کد خبر: ۴۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۴

شرایط تدریس، امتحان و ارزیابی دانش آموزان در پیک ششم کرونا اعلام شد

ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه در تمام پایه‌های تحصیلی به استثنای پایه‌های نهم و دوازدهم، به صورت غیرحضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می‌شود.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، از سوی شورای عالی آموزش و پرورش، نحوه ارائه خدمات آموزشی-تربیتی مدارس در دوره بیماری‌های فراگیر، مصوب و اعلام شد.

 

شرایط تدریس، امتحان و ارزیابی دانش آموزان در پیک ششم کرونا اعلام شد


با توجه به شرایط خاص ناشی از بیماری‌های فراگیر (همچون شیوع بیماری کرونا) و برای جلوگیری از ایجاد وقفه در فرآیند تعلیم و تربیت دانش آموزان، بر اساس مصوب نهصد و هفتاد و هفتمین (۹۷۷) جلسه شورای عالی آموزش و پرورش، خدمات آموزشی- تربیتی مدارس، در چارچوب سیاست‌های مصوب ستاد ملی مقابله با بیماری‌های فراگیر و تصمیم مراجع ذی ربط در اعلام وضعیت و شرایط استان‌ها و مناطق کشور، در طول سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰، با رعایت موارد زیر ارائه می‌شود:

تاکید آموزش و پرورش بر آموزش ترکیبی
هیچ یک از دروس نباید از برنامه درسی مدرسه حذف شود یا در حاشیه قرار گیرد

به منظور ارتقای کیفیت یادگیری مؤثر دانش آموزان، آموزش ترکیبی (استفاده از امکانات آموزش الکترونیکی در فرآیند یادگیری) در تمام شرایط آموزشی کشور مورد تأکید است.

در استان‌ها، مناطق یا نواحی که بر اساس نظر مراجع ذی ربط، امکان آموزش حضوری وجود دارد، فعالیت‌های آموزشی-تربیتی مدارس به شیوه حضوری خواهد بود. در استانها، مناطق یا نواحی که امکان آموزش حضوری در تمام یا بعضی از روز‌های هفته وجود ندارد، فعالیت‌های آموزشی-تربیتی مدارس به تناسب میزان عدم حضور دانش آموزان، به صورت غیرحضوری (آموزش در فضای مجازی) ارائه می‌شود.

تبصره ۱- توجه به ساحت‌های ششگانه تعلیم و تربیت و صیانت از تمامیت برنامه درسی به ویژه در آموزش‌های غیرحضوری، الزامی است و هیچ یک از دروس نباید از برنامه درسی مدرسه حذف شود یا در حاشیه قرار گیرد. تدریس تمام محتوای کتاب‌های درسی بر اساس تقویم آموزشی، تا پایان سال تحصیلی، الزامی است. تبصره۲ - با توجه به متغیر بودن شرایط مناطق، برنامه ریزی‌ها باید از چابکی و انعطاف لازم برای انطباق با شرایط جدید، برخوردار بوده تا امکان ارائه آموزش‌ها حسب شرایط مناطق در هر زمان، بدون توقف وجود داشته باشد.

دبیرستان‌ها روز‌های پنجشنبه فعالند

مدارس دوره دوم متوسطه در روز‌های پنجشنبه برای ارائه خدمات آموزشی-تربیتی، فعال خواهند بود. مدارس سایر دوره‌های تحصیلی نیز به تشخیص مدیر مدرسه و با توجه به شرایط کاری، می‌توانند در روز‌های پنجشنبه باز و فعال باشند.

برای جلوگیری از شکاف آموزشی، برای آن دسته از دانش آموزانی که از شرایط و امکانات لازم آموزش در فضای مجازی محروم هستند، ضمن استفاده از فیلم‌های آموزشی و تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی و کمک آموزشی، درسنامه‌های خودآموز، تمرینات و تکالیف یادگیری، کلاس‌های حضوری با جمعیت کم و جلسات رفع اشکال تشکیل می‌شود.

نحوه محاسبه ساعات تدریس غیرحضوری معلمان

معلمان و مربیان، مسئول ارائه خدمات آموزشی-تربیتی به دانش آموزان در فضای مجازی هستند. انجام وظیفه و ایفای نقش توسط معلمان و مربیان در آموزش‌های غیرحضوری جزو فعالیت‌های رسمی (اعم از موظف و غیرموظف) آنان محسوب می‌شود. مجموع ساعات تدریس حضوری و غیرحضوری معلمان و فعالیت مربیان نباید کمتر از ساعات مندرج در ابلاغ آن‌ها باشد.

وزارت آموزش و پرورش موظف است در چارچوب اهداف مصوب دوره‌های تحصیلی و برنامه درسی حوزه‌های تربیت و یادگیری، محتوای الکترونیکی دروس را با استفاده از ظرفیت‌های درون و برون سازمانی، متناسب با ویژگی ها، اقتضائات و شرایط مناطق، برای ارائه در شرایط گوناگون، تولید یا تأمین کند.

تبصره- معلمان می‌توانند در چارچوب برنامه درسی مصوب و با رعایت سرفصل دروس، محتوای الکترونیکی تهیه و مورد استفاده قرار دهند. مدیران مدارس، شرایط لازم را برای تولید محتوای الکترونیکی و تشویق و ترغیب معلمان فراهم آورده و در ارزشیابی سالانه آنان، لحاظ کنند.

برای تقویت برنامه‌های پرورشی و حفظ سلامت جسمی و روانی دانش آموزان، برنامه‌ریزی و ارائه فعالیت‌های مهارت محور، گرامیداشت ایام الله، مناسبت‌های مذهبی، مسابقات فرهنگی و هنری و فعالیت‌های تربیت بدنی و آمادگی جسمانی، بازی‌ها و مهارت‌های ورزشی برای استفاده دانش آموزان در آموزش‌های غیرحضوری، الزامی است.

تکلیف امتحانات و ارزشیابی دانش‌آموزان اعلام شد

در تمام دوره‌های تحصیلی، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم باشد، ارزشیابی دانش آموزان مطابق آیین نامه‌های مربوط و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، انجام خواهد شد.

در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم نباشد، ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه در تمام پایه‌های تحصیلی به استثنای پایه‌های نهم و دوازدهم، به صورت غیرحضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می‌شود.

تبصره- ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی داوطلبان آزاد، دانش آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و ایثارگران، متقاضیان تغییر رشته، تعیین رشته و جهش تحصیلی در تمام شرایط با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به صورت حضوری برگزار می‌شود.

تبصره- نحوه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان با نیاز‌های ویژه در دروس غیرن‌هایی از سوی سازمان آموزش و پرروش استثنایی ابلاغ خواهد شد.

آموزش و ارزشیابی دروس شایستگی‌های فنی شاخه فنی و حرفه‌ای و استاندارد‌های مهارت شاخه کاردانش و دروس کارآموزی و کارورزی به صورت تراکمی و حضوری و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی انجام می‌شود.

ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان و داوطلبان آزاد مدارس ایرانی خارج از کشور، متناسب با شرایط و اقتضائات کشور مربوط، برگزار می‌شود.

اعتراض دانش آموزان به نتایج ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی غیرحضوری، در شورای مدرسه بررسی و تصمیم گیری می‌شود.

دوره‌های آموزشی لازم برای توانمندسازی و ارتقای سواد رسانه‌ای مدیران، معاونان، معلمان، دانش‌آموزان و اولیاء آنان برای استفاده از فناوری‌های نوین و آگاهی از فرصت‌ها و تهدید‌های آن، پیش‌بینی و اجرا می‌شود.

نظارت برحسن اجرای این مصوبه و فرآیند‌های آموزشی-تربیتی مدارس و معلمان، به عهده ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و ادارات آموزش و پرروش شهرستان‌ها، مناطق و نواحی خواهد بود.

شیوه نامه اجرایی این مصوبه، توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ می‌شود.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
ایران‌گرایی برای توسعه ایران ایران‌گرایی برای توسعه ایران
جامعه ایرانی امروز به دلایل مختلف از جمله برآمدن نسل‌های تازه و دور شدن از فضای پرشور آرمان‌ها و انقلاب و مقتضیات فضای جنگ، به دنبال بازتعریف خود به عنوان جامعه ایرانی است. این مساله‌ای منحصر به نسل جوان نیست. مساله‌ای پیش روی ایران در مختصات امروز است.
نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند! نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند!
نوکیسه‌گی و پیامد‌های مخرب آن نوکیسه‌گانی که فاقد تجربه، دانش و تخصص کافی هستند، با ورود ناگهانی به عرصه‌های تصمیم‌گیری و اقتصادی، موجب بی‌ثباتی سیستم و تغییر معیار‌های ارزش‌گذاری اجتماعی می‌شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر