند؟

در گام اول برای حدود ۱۲۶۰ نفر از تیم‌های کارشناسی همه سازمان دعوت‌نامه پیامکی ارسال گردید. این مقوله موضوعی است که علاقه‌مندی و نظر اولیه کارشناسان در این حوزه برای ما اهمیت داشت. حدود ۷۰۰ نفر از همکاران در این فرایند شرکت کردند و به ۵ گروه تقسیم شدند. بعد از این تعداد، حدود ۲۴۰ نفر را در ۳ سطح مختلف شناسایی کردیم که به‌تدریج تا پایان سال آینده دوره‌های آموزشی را تکمیل می‌کنند.

این آموزش‌ها ادامه‌دار است؟

بله. دوره ۳۰۰ ساعته در سه سطح، شامل آمادگی تحلیل‌گری داده، سطح متوسط و سطح پیشرفته تعریف شده است. بعد از آن هم دوره‌های بازآموزی تکمیلی و پروژه‌محور را پیش‌بینی کرده‌ایم که سال‌های آینده انجام خواهند شد.

تحلیل داده در حال حاضر توسط پیمانکاران و مشاوران بیرونی انجام شده است. آیا در این حوزه تجربه‌ای داشته‌اید؟

در واحد مهندسی صنایع، مشاور تخصصی حوزه تحلیل داده با قرارداد فعال در این حوزه داریم. همچنین اخیراً درخواستی از سوی همکاران واحد HSE ارسال شده است که مربوط به حوزه تحلیل داده است. با توجه به اینکه موضوع ایمنی و مباحث مرتبط اهمیت زیادی دارد این درخواست و این پیشنهاد عملیاتی شده است. با توجه به حوادثی که در چند سال اخیر اتفاق افتاده، داده‌های زیادی در بانک اطلاعاتی واحد HSE داریم و ارتباط حوادثی که اتفاق افتاده با نواحی مختلف و همه پارامتر‌های موجود به‌صورت یک پروژه در مهندسی صنایع توسط مشاور در حال انجام است. با توجه به اینکه حجم زیادی از داده‌ها در این زمینه وجود دارد ارتباط و توالی این داده‌ها مشخص می‌شود و درنهایت باید به یک مدل‌های پیش‌بینی در این حوزه برسیم تا پیرو آن، واحد مربوطه بتواند اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی مرتبط را در این حوزه اجرا کند. در سایر واحد‌های سازمان هم این موضوع وجود دارد و از مشاوران تخصصی این حوزه استفاده می‌شود. در حال حاضر در واحد استراتژی و تعالی سازمانی پروژه ۶ سیگما را داریم که مبانی آن مبتنی تحلیل داده است و از مدل‌های خاص خود استفاده می‌کند.

سامانه‌های تحول دیجیتال کشور مانند سامانه هوشمند پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی، سامانه پایش و کنترل مصرف سیالات و...، در حلقه مدیریت داده‌ها و حکمرانی داده‌محور چه جایگاهی دارد؟

این سامانه‌های هوشمند به سیستم‌های SCADA یا سامانه‌های نظارت، کنترل و جمع‌آوری نیز معروف است که مبانی همه اینها بر تحلیل داده است. یعنی الآن داده‌هایی را که به‌صورت آفلاین به دست ما می‌رسد تحلیل می‌کنیم و اسکادا و سامانه‌های هوشمند پایش به‌صورت Real time یا آنلاین، داده‌ها را از سنسور و تجهیزات کنترلی می‌خوانند و در نرم‌افزار‌های مشخص تحلیل می‌کنند و هشدار‌های موردنظر را به کاربر می‌دهند. مبانی کاملاً با مبانی تحلیل داده ما همخوانی دارد و از همان استفاده می‌شود، ولی داده‌ها به‌صورت

Real time به این سیستم‌ها منتقل می‌شود و از راه دور هم می‌توان بسیاری از فرایند‌ها را کنترل کرد و روی آن نظارت داشت.

مرکز داده شرکت ایریسا اخیراً افتتاح شده است. این مرکز در حوزه داده‌محور در شرکت چه کمکی می‌کند؟

این مجموعه با همت شرکت ایریسا و حمایت شرکت فولاد مبارکه در فاز اول به مرحله بهره‌برداری رسید. اگر در حوزه اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال جست‌وجو کنیم، می‌بینیم فناوری‌های بسیار زیادی در این حوزه تعریف شده است. در راستای انقلاب صنعتی نسل چهارم، موضوعات فناورانه مثل رایانش ابری را داریم که زیرساخت موردنیاز آن همین مرکز داده است. ما می‌توانیم از بستر اینترنت امنیت پیشرفته کلان داده‌ها یا Big Data را داشته باشیم که بتوانیم آن را تحلیل کنیم. با این کار در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود و این مرکز داده یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌هایی است که در گروه فولاد مبارکه ایجاد می‌شود. تجمیع داده‌ها از تمام شرکت‌های گروه انجام خواهد شد که تحلیل‌های بهتری را در حوزه‌های مختلف ارائه می‌دهد. این مرکز داده در ۳ فاز تعریف شده است و تا پایان ۱۴۰۴ فاز سوم هم به بهره‌برداری می‌رسد.

سخن آخر؟

یکی از خروجی‌هایی که از پروژه حاکمیت داده داشتیم، موضوع آموزش لایه کارشناسی و مدیریتی فولاد مبارکه بود. پروژه دیگر شناسایی و تعریف فرایند‌های مدیریت داده است که طی آن مدل DAMA را مبنا قرار داده‌ایم. این پروژه از ابتدای سال شروع شده است که بتوانیم هم فرایند‌های مرتبط با مدیریت داده را شناسایی و هم دستورالعمل‌ها و مختصات موردنیاز آنها را تبیین کنیم و امیدواریم این امر بتواند به مفهوم تحلیل داده به ما کمک کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
۷ راز مهم در مورد مصرف میوه خشک که نمیدانستید! ۷ راز مهم در مورد مصرف میوه خشک که نمیدانستید!
اگر اهل پیروی از رژیم ‌های غذایی سالم باشید، حتما می‌ دانید که مصرف میوه خشک تا چه حد برای سلامتی مفید است. میوه‌های خشک مملو از مواد مغذی سالم هستند و بسیاری از آن‌ ها به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارند، از نظر متخصصان تغذیه به ‌عنوان یک ابرغذا در نظر گرفته می‌ شوند. به همین دلیل مصرف این خوراکی در میان ‌وعده برای کودکان و بزرگسالان همواره توصیه می‌ شود. در ادامه شما را با 7 راز مهم درمورد مصرف میوه خشک آشنا خواهیم کرد.
هادی چوپان نایب قهرمان مستر المپیا ۲۰۲۴ شد هادی چوپان نایب قهرمان مستر المپیا ۲۰۲۴ شد
هادی چوپان نتوانست عنوان قهرمانی‌اش در مستر المپیا که دو سال پیش به دست آمد را تکرار کند.
فیگور‌های هادی چوپان در مقدماتی مسترالمپیای ۲۰۲۴ فیگور‌های هادی چوپان در مقدماتی مسترالمپیای ۲۰۲۴
هادی چوپان بامداد امروز در مقدماتی مسترالمپیای 2024 مقتدرانه حاضر شد و حالا ساعت 5:00 بامداد روز یکشنبه 22 مهر برای کسب قهرمانی مستر المپیا در فینال رقابت می‌کند.
رافائل نادال از تنیس خداحافظی کرد؟ رافائل نادال از تنیس خداحافظی کرد؟
رافائل نادال اعلام کرد که رسما بازنشسته شده و تنیس برای او به اتمام رسیده است.
کشف ۷ میلیارد تومان لباس قاچاق در تهران کشف ۷ میلیارد تومان لباس قاچاق در تهران
رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۳ هزار و ۲۴۹ ثوب البسه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالا‌های کشف شده را ۷ میلیارد تومان برآورد کردند.
۹ پرده از نبردی که تل آویو علیه تهران به راه انداخت ۹ پرده از نبردی که تل آویو علیه تهران به راه انداخت
لفاظی‌ها در تل‌آویو علیه ایران در شرایطی طی روزهای اخیر به‌صورت مستمر ادامه داشته است که مقام‌های این رژیم علاوه بر متحمل شدن ضربات سنگین ازسوی ایران در جریان عملیات «وعده صادق ۲»، در پیشبرد رویکردهای مدنظرشان در عرصه عملیات روانی نیز شکست خورده‌اند.
رد ادعای آزمایش هسته‌ای در ایران رد ادعای آزمایش هسته‌ای در ایران
نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعاها درباره آزمایش هسته‌ای در ایران را رد کرد.
برگزیده
بخشنامه عارف معاون اول رئیس‌جمهور درباره اطلاع‌رسانی در دولت بخشنامه عارف معاون اول رئیس‌جمهور درباره اطلاع‌رسانی در دولت
بخشنامه مذکور در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ ازسوی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری به تمامی دستگاه‌های اجرایی ذیل دولت ابلاغ شده و لازم الاجراست
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد
صفحه خبر بالای تصاویر