کد خبر: ۱۸۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵

واکسیناسیون افراد بالای سی سال تا پایان مهر

کاهش میزان فوت افراد هفتاد سال به بالا، اتخاذ تدابیر لازم برای بازگشایی مدارس، تا پایان مهرماه واکسیناسیون افراد بالای سی سال انجام خواهد شد؛ این وعده‌های سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌باشد.
واکسیناسیون افراد بالای سی سال تا پایان مهر

مقدار زیادی قرارداد با کشور چین بسته ایم، انصافاً بیشترین واکسن را کشور چین تاکنون به ما داده کشور‌هایی مانند آمریکا و کشور‌های سرمایه‌داری واکسن‌های تولیدی خودشان را ابتدا خودشان استفاده کردند. تا پایان مهرماه و با واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن به کشور، واکسیناسیون افراد بالای سی سال انجام خواهد شد؛ این وعده‌ای است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌دهد.

اخبار کرونا - به گزارش «مخاطب ۲۴»؛ امشب ۳۰ مردادماه، تمدید محدودیت‌های کرونایی و پیش بینی روز‌های پیش روی، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و چشمی، مسئول کمیته پایش و نظارت طرح شهید سلیمانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به اینکه به جز گروه شغلی گروه یک، همه مشاغل تعطیل بودند و این تعطیلی تا پایان امروز ادامه داشت و منع تردد همچنان تا پنجم شهریورماه ادامه خواهد داشت اظهار کرد: امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا، موضوعاتی مورد بررسی قرار گرفت.

او با اشاره به اینکه اصناف در ایام کرونا تا کنون به خوبی همکاری کردند و در این مسیر سنگ تمام گذاشتند و همکاری آن‌ها بسیار خوب بود افزود: مبنا بر این بود، از ایام تعطیلات عاشورا و تاسوعا استفاده کنیم و تعطیلات سراسری اتفاق بیفتد که به خوبی انجام شد، بیش از ۸۰ درصد اصناف دستورالعمل‌ها را رعایت کردند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به اینکه هفت گروه از مشاغل هستند که بیشترین عامل سرایت بیماری را دارند اظهار کرد: رستوران‌ها، کافه‌ها، باشگاه‌های ورزشی، استخر‌های سرپوشیده و نمایشگاه‌های تخصصی عمومی که در فضای سربسته هستند، شامل این هفت گروه می‌شود.
واکسیناسیون افراد بالای سی سال تا پایان مهر
رئیسی گفت: بر اساس دستورالعمل‌های سختگیرانه، یکی از مبنا‌های که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم می‌گیرد و می‌تواند اقدام کند، این است که بر اساس واقعیت‌ها عمل کند. وقتی کسب و کار‌ها تعطیل می‌شود، توانایی جبران خسارت و یا بخشی از خسارت اصناف واقعاً وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه امروز مصوبه اقتصادی داشتیم، گفت: در مجموع امکان ادامه دار بودن تعطیلات وجود ندارد، لذا حتما نیاز است تمهیدات دیگری اندیشیده شود. در رابطه با پاساژ‌ها و فضا‌های سربسته قرار شد خود اصناف همکاری داشته باشند لذا ما از تجمع و تهویه نامناسب می‌ترسیم، خریدار و فروشنده در پاساژ‌ها باید همه ماسک داشته باشند و در هر مغازه‌ای بیشتر از دو نفر حضور پیدا نکنند و در مدت زمان کمی حضور داشته باشند، پاساژگردی نباید صورت بگیرد بلکه باید برای خرید ضروریات اقدام کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مردم می‌دانند که کرونا ممکن است باعث مرگ آن‌ها شود، اما علیرغم این موضوع به مسافرت می‌روند، اظهار کرد: افرادی هستند که در پس کوچه‌ها از افراد محلی پرسیدند که در این روستا چه راهی وجود دارد که مثلاً با پلیس برخورد نکنند.

رئیسی با اشاره به اینکه در بحث کرونا اطلاع رسانی و آگاهی صورت گرفته است عنوان کرد: این اطلاع‌رسانی خوب بوده، ولی آیا سطح آگاهی مردم در مورد کرونا پایین است؟ الان به اندازه کافی از رسانه‌ها و جا‌های مختلف اطلاع رسانی صورت می‌گیرد، اما حساسیت‌ها پایین آمده است و علیرغم اینکه مردم اطلاعات لازم دارند، عمل نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه حتماً نیاز است تا اقدامات در کنار هم قرار بگیرد، افزود: واکسیناسیون خیلی خوب است، اما به این معنی نیست که شیوه نامه‌ها را رعایت نکنیم، رعایت شیوه نامه خوب است، اما به این معنی نیست که نخواهیم واکسن بزنیم، شاخص‌های بسیار مهمی داریم، اگر کشور آمریکا را نگاه کنیم، ظرف یک ماه میزان مرگ از حدود ۱۱۰ تن در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از هزار تن رسیده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه سوش قالب در دنیا سوش دلتاست، خاطرنشان کرد: کشور‌های اروپایی دوباره به رعایت شیوه‌نامه‌ها برگشته‌اند، در کشور تا پایان مهرماه با واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن، واکسیناسیون افراد بالای سی سال انجام می‌شود.

رئیسی با اشاره به اینکه با کشور روسیه قرارداد بسته ایم که قرارداد کمی نبود گفت: مقدار زیادی قرارداد با کشور چین بسته ایم، انصافاً بیشترین واکسن را کشور چین تاکنون به ما داده و لذا نباید فراموش کنیم، در این شرایط، چین به ما واکسن داد و در حال ارائه واکسن است. کشور‌هایی مانند آمریکا و کشور‌های سرمایه‌داری واکسن‌های تولیدی خودشان را ابتدا خودشان استفاده کردند.

وی با اشاره به اینکه یادمان باشد که برخی کشور‌های همسایه در فاز کارآزمایی بالینی آن‌ها شرکت کردند، گفت: استراتژی ما این نبود که بخواهیم در کارآزمایی بالینی کشور‌های دیگر شرکت کنیم. استراتژی کشور ما این بود که وارد فاز بالینی کشور‌های دیگر نشویم، مگر اینکه تکنولوژی را به ما منتقل کنند، لذا اقدامات زیادی تاکنون انجام شده است، هزاران برگ سند وجود دارد که برای واکسن تا چه حد اقدام شده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ظرف دو سه هفته آینده تحول خوبی ایجاد خواهد شد، افزود: در میزان تولید واکسن داخلی تحول خوبی ایجاد خواهد شد، میزان تولید واکسن بالا خواهد رفت، از مهر ماه به بعد ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز هرماه واکسن داخلی خواهیم داشت که این میزان قابل توجه است.

رئیسی با اشاره به اینکه معاون اول رئیس جمهور، چهار جلسه کاربردی برگزار کرد، افزود: در آن جلسه هر کسی هر مشکلی که داشت مطرح کرد لذا بخش خصوصی وارد کار شده، تا اگر ادعایی است مشکلات آن‌ها بررسی شود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار این همه خبر‌هایی که وجود دارد، ولی واقعا این امید را به مردم می‌دهم که چشم‌انداز بسیار خوبی پیش روی داریم، انشاءالله بسیج، نیرو‌های مردمی و نیرو‌های مسلح به کمک شبکه بهداشت و درمان خواهند آمد، مشکلی به اسم تزریق واکسن نداریم، مشکل بر سر تامین واکسن بود که این مساله هم در حال حل شدن است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه اولویت اول دولت بحث کرونا و سلامت مردم است، تصریح کرد: ما در ارتباط با تامین ارز برای واکسن هیچ مشکلی نداریم و در عمل هم واقعاً هیچ مشکلی وجود نداشت؛ چهار جلسه برای تامین ارز گذاشته شد و هماهنگی‌های لازم صورت گرفت.

وی عنوان کرد: عزیزان ما در بسیج خیلی منظم و پایدارند و لذا از وزارت امور خارجه، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزارت راه و شهرسازی در بحث تامین واکسن انتظار بیشتری داریم، پس آن‌ها هم حداکثر تلاش خودشان را در این زمینه می‌کنند.

رئیسی با بیان اینکه مردم مطمئن باشند که بحث واکسن در روند بسیار خوبی قرار خواهد گرفت و واکسیناسیون انجام خواهد شد گفت: اینکه مردم در ارتباط با تاخیر واکسن نگرانی دارند، کاملاً بجا و درست است، اما در خصوص تأمین واکسن دو، سه شبهه وجود دارد که نباید به آن‌ها توجه کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ما یک مرجعی در کشور به اسم سازمان غذا و دارو داریم که یکی از سازمان‌های رسمی کشور است، بیان کرد: این سازمان واکسن را تایید می‌کند و این گونه نیست که هر واکسنی بخواهد وارد کشور شود.

وی با اشاره به بحث عوارض واکسن ادامه داد: هر واکسنی که تولید می‌شود، حتماً عارضه دارد لذا هر واکسنی حتماً یک سری مزیت و یک سری معایبی دارد، اما در مقابل بحث بیماری کرونا که هزار و یک عارضه دارد، نباید آن هزار و یک عارضه را رها کنیم و به یک مورد توجه کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه یکسری از عوارض بسیار خفیف است مانند درد جای واکسن و تب، اما یکسری از عوارض به قدری شدید است که منجر به بستری می‌شود این عوارض درصد بسیار پایینی دارد، عارضه شدید عارضه‌ای است که می‌تواند منجر به مرگ شود، اما این احتمال بسیار پایین است.

وی با اشاره به اینکه میزان فوت ۷۰ سال به بالا‌ها را اگر در سال جاری با سال گذشته مقایسه کنیم می‌بینیم که این میزان فوتی‌ها در سال جاری پایین آمده است گفت: هفتاد سال به بالا‌ها ممکن است در حالت عادی هم فوت کنند.

رئیسی با اشاره به تصمیم ستاد در رابطه با بازگشایی مدارس اظهار کرد: در این رابطه بحث‌های مختلفی شد، لذا این موضوع بحث بسیار مهمی است، شاید یک جلسه فقط در مورد بازگشایی مدارس بخواهیم صحبت کنیم. مقرر شد در خصوص بازگشایی مدارس دو تیم تشکیل شود؛ یک تیم وزارت بهداشت و دیگری وزارت آموزش و پرورش، تا شیوه نامه‌ها را درست تبیین و ابلاغ کنند. فردا جلسه دیگری در صدا و سیما برگزار خواهد شد که در رابطه با لزوم بازگشایی مدارس خواهد بود، به طوری که به جزئیات می‌پردازیم تا اقناع افکار عمومی صورت بگیرد.

رئیسی با بیان اینکه به طور کلی تصمیم و رویکرد ستاد این است که مبنای بازگشایی مدارس حضوری باشد افزود: تا حصول شرایط از اول مهرماه مدارس مجازی بازگشایی خواهد شد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه در کشور ۱۱۲ هزار مدرسه داریم که از این تعداد ۶۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه زیر ۱۰۰ نفر هستند، گفت: مبنایی برای شیوه نامه‌ها قائل شده‌ایم، هیچ کلاسی نباید بالاتر از ۱۵ نفر باشد، یکسری از دستورالعمل‌ها را اعمال خواهیم کرد، ۸۵ درصد معلمان سراسر کشور را واکسینه کرده‌ایم، این هفته دوز اولی‌ها تمام خواهد شد و دوز دوم چهار هفته بعد انجام خواهد شد، کادر مدرسه هم جزو این میزان هستند.

وی ادامه داد: سرویس مدارس واکسینه خواهند شد و بر اساس صحبت‌هایی که قبلا داشتیم، انشاءالله تا پایان مهر ماه پدر و مادر‌ها هم نیز واکسینه می‌شوند و لذا فقط خود دانش آموزان می‌مانند. واکسن دانش‌آموزان جای بحث دارد، انتقال بیماری از دانش آموز به دانش‌آموز خیلی کمتر از انتقال بزرگسال است.

در ادامه برنامه، مسلم چشمی مسئول کمیته پایش و نظارت طرح شهید سلیمانی، با اشاره به اینکه بسیج شبکه مویرگی دارد که از مرکز، محلات، خانه‌ها و روستا‌ها این شبکه وجود دارد، گفت: بسیجی در میان اقشار مختلف دانشجویی، کارگری، اصناف، فرهنگی و هنرمندان حضور دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیج جهادی کار می‌کند و همیشه در کنار مردم است، گفت: از همان ابتدا، در قالب طرح شهید سلیمانی به دوستانمان در وزارت بهداشت کمک کردیم. ما فقط در حوزه بهداشت و درمان کار نکردیم، بلکه در بحث تامین و توزیع ماسک و برنامه محافظتی مردم ورود پیدا کردیم و به تدریج طرح غربالگری مطرح شد.

چشمی با اشاره به اینکه نزدیک ۴۰۰ هزار نفر نهاد مردمی به ما کمک کرده اند، افزود: گام چهارم به خوبی انجام نشد؛ به دلیل اینکه بخش‌هایی در اختیار ما نبود. ما الان در گام پنجم هستیم و مجموعه وزارتخانه در گام پنجم در بحث واکسیناسیون از ما کمک خواستند تا واکسیناسیون عمومی صورت بگیرد و بعد قطع زنجیره بیماری مدنظر قرار گرفت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
من دریاچه ارومیه هستم من دریاچه ارومیه هستم
رضا کیانیان با انتشار پستی درباره دریاچه ارومیه، کمپین #من_دریاچه_ارومیه_هستم را یادآوری کرد.
کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟ کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟
ادعایی شگفت‌انگیز بار دیگر دنیای باستان شناسی را به هم ریخته است. باستان‌شناسان از کشف بقایای یک کشتی باستانی در ترکیه خبر دادند که می‌تواند همان کشتی نوح باشد
راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت
مرگ ناگهانی فرامرز عزیزی، قهرمان پرورش‌اندام آسیا، جامعه ورزش را در شوک فرو برد؛ رویدادی تلخ که گفته می‌شود فشار‌های روحی اخیر نقشی جدی در آن داشته است.
ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی! ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی!
درخشش خیره‌کننده اورونوف برابر مصر هم شادی بزرگی برای پرسپولیس ساخت و هم نگرانی تازه‌ای ایجاد کرد؛ ستاره‌ای که حالا در مرکز توجه باشگاه‌های خارجی است.
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر