کد خبر: ۴۱۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۱

کشف دلیل تبخیر سریع آب در زهره

محققان علت تبخیر سریع آب در سیاره زهره را شناسایی کردند.
کشف دلیل تبخیر سریع آب در زهره

مخاطب ۲۴- دانشمندان سیاره‌شناس آمریکایی دریافتند که بیشتر ذخایر آب اولیه زهره در نتیجه برهمکنش بین یون‌ها و الکترون‌های آزاد در لایه‌های بالایی جو آن به فضا تبخیر شده است.

سرویس مطبوعاتی دانشگاه کلرادو گزارش داد که جستجوی این یون‌ها باید یکی از وظایف اصلی ماموریت‌های فضایی آینده به زهره باشد.

مایکل چافین، محقق دانشگاه کالیفرنیا، توضیح داد: در حال حاضر علیرغم شباهت در اندازه، جرم و منشاء، بر روی سیاره زهره، ۱۰۰۰۰۰ برابر کمتر از روی زمین آب وجود دارد. اگر نظریه ما درست باشد، باید مقدار زیادی از یون‌های HCO + در جو زهره وجود داشته باشد. وی افزود که این موضوع مربوط به تبخیر سریع آب زهره در فضا است.

دانشمندان در حین بررسی واکنش‌های شیمیایی با مشارکت آب که در جو زهره از ۹۶ درصد دی اکسید کربن و مقدار کمی نیتروژن تشکیل شده است، به این نتیجه رسیدند، علاوه بر این دو گاز، مواد دیگری از جمله آب، هیدروژن و دوتریوم و ترکیبات مختلف گوگرد در جو زهره وجود دارند‌

همانطور که دانشمندان سیاره‌شناسی توضیح می‌دهند، آن‌ها علاقه‌مند به مطالعه برهم‌کنش‌های جو زهره هستند، زیرا نظریه‌های کنونی نمی‌توانند غلظت بسیار کم آب و مقدار زیاد دوتریوم، ایزوتوپ سنگین هیدروژن، را در جو دومین سیاره منظومه شمسی توضیح دهند. براساس این ایده، دانشمندان یک مدل کامپیوتری از لایه‌های بالایی و پایینی جو زهره ایجاد کردند و بر هم‌کنش‌ها و مهاجرت مولکول‌ها در آن را نظارت کردند.

این محاسبات نشان داد که یون‌های HCO+ حاصل از برهمکنش بین آب و دی اکسید کربن در لایه‌های زیرین جو زهره نقش مهمی در تبخیر آب از زهره دارند. یون‌های HCO+ بسیار ناپایدار هستند، زیرا در هنگام تعامل با الکترون‌های آزاد در جو فوقانی زهره، به راحتی به مونوکسید کربن و هیدروژن تجزیه می‌شوند.

هیدروژن اتمی حاصل به راحتی به فضا فرار می‌کند، که ستاره شناسان در گذشته آن را در نظر نمی‌گرفتند، زیرا هیچ فضاپیمایی که قبلاً به زهره پرتاب شده بود قادر به تشخیص وجود یون‌های HCO+ در جو آن نبود. دانشمندان امیدوارند که ماموریت‌های بعدی به زهره دچار این نقص نشوند که به آن‌ها اجازه می‌دهد این نظریه را آزمایش کنند و نرخ گذشته و فعلی فرار هیدروژن از جو زهره را تخمین بزنند.

برچسب ها: سیاره
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چند دقیقه مسواک بزنیم؟ چند دقیقه مسواک بزنیم؟
ممکن است که شما فکر کنید تمام راه‌هایی که برای مراقبت از دندان انجام می‌دهید راه‌های درستی است، اما بعد از مراجعه به دندانپزشکی متوجه اشتباهات خود می‌شوید.
پیکه:بدترین روزم روزی بود که به خاطر کاتالونیا هو شدم پیکه:بدترین روزم روزی بود که به خاطر کاتالونیا هو شدم
جرارد پیکه، مدافع سابق بارسلونا، در مصاحبه‌ای جدید فاش کرد که بدترین روز دوران حرفه‌ای‌اش، زمانی بود که به دلیل حمایت از همه‌پرسی استقلال کاتالونیا، مورد انتقاد شدید قرار گرفت و حتی در اردوی تیم ملی اسپانیا تحت فشار قرار گرفت تا عذرخواهی کند.
زنی که شامپانزه‌ها را به دنیا شناساند زنی که شامپانزه‌ها را به دنیا شناساند
گودال همچنین دریافت که شامپانزه‌ها مجموعه‌ای از رفتار‌های اجتماعی بسیار پیشرفته و پیچیده دارند که تا آن زمان ناشناخته بودند.
باور‌های غلط درباره راه‌های انتقال ایدز باور‌های غلط درباره راه‌های انتقال ایدز
آیا ایدز از طریق دست دادن یا استفاده از حمام مشترک منتقل می‌شود؟ اگر شما هم چنین تصوری دارید، باید بدانید که این باور‌ها غلط هستند. دکتر مسعود مردانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به بررسی و اصلاح این تصورات نادرست پرداخته است.
جریمه مخدوش‌کردن پلاک ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو جریمه مخدوش‌کردن پلاک ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو
به نقل از رئیس پلیس راهور تهران، ۲۱ هزار موتورسیکلت و خودرو در تهران از ۲۶ آبان مشمول جریمه مخدوش‌کردن پلاک شده‌اند.
اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟ اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟
سید احمد مراتب، مناجات‌خوان، آوازخوان، ردیف‌دان و از استادان بنام موسیقی اصفهان شامگاه یکشنبه چهارم آذر ماه جاری در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد که یک مادر ۳۴ ساله از ایذه در دومین زایمان خود در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز پنج قلو را به دنیا آورد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر