کد خبر: ۴۳۱۵۶
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴

پسماند‌های سیگار الکترونیکی برای محیط زیست مضر است؟

رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تاکید کرد: وجود گلیسیرین در محلول سیگار الکترونیکی با آسیب به کیسه‌های هوایی ریه، خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.
پسماند‌های سیگار الکترونیکی برای محیط زیست مضر است؟

مخاطب۲۴- رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با اشاره به اثرات مخرب مصرف دخانیات بر سلامتی انسان، محصولات دخانی نوپدید نظیر سیگار و قلیان الکترونیکی، ویپ و محصولات گرم کننده سیگار بدون دود را به علت وجود نیکوتین در آنها، "بسیار اعتیاد آور" عنوان کرد.

بهزاد، ولی زاده، همزمان با هفته ملی بدون دخانیات با شعار "حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی"، درخصوص تولید و مصرف محصولات دخانی نوپدید، گفت: یکی از ترفند‌های صنایع دخانی معرفی محصولات دخانی جدید مانند سیگار‌های الکترونیک سیستم‌های ایجاد بخار (ویپ) و سیستم‌های گرم کننده تنباکو به عنوان محصولات بی خطر است.
وی افزود: جوانانی که با گمراهی و ترفند‌های صنایع دخانی برای اولین بار مواد دخانی را تجربه می‌کنند، به راحتی در آن‌ها وابستگی به نیکوتین ایجاد شده و به یک مصرف کننده دائمی مواد دخانی تبدیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین راهکار‌های حفاظت جوانان از آسیب‌ها و صدمات ناشی از مصرف دخانیات "ممنوعیت کامل تبلیغات" است، تصریح کرد: صنایع دخانی از طرق مختلف از جمله تولید محصولات جدید با طعم‌های متفاوت و متنوع و تبلیغات گسترده در سریال‌ها باعث فریب جوانان و نوجوانان می‌شوند.

ولی زاده با بیان اینکه بازار‌های فروش محصولات دخانی، جوانان و نوجوانان را به دام انداخته و نیمی از مصرف کنندگان این محصولات در نهایت به کام مرگ می‌روند، عنوان کرد: صنایع دخانی هر ساله، ده‌ها میلیارد دلار در سراسر دنیا برای تبلیغ و بازار فروش محصولات مرگ بارشان هزینه می‌کنند و فعالیت‌ها و اقدامات بازاریابی آن‌ها با هدف جذب جوانان و "مصرف کنندگان جدید" است.

بیشتر بخوانید

سیگار الکترونیکی و خطر ابتلا بیماری‌های قلبی، ریوی و سرطان

رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، استفاده از طعم دهنده‌های جذاب و اسانس‌های خاص که برای استفاده جوانان در تنباکو و محصولات نیکوتین به کار می‌رود را عاملی برای ترغیب جوانان به شروع مصرف این محصولات عنوان و تصریح کرد: تبلیغ محصولات جایگزین به عنوان "کم" خطر و کم آسیب" یا "تمیزتر" به جای سیگار‌های معمولی، ترفندی دیگر از صنایع دخانی است.

وی تاکید کرد: وجود گلیسیرین در محلول سیگار الکترونیکی با آسیب به کیسه‌های هوایی ریه، خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با بیان اینکه هیچ نوع تنباکوی بدون دودی جایگزین ایمنی برای سیگار نیست، خاطرنشان کرد: استفاده از محصولات دخانی نوپدید نظیر سیگار و قلیان الکترونیکی، ویپ و محصولات گرم کننده سیگار بدون دود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و ریوی را افزایش می‌دهد و موجب سرطان‌های دهان، زبان، لثه، مری و لوزالمعده می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از محصولات دخانی نوپدید نظیر سیگار و قلیان الکترونیکی، ویپ و محصولات گرم کننده سیگار بدون دود موجب بیماری‌های لثه و پوسیدگی و ریزش دندان می‌شود.

به گفته رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، محصولات دخانی نوپدید نظیر سیگار و قلیان الکترونیکی، ویپ و محصولات گرم کننده سیگار بدون دود حاوی نیکوتین هستند که بسیار اعتیاد آور است.
خسارات زیست محیطی دخانیات

وی در ادامه، مواد شیمیایی سمّی و میکروپلاستیک‌های موجود در ته سیگار و پسماند‌های سیگار الکترونیکی را یکی از عوامل آلودگی محیط زیست عنوان و اظهار کرد: میکروپلاستیک موجود در فیلتر سیگار غیر قابل تجزیه بوده و پس از بلعیده شدن توسط جانوران آبزی در سواحل دریا‌ها و اقیانوس‌ها موجب انتقال آلودگی در زنجیره غذایی می‌شود.

وی با بیان اینکه صنایع دخانی با تولید سهم سالانه ۸۴ میلیون تن گاز گلخانه‌ای معادل دی اکسید کربن، باعث تغییرات آب و هوایی در جهان می‌شوند، عنوان کرد: سالانه ۲۰۰ هزار هکتار زمین برای کشت تنباکو از بین می‌رود و سالانه ۶۰۰ میلیون درخت برای تولید دخانیات بریده می‌شود.

ته سیگار فراوان‌ترین زباله پلاستیکی در جهان

وی با بیان اینکه کشت توتون موجب آلودگی و فقیر شدن خاک می‌شود، گفت: ته سیگار فراوان‌ترین نوع زباله‌های پلاستیکی در جهان است که سالانه حدود ۷۷۰ تن زباله سمّی تولید می‌کند.

رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اضافه کرد: رها کردن سالانه ۴.۵ تریلیون فیلتر سیگار در سطح شهرها، پارک ها، سواحل و رودخانه‌ها باعث آلودگی آب، خاک و منابع غذایی می‌شود و ۵ درصد از کل جنگل زدایی در جهان را کشاورزی توتون و تنباکو تشکیل می‌دهد.

وی گفت: هر ساله در جهان ۲۲ میلیارد متر مکعب آب برای تولید محصولات دخانی مصرف می‌شود و بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی در اثر استفاده از سیگار در محیط منتشر می‌شود که ۷۰ نوع آن‌ها سرطان‌زا هستند.

برچسب ها: دخانیات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
آیا شما انسانی جذاب هستید؟ آیا شما انسانی جذاب هستید؟
آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که به شما خیره شده باشد و از خود بپرسید: «دارد به چه چیزی نگاه می‌کند؟» حقیقت این است که بسیاری از ما دقیقا نمی‌دانیم چقدر در نظر دیگران جذاب هستیم. ما عادت داریم روی اشکالاتمان تمرکز کنیم و از نکات کوچکی که ممکن است به ما گوشزد کند که جذاب‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کنیم، غافل شویم. نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه «مرز‌ها در روانشناسی» منتشر شد، نشان داد که جذابیت یک تجربه چندحسی است.
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آن‌ها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟ گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟
گران‌ترین عکس‌هایی که تاکنون گرفته شده‌اند؛ عکس‌های فضایی که دیدگاه بشر را نسبت به خود تغییر دادند.
خواص دمنوش و خوشمزه به خواص دمنوش و خوشمزه به
یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین میوه‌ها، میوه به است که خواص و فواید زیادی دارد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر