کد خبر: ۴۶۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۱

چه کسانی همراه رئیس‌جمهور راهی پاستور می‌شوند؟

هر روز که بیشتر از انتخاب دکتر پزشکیان می‌گذرد گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه دولت چهاردهم نیز بیشتر می‌شود.
چه کسانی همراه رئیس‌جمهور راهی پاستور می‌شوند؟

مخاطب۲۴- هرروز که بیشتر از انتخاب دکتر پزشکیان می‌گذرد گمانه زنی‌ها درباره کابینه دولت چهاردهم نیز بیشتر می‌شود. کابینه‌ای که از همان روز اول گمانه زنی‌های بسیاری را به همراه داشت. با این حال، اما بعد از انتخاب دو روز گذشته شمایل کلی کابینه تا حدودی مشخص شد. رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران در حکمی محمدجواد ظریف را به ریاست شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منصوب کرد و حالا فقط جزئیات این کابینه باقی مانده است.

مرجع وزارت خارجه دولت چهاردهم آقای ظریف و مرجع تیم اقتصادی آقای طیب نیا است

محمد هاشمی عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام و فعال سیاسی اصلاح طلب درباره چیدمان کابینه دولت چهاردهم اظهار کرد: آقای پزشکیان برای چینش کابینه دولت خود دست به اقدام متفاوتی زده و پنج کار گروه تشکیل داده است. رئیس جمهور منتخب از کارگروه‌ها خواسته تا برای هر وزارتخانه سه گزینه مناسب مشخص کنند تا او بتواند از میان آن‌ها بهترین فرد را برای تصدی وزارتخانه‌ها انتخاب کند.

محمد علی وکیلی فعال اصلاح طلب نیز در این زمینه گفته است: تا این حد معلوم است که مرجع وزارت خارجه دولت چهاردهم آقای ظریف است. اگر بنا باشد کسی تعیین کند که چه کسی باید وزیر خارجه باشد طبعا آقای ظریف است و انتخاب نهایی هم با آقای رئیس جمهور است.

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: در زمینه تیم اقتصادی هم آقای طیب‌نیا مرجع است و طبعا روسای بانک مرکزی، برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد زیر نظر آقای طیب نیا مد نظر قرار خواهندگرفت. هرگروهی حزبی هم که به آقای پزشکیان کمک کردند طبعا لیست خود را به آقای پزشکیان ارائه خواهند کرد، اما در نهایت اینکه از بین این لیست‌ها چه کسی انتخاب خواهد شد مشخص نیست. اما قطعا افراد جدید با خصلت‌هایی نظیر شجاعت در کابینه حضور خواهند داشت تا بتوان به سقف آرز‌های مردم دست پیدا کرد.

وکیلی در پاسخ به این سوال که آیا کابینه کاملا اصلاح طلب است؟ بیان کرد: آقای پزشکیان یک فرد اصلاح طلب است، اما در عین حال فردی حزبی نیست؛ بنابراین اگرچه کابینه ایشان حزبی نخواهد بود، اما با رویکرد‌های اصلاح طلبانه توام خواهد بود. کابینه اصلاح طلب با کابینه حزبی متفاوت است. انتظار عمومی این است که کابینه‌ای که شکل می‌گیرد رنگ هیچکس جز خود آقای پزشکیان را نداشته باشد. رای آقای پزشکیان به سبب خصوصیات خاص خودش است و خودش هم اعلام کرده است که امتداد هیچ یک از دولت‌ها نخواهد بود انتظار افکار عمومی این است که کابینه‌ای با خصلت‌های جدید شکل بگیرد.

من پیشنهاد شخصی خود را درباره حضور آقای مخبر در دولت به آقای پزشکیان ارائه دادم

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب که پیشتر در توصیه‌ای به رئیس جمهور منتخب گفته بود تا محمد مخبر را به عنوان معاون اول نگه دارد در این زمینه گفته است: من پیشنهاد شخصی خود را درباره حضور آقای مخبر به وی ارائه دادم و هنوز کسی در این باره با من صحبتی نداشته است. حتما کابینه وی از کابینه قبلی فراجناحی‌تر است. به هر حال چهارچوب دیدگاه‌های آقای پزشکیان باید در این کابینه متجلی شود. اینکه آقای پزشکیان اعلام کرد حزبی نیست هم برای خودش و هم برای احزاب خوب است؛ برای احزاب به این دلیل خوب است که پیشنهادی برای کسی ندارند و فرصت خوبی هم هست که احزاب در مقام انتقاد از رئیس جمهور قرار بگیرند و در رودر بایستی سیاسی نباشند. برای خود او هم به این دلیل خوب است، زیرا دیگر ضرورت ندارد ملاحظات احزاب را مدنظر قرار دهد.

آقای پزشکیان از وزرا و مدیران شایسته‌ای همچون شهید امیرعبداللهیان استفاده کند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر نیز در این باره گفت: رئیس‌جمهور منتخب با تکیه بر اصل شایستگی، از مدیران و نیرو‌های شایسته همه جریان‌های سیاسی در ترکیب کابینه دولت چهاردهم استفاده کند.

وی ادامه داد: به نظر بنده در دولت دکتر پزشکیان باید خط و خطوط سیاسی کنار گذاشته شود و از وزرا و مدیران شایسته‌ای همچون شهید امیرعبداللهیان که در کابینه شهید رییسی حضور داشتند یا سایر مدیران شایسته و کاربلد که در کابینه روسای جمهور گذشته حضور داشتند، در ترکیب دولت خود استفاده کند به بیان روشن‌تر با مبنای قرار گرفتن اصل شایسته‌سالاری توسط رئیس‌جمهور منتخب و مشاوران ایشان، می‌توان از ظرفیت‌های مدیریتی موجود کشور در ترکیب کابینه دولت چهاردهم استفاده کرد به نحوی که همه با هم کار کنند و به ملت خدمت کنند و کشور را بسازند.

چندی پیش خبر داده بود که آقای عباس عراقچی تقریباً اولین وزیری است که کارگروه‌های مشورتی دفتر رئیس‌جمهور منتخب درباره او، جمع بندی دارند و اگر اتفاق خاصی نیافتد ایشان به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت خارجه به مجلس معرفی خواهد شد.

حال باید منتظر ماند و دید در نهایت کدام یک از گمانه زنی‌ها درباره کابینه دکتر پزشکیان رنگ و بوی حقیقت خواهد داشت.

برچسب ها: پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر
برخی از ویلا‌های لوکس اطراف تهران که پیش‌تر روزانه میلیاردی اجاره داده می‌شدند، در ۱۳ فروردین با نرخ‌های چندین برابر اجاره رفتند. با وجود افزایش شدید قیمت‌ها، بیشتر ویلا‌ها رزرو شدند، اما پس از ۱۵ فروردین، نرخ‌ها به شدت افت می‌کند
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر کویت تاکید کرد: در زمینه موضوع رفع تنش‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران صرفا بر اساس حق و انصاف عمل خواهد کرد و نه پا را از مسیر انصاف فراتر خواهد گذاشت و نه چیزی فراتر از انصاف و عدالت را خواهد پذیرفت.
آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است
مقام‌های آمریکایی به پایگاه آکسیوس گفته‌اند که دونالد ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای است.
وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد
وزیر ارشاد گفت: توصیه به استان‌ها برای مجوز کنسرت‌ها مبتنی بر سند ملی موسیقی و صیانت از آن است و هیچ حوزه‌ای حق اعمال سلیقه درباره مجوز‌ها را ندارد.
استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد! استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد!
یک رسانه عراقی در خبری مدعی شد که فدراسیون فوتبال این کشور با باشگاه استقلال تهران در حال رقابت برای جذب کارلوس کی روش هستند.
برگزیده
عراقچی: به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم عراقچی: به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم
وزیر امور خارجه امروز در تماس همتای هلندی ضمن انتقاد از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا در قبال لفاظی‌های مقامات آمریکایی تصریح کرد: به هرگونه تعرض علیه تمامیت ارضی، حاکمیت و منافع ملی ملت ایران با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم
پزشکیان: ایران اهمیت زیادی برای گسترش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه قائل است پزشکیان: ایران اهمیت زیادی برای گسترش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه قائل است
رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با پادشاه بحرین با بیان اینکه جمهوری اسلامی اهمیت زیادی برای تحکیم و گسترش روابط با همسایگان و کشور‌های اسلامی قائل است، گفت: مشتاق توسعه بیشتر روابط با بحرین هستیم و از هیچ اقدامی برای تسهیل و تسریع گسترش همکاری‌های فیمابین فروگذار نخواهیم کرد.
هدیه رهبر انقلاب برای تکریم و احترام به شهدای محیط زیست هدیه رهبر انقلاب برای تکریم و احترام به شهدای محیط زیست
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نشانه‌ی تکریم و احترام به شهدای محیط زیست، یک جلد کلام‌الله مجید به خانواده‌ی شهید محیط زیست هوشنگ نصیری اهدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر