مخاطب۲۴- علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در نشست خبری که صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد، در خصوص عدم حضور تیم ملی کشتی در دهکده گفت: از یک سال پیش این موضوع را دنبال کردیم و از نهادهایی خارج از کمیته المپیک کمک کردند، قدردانی میکنم. من در دو المپیک کشتی گرفته و بالا و پایین آن را دیدهام. چشم ملت به مدال گرفتن کشتی است. از آن طرف ورزشکار ما یک دختر بچه چینی را میبیند که کلی مدال گرفته و فضای دهکده حرفهای است. به علاوه در دهکده تیم کنار هم نیست. از دهکده ورزشکاران تا سالن مسابقه ۵۰ دقیقه راه است، در حالی که هتل ما ۷ دقیقه فاصله دارد.
وی افزود: طعم غذا برای ایرانیها مهم است و غذای دهکده مناسب نیست. برای این کار یک ریال از وزارت ورزش و کمیته المپیک نگرفتهایم. برای کمک به تیم همین به فکرم میرسید و نیت ما خیر است.
دبیر در خصوص اینکه ممکن است در کنار تشک کمک فنی به کشتیگیران و کادر فنی کند، گفت:کُچ کردن که هیچ، اگر لازم باشد، ماساژ هم میدهم و آب میآورم. من یاد گرفتهام که کار را روی زمین نگذارم. هر کاری برای موفقیت تیم لازم باشد، انجام میدهم.
رئیس فدراسیون کشتی عنوان کرد: در فضای مجازی نیستم و وقت آن را ندارم. حتی دیشب در فدراسیون خوابیدم، اما به گوشم رسیده که میگویند فلانی در کار تیم دخالت کرده است. این یعنی چه؟ کار من همین است و من مسئول هستم. کسانی که این حرفها را میگویند، یادشان نرود که من هم کشتی گرفتهام. حتماً دخالت میکنم و وظیفه من این است. بد است که رئیس فدراسیون بتواند ایراد فنی بگیرد؟ مگر میشود مثلاً به سوریان گفت نظر فنی ندهد؟ من در آن اندازه نیستم و هیچ وقت در حد موحد و تختی نیستم، اما کمی کشتی گرفتم. من تشک تمیز کردم، فحش خوردم و وظیفه دارم که پاسخگو باشم. مسئول بودن فقط کت و شلوار پوشیدن و پشت میز نشستن نیست.
دبیر در واکنش به این موضوع که «تمرینات بدنسازی فشار زیادی را وارد میکند و ممکن است برخی بدنها این فشار را تحمل نکند»، گفت: کاری که من باید کنم، این است که به تیم کمک کنم. روزانه ۲۴۰ یورو بابت هر ورزشکار که اعزام میشود، پول میدهیم. امسال بیش از ۵۰ اعزام داشتیم. از بهترین پزشکها خواستیم کنار تیم باشند. هر چه لازم بوده، انجام دادهام. استراحت، تفریح، خواب، کنسرت و هر چه لازم بوده، فراهم کردیم. در مورد بدنسازی باید گفت این ۵، ۶ ماه مهم است و خودم نظارت دارم. میرزازاده ۳، ۴ بار ضربه خورد. مربیان کار را بلد هستند و بدنسازها هم همین طور. البته خودم در این ۲۰ روز نظارت داشتم. ۲۰ روز آخر تمرینات بسیار مهم است و باید بدن ورزشکار مدیریت شود. آنچه باید انجام شود، صورت گرفته و چیزی کم نگذاشتهایم.
وی درباره بالا بودن انتظارات از کشتی و در پاسخ به این سوال که «چقدر شانس مدال در کشتی وجود دراد؟» عنوان کرد: از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تشکر میکنم. وقتی نمیدادند، غُر میزدم و الان که کمک میکنند. همچنین از ۴۳۰ میلیارد بودجه تشکر میکنم که یک چهارم آن را گرفتیم، ولی باز هم تشکر میکنم. بعد از بازیهای آسیایی کار را با دوستان آغاز کردیم و متشکریم.
دبیر گفت: نمیتوانم لفظ قلم صحبت کنم و به نحوه حرف زدنم خودم افتخار میکنم. پیشبینی برای برخی یک کسب و کار است. وقتی پیشبینی میکنیم، هزینه دارد. یک نفر گفته فرنگی سه طلا میگیرد، چرا دروغ میگویید؟ چرا افراد همین طوری حرف میزنند؟ پیش بینی کردن هیچ هزینهای برای افراد ندارد و فقط فشار را روی تیم بالا میبرند. غیر از ۲۰۱۲ لندن در کدام المپیک ما دو طلا گرفتیم؟ مگر خُم رنگرزی است؟ کارشناسی که این صحبت را میکند، میداند چگونه ضربه بزند؟ از آنها بپرسید شما خودتان که در تیم بودید، چه کردید؟ این تیم برای مردم است. مردم مالیات میدهند.
رئیس فدراسیون کشتی ادامه داد: یکسری بلد نیستند و اظهار نظر میکنند. خودشان بودند، چه کردند؟ ما ناامید نیستیم و شک نکنید که امید داریم. من واقعیتها را به شما و مردم میگویم. سعید اسماعیلی در ۶۷ کیلوگرم اولین میدانش در بزرگسالان است. طلای المپیک را به کسی میدهند که شش دانگ باشد. اگر یک دانگ کم باشد، طلا نمیدهند. طلای المپیک را به کسی میدهند که مثل حسن یزدانی ۲۰۱۶ باشد. او در ۲۰۱۶ شش دانگ بود و نقره را تبدیل به طلا کرد، ولی ۲۰۲۰ توکیو شش دانگ نبود و طلا را نقره کرد. در ۵۷ کیلوگرم کشتی آزاد حقمان نبود که سهمیه بگیریم، ولی در حال کار کردن هستیم. رحمان عموزاد پارسال دو باخت داشت.
دبیر درباره عدم حضور کشتیگیران روسیه در المپیک گفت: غیبت روسیه ۲۰ درصد به سود ما و ۸۰ درصد به نفع آمریکا شد. برنز ما نقره میشود، ولی آمریکا برد بیشتری کرد. ایکاش روسیه در المپیک بود. ما در المپیک همیشه در انفرادی ضربه خوردیم. پیش بینی کردن برای برخی کنتور نمیاندازد، ولی شما باید از آنها سوال بپرسید که روی چه حسابی این پیشبینی را میکنند.
رئیس فدراسیون کشتی درباره بازگشت حسن یزدانی اظهار داشت: خوشحالم یزدانی به تیم اضافه شد. حضور او روحیه همه بچهها را بالا برد. یزدانی یک سال سخت را پشت سر گذاشت. کتف عمل شده و تمرین برای او سخت بود. همین که به تیم برگشته، خدا را شکر میکنیم. از او مدال نمیخواهیم، چرا بار روی دوش او میگذارید؟ شما بگویید نماینده زون ۸۶ کیلوگرم آمریکا خوب و سخت است. ما نمیترسیم و باید به مردم واقعیت را بگویید. حسن باید از کشتی گرفتن خود لذت ببرد و من میگویم که خدا را شکر دوباره به کشتی برگشت.
دبیر تأکید کرد: چه تضمینی وجود دارد که امیرحسین زارع طلا بگیرد؟ ما در مورد المپیک حرف میزنیم که میدان کوچکی نیست. لطفاً واقعیت را بنویسید. هر کمکی لازم بوده، انجام دادیم و از اینجا به بعد دست خداست. ما خوشبین هستیم، اما فضا را برای شما ترسیم کردم. آرزوهای من سقف ندارد. قول نمیدهم چه مدالی بگیریم، ولی قول میدهم که بیشترین تلاش خود را انجام دهیم. فردی مثل منصور برزگر کشتیهای دیگران را تجزیه تحلیل میکند و به ما میگوید، ولی برخی فقط پیشبینی میکنند که بار روی دوش ما بگذارند.
وی گفت: اگر بخواهم در مورد نسلهای کشتی بگویم، یکی نسل اواخر ۵۰ تا ۶۰ میلادی دوره موحد و تختی است که استثنایی بودند، یکی نسل ما بود و نسل سوم این نسل فعلی است که با شهامتتر از ماست و البته یک نسل چهارم هم در راه است. ما بعد از انقلاب سه طلا روی تشک گرفتیم و ببینید چه کسانی طلا نگرفتند. من همه آمار و ارقام را به بچهها گفتهام. هفتهای ۳، ۴ شب کنار آنها هستم و با آنها صحبت میکنم. هیچ کسی مثل خود ورزشکار به دنبال مدال المپیک نیست.
دبیر درباره این موضوع که «جدا از پاداش و حقوق، چقدر به بچهها رسیدگی شده است؟» یادآور شد: پول جیبی و حقوق و جوایز چند ده میلیارد است. باید به زندگی ورزشکاران رسیدگی کرد. من حتی دنبال استخدام آنها بودم. مگر چند گرایی، یزدانی و زارع داریم؟ وظیفه ما است که حمایت کنیم. آنها وقتی تمرین میکنند، نباید دغدغه مالی داشته باشند. نباید بگذارم خودشان و پدر و مادرشان دغدغه داشته باشند. هر کسی هم که رئیس فدراسیون شد، باید این کار کند. ۶ میلیارد برای پاداش عددی نیست. کسی که طلای المپیک میگیرد، باید رفاه داشته باشد. در مجموع عدد کمی نیست و شاید از این ۳۰ میلیارد که شما میگویید، بیشتر هم باشد.
رئیس فدراسیون کشتی عنوان کرد: من در طول ۲۴ ساعت شبانهروز ۱۸ ساعت کار میکنم. سر تمرین میروم، چون در درجه اول باید برای ایجاد انگیزه پاداش بدهم. شاید حرفهای من به درد بخورد، ضمن اینکه مشکلات آنها را میبینم. ما برای هر کدام از بچهها ۶ دوبنده داریم و همین موضوع دوبنده بسیار مهم است. همه میپرسند رئیس فدراسیون قهرمان باشد، خوب است یا نه؟ من میگویم رئیس فدراسیون اول باید مدیر باشد، اگر فنی هم باشد چه بهتر. هیچ وقت در برنامه بدنسازی بچهها دخالت نکردم، اما نظر خودم را گفتم. من نظر میدهم، ولی تصمیم با کادر فنی است.
وی در خصوص نگرانی از بابت رفتار برخی از هواداران در پاریس گفت: یک گلادیاتور وقتی به جنگ میرود، حواسش به همه چیز است. خدا میداند در این سال چه گذشت که آنها بعد از المپیک میگویم. ما تمام جوانب را در نظر گرفتیم. تاریخ میگوید چه کسی کار کرده و چه کسی کار نکرده است. من اعتقادی ندارم که آنالیز را از گوشی ببینیم. ما اتاق آنالیز خوب آماده کردیم و سعی کردم به این اتاق نروم، مگر اینکه خودشان نظرم را بخواهند.
دبیر عنوان کرد: دنیا بیکار نبوده است. ژاپن در رده نونهالان ۶ طلا گرفت. من معتقدم نباید به نونهالان فشار آورد، چون کشتی در آنها کشته میشود. چه بسا همین آسیب یزدانی به این دلیل است که در نوجوانان از او زیاد کار کشیده است. المپیک محل حضور نخبههاست. فاصله نفر اول تا دهم تنها یک اخطار است. در واقع المپیک جای کسانی است که اشتباه نکنند. مگر میشود قهرمان المپیک شد و در این مسیر ۳، ۴ قهرمان را شکست نداد؟ باید در المپیک شش دانگ بود.