مخاطب ۲۴- طلا و سکه- گنجیابها موفق شدند یک گنجینه با ارزش قدیمی را در کوهستانی واقع در جنوب لهستان و با کمک دستگاههای فلزیاب کشف کنند. این گنج احتمالا به یک شارلاتان تاریخی تعلق داشته که درآمدهایش را پس از کلاهبرداری از مردم در این مکان پنهان میکرده. با گجت نیوز همراه شوید و از جزئیات کامل این گنجینه طلا بیشتر بدانید.
آنتونی جاکوفسکی کلاهبردار در اواخر قرن ۱۷ و اوایل قرن ۱۸ میزیست. او یک شیاد بود که در خلال ماجراجوییهایش میتوانست از مردم کلاهبرداری کند و پول به جیب بزند. جاکوفسکی در شهر کوچکی به نام کیلس و نزدیکی رشته کوه جلنیوفسکی حسابی کلاهبرداری کرده بود. با توجه به ترجمه یک متن مرتبط که دفتر حفاظت از آثار باستانی کیلس منتشر کرده، ظاهرا بخشی از داراییهای این مرد افسانهای حالا پس از سیصد سال از خاک بیرون آمده است.
افسانه کلاهبردار لهستانی واقعیت دارد!
افسانههای لهستانی میگویند جاکوفسکی همه را متقاعد کرده بود که قدرت ماورایی برای شفا بخشیدن دارد. او به همه میگفت به خاطر سبک زندگی عرفانیاش، خدا به او قدرت زیادی داده است تا زمینیان را شفا دهد. سپس مردم را فریب میداد و به خلوتگاه اختصاصیاش در دل کوه میبرد تا مراسم شفابخشی را روی آنها اجرا کند.
در آن زمان، جنگ در سر تا سر لهستان جریان داشت و همچنین شیوع طاعون باعث مرگ و میر بسیاری شده بود. این دو عامل مهم به کمک کلاهبردار آمده بودند تا مردم برای بهبود وضعیت بیش از پیش به آنتونی امید پیدا کنند. آنها از نقاط مختلف خودشان را به جاکوفسکی میرساندند تا از توانایی شفابخشی او بهره بگیرند و در مقابل هم سکههای طلا و نقره به او میدادند.
مقامات رسمی بالاخره او را به جرم شیادی دستگیر کردند و به زندان انداختند. جاکوفسکی از این مهلکه هم جان سالم به در برد و پس از فرار از زندان به کلاهبرداری از مردم ادامه داد. در سال ۱۷۱۲ میلادی، دوباره او را دستگیر کردند و این بار حکم سنگین حبس ابد به او دادند.
سکههای طلا و نقره میراث شیاد لهستانی هستند
نمیدانیم بعد از آن چه اتفاقاتی رخ داد؛ اما در سال ۲۰۲۲ گنجیابهای حرفهای موفق شدند گنجینه سکههای طلا و نقره شیاد معروف را کشف کنند. این نکته هم جالب است که مقامات رسمی دو سال بعد به طور رسمی خبر پیدا شدن گنجینه قدیمی را تایید کردند.
سباستین گرابوویچ، رئیس گروه اکتشاف و مسئول اصلی کشف گنجینه این کلاهبردار در بیانیهای اعلام کرد:
ما مدت زمان طولانی و تقریبا دو ساله برای اعلام اکتشاف این گنجینه ارزشمند منتظر ماندیم. این انتظار کاملا ارزشش را داشت. امروز میتوانیم بگوییم که داستان واقعی آن کلاهبردار افسانهای تایید شده است.
علاوه بر مجموعه سکهها، گروه اکتشاف همچنین یک قطعه مسکوک طلایی متعلق به سال ۱۶۴۸ میلادی منقش به تصویر حضرت مریم و عیسی نوزاد پیدا کردند. از آنجا که بخشی از این قطعه سوراخ شده بود، کارشناسان معتقدند که صاحبان اولیه احتمالا به عنوان آویز یا مدال از آن استفاده میکردند.
گرابوویچ همچنین درباره صاحب اصلی گنجینه سکههای طلا و نقره گفت:
تا کنون تصور میکردیم که آنتونی یک شخصیت خیالی و افسانهای بوده است. با کشف این گنجینه ۳۰۰ ساله میتوانیم تایید کنیم که چنین کلاهبرداری وجود داشته و از طریق شیادی دارایی زیادی کسب میکرده.