کد خبر: ۴۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴

مدارس باید باز شوند

استادیار دانشگاه شهید بهشتی گفت: عمده مهارت‌های کسب شده توسط کودکان در سنین پایین و از طریق تقلید و یادگیری مشاهده‌ای است و ما در آموزش آنلاین فرصت این نوع یادگیری‌ها را از کودکان می‌گیریم.
مدارس باید باز شوند

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از مهر، سعید صادقی استادیار دانشگاه شهید بهشتی و روانشناس کودک در خصوص ضرورت آموزش حضوری کودکان در مدارس گفت: در موضوع حضور کودکان در مدارس مخصوصاً در مقطع ابتدایی، آموزش صرفاً یادگیری از طریق کلاس درس و معلم نیست.

 

مدارس باید باز شوند



کودکان مهارت‌های زندگی را در محیط مدرسه یاد می‌گیرند. حل تعارض را درک می‌کنند، این موضوع را که چطور با دیگران رفتار کنند؛ در محیط‌های فیزیکی مثل مدرسه یاد می‌گیرند، مثلاً یک کودک مدادش را دیگری به زور بگیرد چطور می‌تواند از حق خود دفاع کند. صادقی با بیان اینکه شکل‌گیری تعاملات اجتماعی، شیوه حل چالش‌ها و تنظیم هیجانات در فضا‌هایی همچون مدرسه شکل می‌گیرد؛ افزود: رشد مهارت‌های حسی و حرکتی در این سن بسیار با اهمیت است. محروم شدن دانش آموزان از فضا‌های طبیعی مثل مدرسه علاوه بر اینکه ممکن است تهدیداتی را برای آموزش درسی آنان به وجود آورد، از نظر رشد مهارت‌های اجتماعی و حسی و حرکتی نیز واقعاً نگران‌کننده است.



تصور کنید کودکی که در مدرسه بازی می‌کند پله‌های مدرسه را بالا می‌رود، همه این‌ها کمک کننده تقویت مهارت‌های کودک است و این یک بخش بسیار جدی است. ما نباید صرفاً به آموزش آنلاین از این دید نگاه کنیم که در این نوع از آموزش کیفیت تدریس معلم کاهش پیدا می‌کند. در آموزش آنلاین فرصت‌های اجتماعی هم از کودکان گرفته شده است.

دانش آموز در سال‌های نخست تحصیل باید مهارت‌های گوناگون زندگی و اجتماعی را یاد بگیرد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دانش آموز در سال‌های نخست تحصیل باید مهارت‌های گوناگون زندگی و اجتماعی را یاد بگیرد، افزود: دانش آموزی را تصور کنید که در این دو سال و به علت مواجهه با کرونا از فضای مدرسه دور مانده و بعد می‌خواهد وارد یک مدرسه بزرگ‌تر شود. این دانش آموز کاملاً بی مهارت رشد یافته یا حداقل مهارت‌های لازم برای حضور در مدرسه و اجتماع را به اندازه کافی کسب نکرده است.

آموزش آنلاین فرصت یادگیری را از کودکان می‌گیرد



صادقی با تأکید بر اینکه فرصت‌های اجتماعی، ارتباطی و حسی-حرکتی باید جایگزین مدرسه در نظر گرفته شود، گفت: با خلاقیتی که معلم یا والدین به خرج می‌دهند، شاید بتوانند گروه‌های دوستان را تشکیل دهند تا هر چند وقت یک بار تعدادی از کودکان در فضای آزاد و با رعایت پروتکل‌ها همدیگر را ببینند و تعامل اجتماعی با هم داشته باشند و چه بسا در همین پلتفرم‌های آنلاین بتوان با تشکیل شبکه‌ای از دوستان، قدری از نبود تعامل دوستانه را جبران کرد.

آموزش آنلاین فرصت یادگیری را از کودکان می‌گیرد

استادیار دانشگاه شهید بهشتی افزود: عمده مهارت‌های کسب شده توسط کودکان در سنین پایین از طریق تقلید و یادگیری مشاهده‌ای است و ما در آموزش آنلاین فرصت این نوع یادگیری‌ها را از کودکان می‌گیریم. پدر و مادر‌ها عمدتاً شاغل و خانواده‌ها عمدتاً تک فرزند هستند. خیلی سخت می‌توان خانواده‌ای را پیدا کرد که انواع تعاملات اجتماعی در آن وجود داشته باشد یا فرزندان گروه سنی نزدیک به هم داشته باشند؛ با آموزش غیرحضوری و تعطیلی مدارس این فرصت از کودک گرفته می‌شود که شیوه تعامل درست با دنیای اطراف خود را درک کند.

صادقی در تشریح علل ناکافی بودن نقش خانواده در آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان گفت: اینکه خانواده‌ها تا چه میزان اصلاً مهارت تعاملات اجتماعی را دارند؛ خود موضوع مهمی است. خانواده‌ها در ایران مثل همه جای دنیا به سمت هسته‌ای شدن و تمرکز پیش رفتند؛ تعاملات اجتماعی کاهش پیدا کرده و بسیاری از والدین مهارت والدین در نسل‌های قبل را ندارند.

مثلاً در نسل‌های قدیم خانواده‌ها گسترده‌تر بود؛ مهمانی‌های خانوادگی بیشتر بود؛ والدین خیلی از مسائل فرزندپروری را از هم یاد می‌گرفتند؛ اما امروز علاوه بر کوچک شدن خانواده‌ها کرونا هم در ایزوله شدن خانواده‌ها نقش داشته است در چنین شرایطی اتخاذ تدابیر لازم برای بازگشایی هوشمند مدارس با حفظ پروتکل‌ها و ایجاد فضایی برای شکل‌گیری گروه‌های دوستانه بین کودکان ضروری است.



آموزش آنلاین انگیزه‌های تحصیل را کاهش می‌دهد

وی با تاکید بر این مطلب که حرکت به سمت آموزش ترکیبی علاوه بر فراهم کردن فضایی برای آموزش مهارت‌ها انگیزه دانش آموزان را هم برای تحصیل هم بیشتر می‌کند؛ گفت: تصور کنید برای دانش آموزی که پیش از شروع کرونا مدرسه نرفته بود؛ ذهنیتی از مدرسه جز همان صفحه کامپیوتر مقابلش ندارد.

در صورتی که بخش زیادی از تحصیل آن شور و شوقی است که کودک برای رفتن به مدرسه، دیدن دوستان و گرفتن پاداش‌های اجتماعی به دست می‌آورد. این آموزش آنلاین انگیزه‌های تحصیل را هم کاهش می‌دهد.

صادقی با بیان اینکه ما ناگزیر به باز کردن مدارس مثل همه جای دنیا هستیم؛ خاطر نشان کرد: حداقل باید در مدارس آموزش ترکیبی وجود داشته باشد که کودکان به تدریج مهارت‌های اجتماعی را به دست بیاورد و رشد یکدستی داشته باشد و رشد کاریکاتوری وجود نداشته باشد که فقط در آن به املا، ریاضی و دروس آموزشی دانش‌آموز توجه می‌شود و از آن طرف مهارت‌های ارتباطی اجتماعی و هیجانی کودک نادیده گرفته می‌شود.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.