کد خبر: ۴۱۷۶۰
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶

آپنه خواب با صرع در اواخر عمر مرتبط است

تحقیقات جدید نشان می‌دهد یکی دیگر از پیامد‌های مخرب آپنه خواب این است که این مشکل با صرع در اواخر عمر مرتبط است.
آپنه خواب با صرع در اواخر عمر مرتبط است

مخاطب۲۴- صرع دیررس به تشنج‌هایی گفته می‌شود که تنها پس از ۶۰ سالگی شروع می‌شوند.

دکتر «ربکا گوتسمن»، رئیس بخش سکته مغزی در مؤسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی آمریکا، اشاره کرد که این وضعیت ممکن است با بیماری‌های زمینه‌ای قلبی یا مغزی مرتبط باشد.

گوتسمن خاطرنشان کرد: «در مقایسه با سایر گروه‌های سنی، افراد مسن بالاترین موارد جدید صرع را دارند که در بیش از نیمی از آن‌ها هیچ دلیل مشخصی وجود ندارد.»

ارتباط بین آپنه خواب و سلامت ضعیف مغز مدت هاست مشاهده شده است، اما ارتباط بین آپنه و صرع به طور خاص هنوز به خوبی درک نشده است.

محققان داده‌های بیش از ۱۳۰۰ نفر را که در مطالعه‌ای در مورد تنفس اختلال خواب و بیماری قلبی ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند.

ارتباط بین صرع و اختلالات تنفسی آپنه خواب قوی بود: افرادی که اشباع اکسیژن آن‌ها در طول خواب به کمتر از ۸۰ درصد رسید، وضعیتی که به عنوان هیپوکسی شبانه شناخته می‌شود، سه برابر بیشتر از افرادی که این وضعیت را نداشتند، در معرض ابتلاء به صرع دیررس قرار داشتند.

این مطالعه نشان داد که احتمال ابتلاء به صرع دیررس در افراد مبتلا به هر شکلی از آپنه خواب در اواخر زندگی در مقایسه با افرادی که چنین سابقه‌ای ندارند، دو برابر بیشتر بود.

به گفته محققان، این مطالعه نشان می‌دهد که صرع دیررس ممکن است با سایر بیماری‌های مغزی مانند سکته مغزی و زوال عقل مرتبط باشد که به نظر می‌رسد در بین افراد مبتلا به آپنه خواب شایع‌تر است.

آیا تحت کنترل گرفتن آپنه خواب (مثلاً با استفاده از دستگاه CPAP) می‌تواند به جلوگیری از صرع دیررس کمک کند؟

دکتر «کریستوفر کاروسلا»، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار عصب‌شناسی در دانشگاه جانز هاپکینز در مریلند، گفت: «کشف یک علت برگشت‌پذیر برای ایجاد هر نوع صرع یک هدف آرزویی برای محققان یا پزشکان صرع است. امیدواریم این مطالعه اولین گام کوچک در این راستا باشد و همچنین تشویقی برای ارزیابی و درمان اختلالات خواب در بیماران مبتلا به صرع باشد.»

برچسب ها: خواب سکته مغزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
صفحه خبر بالای تصاویر