کد خبر: ۴۲۸۷۵
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

افزایش سکته مغزی در بین جوانان آمریکایی

داده‌های جدید دولت آمریکا نشان می‌دهد میزان سکته مغزی در آمریکایی‌های زیر ۶۵ سال بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است.
افزایش سکته مغزی در بین جوانان آمریکایی

مخاطب۲۴- سکته مغزی ناشی از انسداد یا پارگی رگ خونی است که جریان خون به مغز را کاهش می‌دهد.

مطالعه جدید که در مجله MMWR منتشر شده است تاکید می‌کند افزایش ابتلا به این عارضه حتی در میان جوانان نیز صادق بوده و متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده دریافتند آمار سکته مغزی در میان افراد ۱۸ تا ۴۴ ساله در طول دوره مطالعه ۱۴.۶ درصد افزایش یافته است.

هرچند هنوز به طور دقیق مشخص نیست که چرا نرخ سکته مغزی به شدت در این کشور افزایش یافته، اما رشد نرخ چاقی و فشار خون بالا احتمالاً عواملی هستند که در این امر نقش به سزایی دارند.

سکته مغزی همچنان پنجمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است. طبق گزارش موسسه ملی بهداشت این کشور، سالانه ۷۹۵ هزار آمریکایی دچار سکته مغزی می‌شوند و حدود ۱۳۷ هزار نفر بر اثر این عارضه جان خود را از دست می‌دهند.

در گزارش جدید، متخصصان داده‌های سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ را از یک سیستم مراقبت سلامت ملی ایالات متحده ردیابی کردند تا روند بروز سکته مغزی را در میان آمریکایی‌های ۱۸ ساله و بالاتر شناسایی کنند.

به طور کلی، سکته مغزی در این ۱۱ سال در میان آمریکایی‌ها ۷.۸ درصد افزایش یافته است.

میزان سکته مغزی در میان سالمندان تا حد زیادی بدون تغییر باقی ماند، به طوری که ۷.۷ درصد در سال ۲۰۱۱ یک مورد سکته مغزی را تجربه کردند و همین آمار در سال ۲۰۲۲ نیز مشاهده شد.

اما تغییر بزرگ در بین جوانان دیده شد.

به عنوان مثال، سکته مغزی در بین افراد ۴۵ تا ۶۴ ساله در طول دوره مورد مطالعه ۱۵.۷ درصد افزایش یافته است که ۳.۳ درصد در سال ۲۰۱۱ و ۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ یک سکته را گزارش کرده اند.

متخصصان افزودند: با کاهش سطح تحصیلات، میزان سکته مغزی افزایش یافت.

در همین حال، نتایج یک بررسی آماری از سوی مقامات بهداشتی ایالات متحده نشان داده است هر ۴۰ ثانیه یک مورد سکته مغزی در ایالات متحده اتفاق می‌افتد و در گروه‌های سنی بالاتر، احتمال سکته مغزی تشدید می‌شود.

با این حال، احتمال سکته مغزی در بزرگسالان جوان هنوز بسیار اندک است، اما این افزایش نگران کننده است و به نظر می‌رسد با افزایش همزمان عوامل خطر سکته مغزی - به ویژه چاقی - مرتبط باشد.

متخصصان خاطرنشان کردند: از ۱۹۹۹-۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷-۲۰۱۸، شیوع چاقی در بین مردان از ۲۷.۵ درصد به ۴۳ درصد و در بین زنان از ۳۳.۴ درصد به ۴۱.۹ درصد افزایش یافته است.

در نهایت، اپیدمی مواد افیونی ممکن است مقصر برخی از سکته‌های مغزی در میان جوانان باشد.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، کاهش هر یک از عوامل خطر برای کاهش احتمال بروز سکته مغزی بسیار مهم است و در شناخت علایم سکته مغزی در خود یا فردی که در نزدیکی شماست می‌تواند درمان را تسریع و از مرگ و ناتوانی جلوگیری کند.

پزشکان همواره تاکید دارند در مورد سکته مغزی کلید واژه انگلیسی «FAST» را به خاطر بسپارید:

حرف F از عبارت Face drooping به افتادگی صورت، حرف A از عبارت Arm weakness به ضعف بازو، حرف S از عبارت Speech difficulty به مشکلات گفتاری و حرف T از عبارت Time to call emergency department به زمان تماس با اورژانس در صورت بروز علایم اشاره دارند.

پیشگیری از سکته مغزی یکی از جنبه‌های مهم مراقبت‌های بهداشتی است، زیرا حدود ۸۰ درصد از سکته‌های مغزی قابل پیشگیری هستند؛ بنابراین تمرکز بر مدیریت عوامل خطر برای کاهش خطر بلندمدت سکته مغزی امری حیاتی است.

به گفته متخصصان علایم و نشانه‌های سکته مغزی در مردان و زنان عبارتند از:

- ضعف یا بی حسی ناگهانی در یک طرف صورت یا در یک دست یا پا

- از دست دادن بینایی، قدرت، هماهنگی، احساس یا گفتار یا مشکل در درک گفتار. این علایم ممکن است با گذشت زمان تشدید شوند.

- تاری دید ناگهانی به ویژه در یک چشم

- از دست دادن ناگهانی تعادل گاهی همراه با استفراغ، حالت تهوع، تب، سکسکه یا مشکل در بلع

- سردرد ناگهانی و شدید بدون علت دیگری و به دنبال آن غش کردن

- سرگیجه یا زمین خوردن ناگهانی بدون علت مشخص

اگر شما یا کسی که همراه شماست علایم سکته مغزی را نشان داد، منتظر نمانید. درمان سریع برای زنده ماندن و بهبودی بسیار مهم است.

به گفته متخصصان، اگر علایم به سرعت از بین بروند، ممکن است یک حمله ایسکمیک گذرا (TIA) داشته باشید، یک انسداد مختصر جریان خون در مغز شما که اغلب قبل از سکته اتفاق می‌افتد. این علامت هشدار را نادیده نگیرید.

همچنین باید فورا به بیمارستان بروید. برخی از درمان‌ها باید ظرف چند ساعت پس از علایم شروع شوند. درمان زودهنگام اغلب می‌تواند به جلوگیری از مرگ یا ناتوانی کمک کند.

از جمله عوامل خطرساز سکته مغزی در درجه اول سن بیمار است؛ با بالا رفتن سن به علت پیری رگ‌های مغز، خطر سکته مغزی بسیار بیشتر از دوره جوانی می‌شود. عوامل موثر در افزایش ریسک سکته مغزی با بالا رفتن سن شامل فشار و چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ارثی، سیگار، چاقی و ... هستند. ۹۰ درصد سکته‌های مغزی به دلیل داشتن سبک زندگی نادرست رخ می‌دهد. با بی‌تحرکی، تغذیه ناسالم و زندگی پر تنش و پر استرس روزمره خطر سکته مغزی افزایش می‌یابد.

برچسب ها: سکته مغزی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.