کد خبر: ۴۶۱۵۸
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰

چه تعداد مجهول‌الهویه در سال ۱۴۰۲ در کشور دفن شده‌اند

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی درباره روند شناسایی افراد مجهول‌الهویه توضیحاتی را ارائه کرد.
چه تعداد مجهول‌الهویه در سال ۱۴۰۲ در کشور دفن شده‌اند

مخاطب۲۴- مسعود قادی پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی درباره افراد مجهول‌الهویه گفت: افرادی که هویت آن‌ها مشخص نباشد، مجهول الهویه نامیده می‌شوند. ممکن است که کسی در اثر تصادف جان خود را از دست بدهد و هیچ مدرک هویتی را به همراه نداشته باشد، این فرد به عنوان مجهول الهویه به ما ارجاع داده می‌شود تا اقدامات شناسایی از این فرد انجام شده و بعد از این که شناسایی شد، هویت آن فرد مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: معمولا افرادی که مجهول الهویه هستند، علاوه بر اینکه معاینات ظاهری برای این افراد انجام می‌دهیم، صفات ثانویه این افراد نیز بررسی می‌شود مانند رنگ مو، رنگ چشم، دندان یا مواردی مانند عمل جراحی که در گذشته انجام داده بودند، بررسی می‌شود، چراکه همه این موارد می‌تواند در تشخیص هویت این افراد کمک کننده باشد.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی تصریح کرد: بعد از این مراحل در بحث کالبدگشایی چنانچه نیاز باشد نمونه خون و نمونه ناخن یا بافت اخذ می‌شود و از این طریق هویت فرد مشخص می‌شود. اجساد مجهول الهویه حداکثر یک ماه نگهداری می‌شوند و بعد از آن باتوجه به دستور مرجع قضایی دستور دفن صادر می‌شود، مگر اینکه مرجع قضایی دستور دفن را به تعویق بیاندازد.

بیشتر بخوانید

قادی پاشا خاطرنشان کرد: در غیراینصورت وقتی کار‌های بررسی انجام شد، چنانچه خانواده بازهم شناسایی نشود با هماهنگی مرجع قضایی جسد مجهول الهویه دفن می‌شود. مشخصات ظاهری و نمونه‌های آزمایشگاهی در پرونده ثبت می‌شود، چراکه ممکن است یک فرد مجهول الهویه ۶ ماه یا یکسال بعد شناسایی شود و در صورت شناسایی توسط خانواده محل دفن عزیزشان به خانواده اعلام می‌شود.

وی درباره آمار افرادی که به صورت مجهول‌الهویه دفن می‌شوند، گفت: تعداد اجسادی که به صورت ناشناس به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده‌اند در سال ۱۴۰۲ برابر با دو هزار و ۵۰۶ جسد بوده که از این تعداد یکهزار و صد پیکر شناسایی شده‌اند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره افرادی که دارای نارضایتی جنسی هستند، گفت: این پرونده‌ها از مرجع قضایی به ما ارجاع داده می‌شود و ما پاسخگو به مرجع قضایی هستیم. براساس دستورالعمل سازمان این افراد باید ۶ ماه تحت نظر یک روانشناس و روانپزشک قرار بگیرند که در حال حاضر این مدت زمان به یک سال افزایش پیدا کرده است.

قادی پاشا تصریح کرد: معمولا این کار در کلینیک‌های دانشگاهی انجام می‌شود بعد از یکسال مجددا بررسی می‌شود اگر نیاز به بررسی مجدد باشد این پرونده به کمیسیون ارجاع داده می‌شود و در کمیسیون پزشکی قانونی بررسی می‌شود و مشخص می‌شود که این فرد مشکل ملال جنسیتی را دارد یا خیر و در نتیجه پاسخ به مرجع قضایی اعلام می‌شود

برچسب ها: پزشکی قانونی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.»
چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟ چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟
این روز‌ها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوری‌هایی مانند استارلینک می‌تواند زمین بازی را به‌کلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایه‌های عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفت‌وگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکرد‌های گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کرده‌ایم.»
اخراج مهاجران افغان از ایران اخراج مهاجران افغان از ایران
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیده‌تر نیز شده است.
در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟ در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟
در پنجمین روز از بازگشایی معاملات بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان رسیده، با این حال بازار همچنان با غلبه عرضه مواجه است.
برگزیده
آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی
امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در محله کوی دانشگاه توسط دو سارق زورگیر به قتل رسید
شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟ شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟
«۲۵ درصد مدارس بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون، ۳۹ درصد بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون، ۱۷ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون، ۹ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون، ۲.۹ درصد بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون، ۲.۲ درصد بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون، ۷ دهم درصد بین ۸۰ تا ۹۰ میلیون، ۵ دهم درصد بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شهریه دارند.»
وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات درباره اختلال‌های اخیر اینترنت پس از رفع محدودیت‌های دسترسی به اینترنت بین‌الملل توضیحاتی ارائه داد.
صفحه خبر بالای تصاویر