کد خبر: ۴۲۶۳۰
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳

کشف آثاری از یک شهر باستانی متعلق به سرخپوستان آمریکا

محققان از کشف شواهد یک شهر باستانی سرخپوستان در زیر یک دریاچه مرموز خبر داده‌اند؛ آثاری که می‌تواند مدرک اثبات داستان‌های شفاهی بومیان قبیله هو چانک باشد
کشف آثاری از یک شهر باستانی متعلق به سرخپوستان آمریکا

مخاطب ۲۴- در داستان‌های شفاهی بومیان قبیله هو چانک، روایاتی درباره وجود روستا‌ها و شهر‌های بزرگ سرخپوستان در منطقه‌ای که امروزه در ایالت ویسکانسین قرار گرفته، وجود دارد. حالا کشفیات تازه در دریاچه مدیسون در این ایالت، می‌تواند مهر تاییدی بر داستان‌های قدیمی این قبیله باشد.

کشف شهر باستانی سرخپوستان در زیر یک دریاچه
بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهند که در سراسر غرب میانه آمریکا، اماکن سرخپوستی متعددی وجود داشته و برای مثال، تنها در ایالت ویسکانسین امروزی، حدود ۱۵ هزار تپه تدفینی وجود داشته است که با مهاجرت اروپاییان در قرن‌های ۱۹ و ۲۰، بسیاری از آن‌ها نابود شده و جای خود را به مزارع ذرت و خانه‌ها داده‌اند.
با وجود همه این‌ها، بخش‌هایی از اماکن باستانی سرخپوستان هنوز دست‌نخورده باقی مانده و اخیرا نیز کشفیاتی در بخش‌های مرکزی ایالت ویسکانسین، حاکی از احتمال وجود یک شهر باستانی سرخپوستان زیر یک دریاچه است.

در این دریاچه، آثار باستانی از هزاران سال پیش کشف شده و باستان‌شناسان می‌گویند روستا یا مجموعه‌ای از روستا‌ها در اعماق آب‌های این دریاچه قرار گرفته است. باستان‌شناسان تصمیم دارند با وجود تمام دشواری‌های این کار، راز‌های این منطقه را کشف کنند.

بیشتر بخوانید

کشف یک قایق ۱۲۰۰ ساله
ابتدا و در ژوئن ۲۰۲۱، تامارا تامسن، باستان‌شناس دریایی در ایالت ویسکانسین در حال غواصی در دریاچه مدیسون، متوجه وجود بخش انتهایی یک قایق توخالی در نزدیکی ساحل سابق دریاچه شد. او با کمک متخصصان دیگر دریافت که این یک قایق باستانی است. در داخل این قایق همچنین هفت سنگ پیدا شد که احتمالا از آن‌ها به‌عنوان وزنه ماهی‌گیری استفاده می‌شده است.
با انجام آزمایش کربن ۱۴، مشخص شد که قدمت این قایق شگفت‌انگیز به حدودا ۸۵۰ سال پس از میلاد مسیح مربوط است و این یعنی قایق مذکور قدمتی حداقل ۱۲۰۰ ساله دارد. این قایق ۱۲۰۰ ساله بلافاصله تیتر رسانه‌ها در سراسر جهان شد، اما این پایان ماجرا نبود و یک سال بعد، قایق دیگری در همان مکان کشف شد.

کشف یک قایق ۵ هزار ساله
دومین قایق توخالی قدیمی و کشف شده در آمریکا نیز در همین منطقه و در سال ۲۰۲۲ کشف شد. این قایق که قدمت آن به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مربوط است، شباهت‌هایی با قایق نخست دارد و پژوهشگران بر این باورند که هر دو قایق، با وجود تعلق به بازه‌های زمانی متفاوت، توسط قبیله هو چانک ساخته شده‌اند.

البته کشف این دو قایق برای کوئیکن بوش، مسئول حفاظت از آثار تاریخی قبیله هو چانک شگفت‌آور نبود؛ چرا که روایات قدیمی شفاهی این قبیله به زندگی این مردم در منطقه دجپی (به‌معنای سرزمین چهار دریاچه به زبان هوکا) از زمان عقب نشینی یخچال‌ها اشاره دارد و حالا نیز، علم این روایات را تایید کرده است.

کوئیکن بوش با تاکید بر نقش این اشیای باستانی در برقراری ارتباط اعضای قبیله با فرهنگ بومی خود، می‌گوید مردم به دانش شفاهی بومی اهمیت نمی‌دهند؛ اما وقتی علم چیزی را تایید کند که هزاران سال است درباره آن صحبت می‌شود، همه شگفت‌زده می‌شوند.
در حال حاضر، تیم باستان‌شناسان با رویکردی جدید به کار خود ادامه می‌دهند و ضمن بررسی کف دریاچه، از فناوری نفوذ زمین برای تحلیل سطح دریاچه نیز استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین به جست‌وجو برای شواهد دیگر فعالیت‌های جمعی انسانی، از جمله محل آتش‌سوزی یا محل انباشت زباله نیز می‌پردازند.

گفتنی است که روایات شفاهی قبیله هو چانک به وجود یک روستا یا حتی کلان‌شهری بزرگ در منطقه دریاچه اشاره دارد و حدس زده می‌شود که این شهر یا روستا در زیر دریاچه واقع شده باشد.

در حال حاضر متخصصان حدس می‌زنند که حدودا ۲۲ روستای قبیله هو چانک در اطراف دریاچه مدیسون بوده و تعداد بیشتری از این روستا‌ها نیز در دریاچه‌های مونونا، کی‌گون‌سا، وین‌گرا و واوبسا وجود داشته است. کوئیکن بوش بر این باور است که دجپی، یک جامعه بزرگ و زنده بوده است. او می‌افزاید مدیسون برای قبیله ما مانند یک کلان‌شهر مدرن امروزی بوده است و از آخرین عصر یخبندان تا امروز، صد‌ها هزار نفر در آن زندگی کرده‌اند.

برچسب ها: باستانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد! تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد!
رئیس فدراسیون فوتبال از عملکرد سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان ابراز رضایت کرد و گفت این مربی به کار خود در این تیم ادامه خواهد داد.
برگزیده
ایران‌گرایی برای توسعه ایران ایران‌گرایی برای توسعه ایران
جامعه ایرانی امروز به دلایل مختلف از جمله برآمدن نسل‌های تازه و دور شدن از فضای پرشور آرمان‌ها و انقلاب و مقتضیات فضای جنگ، به دنبال بازتعریف خود به عنوان جامعه ایرانی است. این مساله‌ای منحصر به نسل جوان نیست. مساله‌ای پیش روی ایران در مختصات امروز است.
نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند! نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند!
نوکیسه‌گی و پیامد‌های مخرب آن نوکیسه‌گانی که فاقد تجربه، دانش و تخصص کافی هستند، با ورود ناگهانی به عرصه‌های تصمیم‌گیری و اقتصادی، موجب بی‌ثباتی سیستم و تغییر معیار‌های ارزش‌گذاری اجتماعی می‌شوند.
رشته پزشکی در بحران رشته پزشکی در بحران
استقبال بی‌سابقه از رشته‌های پزشکی با محدودیت ظرفیت دانشگاه‌ها همراه شده و بسیاری را مجبور به مهاجرت می‌کند. این در حالی است که زیرساخت‌های آموزشی کشور کافی است، اما سرانه پزشک (۱۱.۷ به ازای هر ۱۰ هزار نفر) نسبت به متوسط جهانی (۳۰ تا ۵۰) بسیار پایین‌تر است. خروج نخبگان، کمبود نیروی متخصص و افت کیفیت خدمات درمانی را تشدید می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر