کد خبر: ۴۲۶۶۰
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰

ایجاد محافظت در برابر ویروس‌ها با تکرار واکسن کووید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که واکسن‌های قدرتمند کووید می‌توانند سیستم ایمنی افراد را برای مبارزه نه تنها با انواع کووید در آینده، بلکه با انواع دیگر کروناویروس‌ها نیز مصون کنند.
ایجاد محافظت در برابر ویروس‌ها با تکرار واکسن کووید

مخاطب ۲۴- محققان گزارش دادند افرادی که مکرراً برای کووید واکسینه شده اند آنتی بادی‌هایی تولید می‌کنند که قادر به خنثی کردن نه تنها انواع کووید، بلکه حتی برخی از کروناویروس‌های دوردست هم است.

محققان نتیجه گرفتند که به نظر می‌رسد واکسیناسیون دوره‌ای مجدد برای کووید ممکن است باعث شود افراد به تدریج ذخیره‌ای از آنتی بادی‌ها را ایجاد کنند که از آن‌ها در برابر انواع ویروس‌های کرونا محافظت می‌کند.

دکتر «مایکل دایموند»، محقق ارشد و استاد پزشکی دانشگاه واشنگتن، توضیح داد: «اولین واکسنی که یک فرد دریافت می‌کند، یک پاسخ ایمنی اولیه قوی را ایجاد می‌کند که پاسخ‌ها به عفونت و واکسیناسیون بعدی را شکل می‌دهد، اثری که به عنوان چاپ شناخته می‌شود.»

دایموند در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «در اصل، چاپ می‌تواند مثبت، منفی یا خنثی باشد. در این مورد، ما شاهد تأثیرگذاری قوی هستیم که مثبت است، زیرا با توسعه آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده واکنش متقاطع با وسعت فعالیت قابل توجه همراه است.»

اولین واکسیناسیون باعث رشد سلول‌های ایمنی حافظه می‌شود. به گفته محققان، دومین واکسیناسیون مشابه آن سلول‌های حافظه را دوباره فعال می‌کند، که سپس بر پاسخ ایمنی به ضربه دوم تسلط پیدا کرده و آن را شکل می‌دهند.

در مورد واکسن آنفلوانزا، چاپ کردن اثرات منفی دارد و سلول‌های حافظه آنتی‌بادی‌های جدیدی را که توسط جدیدترین واکسن تولید می‌شوند را از بین می‌برند. در نتیجه، افراد آنتی‌بادی‌های کمتری علیه سویه‌های موجود در واکسن جدید تولید می‌کنند.

اما محققان دریافتند که چاپ کردن در واقع با واکسن کووید به خوبی کار می‌کند.

برای ارزیابی وسعت آنتی بادی‌های افراد، محققان آن‌ها را در آزمایشگاه در برابر پانلی از ویروس‌های کرونا آزمایش کردند. این‌ها شامل دو سویه اومیکرون، و همچنین کروناویروس‌های SARS-۱ و MERS و یک کروناویروس دیگر از گونه‌ای مورچه‌خوار فلس‌دار بود.

محققان دریافتند آنتی‌بادی‌ها تمام ویروس‌ها و همچنین مرس را که از شاخه‌های متفاوتی از شجره‌نامه کروناویروس نسبت به بقیه است، از بین می‌برند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که این آنتی‌بادی‌ها به دلیل ترکیب واکسن‌های اصلی و نوع آن بسیار قدرتمند و انعطاف‌پذیر هستند.

افرادی که فقط واکسن‌های اصلی کووید را دریافت کرده‌اند، تنها محافظت ضعیفی در برابر سایر کروناویروس‌ها داشتند، اما پس از ریافت دوز تقویت‌کننده دوران اومیکرون، حتی آن‌ها نیز آنتی‌بادی‌های بهتری داشتند.

این یافته نشان می‌دهد که واکسیناسیون منظم با واکسن‌های به‌روز شده کووید، ابزار‌هایی را در اختیار افراد قرار می‌دهد تا با سویه‌های جدید و همچنین سایر کروناویروس‌های مرتبط مبارزه کنند.

برچسب ها: کروناویروس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر