کد خبر: ۴۱۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶

یک فاجعه به شکل گیری حیات در کره زمین منجر شده است

زمین از ابتدای شکل‌گیری خود میزبان حیات نبوده است و فقط اخیرا به یک سیاره سبز تبدیل شود. جالب است بدانید که یک فاجعه توانسته به شکل گیری حیات در کره زمین منجر شود.
یک فاجعه به شکل گیری حیات در کره زمین منجر شده است

مخاطب۲۴- عمر کره زمین حدود ۴.۶۵ میلیارد سال است؛ اما جالب است بدانید که سیاره زمین تا حدود ۶۰۰ میلیون سال پیش اکسیژن چندانی نداشته و نمی‌توانسته شرایط را برای تکامل گونه‌های مختلف جانوری فراهم کند. ۶۰۰ میلیون سال در مقیاس کیهانی فوق‌العاده کوتاه است. همچنین دانشمندان تخمین می‌زنند که زمین حداکثر تا ۱.۳ میلیارد سال دیگر پذیرای حیات باشد. هرچند شاید به‌لطف فعالیت‌های انسانی این میزان فوق‌العاده کوتاه‌تر هم بشود.

اما بیایید فعلا پایان تلخ را فراموش کرده و به آغاز شیرین بپردازیم. چه‌چیزی سبب شده که ناگهان سطح اکسیژن کره زمین افزایش یابد و شرایط برای شکل گیری حیات فراهم شود؟
ضعیف‌شدن میدان مغناطیسی کره زمین باعث شکل گیری حیات شده است
پژوهش‌های جدید انجام‌شده روی صخره‌های باستانی آفریقای جنوبی و برزیل نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی زمین حدود ۵۹۱ میلیون سال پیش به‌شدت ضعیف شده است. این اتفاق با یک دوره زمین‌شناسی به‌نام ادیکاران (حدود ۶۳۵ تا ۵۴۱ میلیون سال پیش) همپوشانی دارد. در آن زمان هم اتمسفر و هم اقیانوس‌ها مملو از اکسیژن شده‌اند. در نتیجه تکامل توانسته جانورانی بزرگتر و پویاتر را پدید آورد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ضعیف‌شدن میدان مغناطیسی زمین شرایط را برای افزایش اکسیژن و شکل گیری حیات در کره زمین فراهم کرده است. میدان مغناطیسی زمین از کره خاکی در برابر تشعشعات کیهانی محافظت می‌کند و نقشی حیاتی دارد. جالب است که یک فاجعه توانسته عصری جدید را در تکامل این سیاره آغاز کند.
یافته‌های جدید می‌تواند برای نحوه شکل گیری حیات در دیگر سیاره‌ها نیز مهم باشد. این موضوع آشکار می‌سازد که چگونه وضعیت اعماق زمین سطح و اتمسفر آن را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. میدان مغناطیسی زمین تابعی از حرکت‌های هسته سیاره است. امروزه میدان مغناطیسی زمین قدرت خود را از حرکات هسته بیرونی مایع سیاره به‌دست می‌آورد. این بخش نیز انرژی خود را از گرمای آزاد‌شده هسته درونی تامین می‌کند.

البته پیش از تبدیل شدن هسته داخلی کره زمین به حالت جامد نیز سیاره ما دارای میدان مغناطیسی بود. اما در آن زمان هسته کاملا مایع زمین گرمای خود را به گوشته یا لایه میانی انتقال می‌داد و همین نیز میدان مغناطیسی را تحت‌تاثیر می‌گذاشت. به‌مرور زمان وقتی هسته زمین خنک‌تر شود و اختلاف دمای بین گوشته و هسته کاهش پیدا کرد، گرمای آزاد‌شده نیز کاهش یافت. به‌همین‌خاطر میدان مغناطیسی زمین تضعیف شد و شرایط برای شکل گیری حیات در کره خاکی مهیا گشت.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که دقیقا میدان مغناطیسی زمین ۵۹۱ میلیون سال پیش به‌شدت ضعیف شده است. دانشمندان تخمین می‌زنند که میزان قدرت میدان مغناطیسی می‌توانسته حدود یک سی‌ام قدرت فعلی باشد. دانشمندان نحوه شکل گیری حیات در کره زمین را از طریق کریستال‌های ریزی که در صخره‌های زیر سطح زمین قرار دارند، کشف کردند. این صخره‌ها و کریستال‌ها در طول ده‌ها و صدها هزار سال خنک شده‌اند و می‌توانند تصویر جالبی از میزان قدرت میدان مغناطیسی زمین ارائه دهند.

جالب اینجاست که بررسی سنگ‌های با عمر ۲ میلیارد سال نشان می‌دهد قبلا قدرت میدان مغناطیسی کره زمین همچون امروز بوده است. این موضوع به‌خوبی آشکار می‌سازد که انتقال گرما از هسته مایع زمین تقریبا در دوره ادیکاران کاهش یافته است. گویی که میدان مغناطیسی آخرین روز‌های خود را می‌گذراند. دانشمندان حتی گمان می‌کنند که برای مدت کوتاهی میدان مغناطیسی کاملا از بین رفته باشد. هرچند مجددا با فعالیت هسته زمین شرایط پایدار گردیده است.
میدان مغناطیسی زمین برای ۲۶ میلیون سال ضعیف بوده و در همین زمان نیز شاهد افزایش شدید حجم اکسیژن هستیم. نمی‌توان گفت که شکل گیری حیات در کره زمین با این رخداد‌ها ارتباطی نداشته است. اگر نگاهی به میدان مغناطیسی زمین داشته باشید، متوجه می‌شوید که همچون پتویی زمین را پوشانده است؛ اما در اطراف قطب شمال و جنوب به‌سمت فضا می‌رود.

وقتی که میدان مغناطیسی ضعیف شود، منطقه اطراف قطب‌ها گسترده‌تر می‌شود. در این حالت مولکول‌های هیدروژن می‌توانند به‌سمت فضا فرار کنند. کمتر شدن هیدروژن سبب می‌شود که عناصر کمتری برای ترکیب با اکسیژن وجود داشته باشند. به‌همین‌خاطر اکسیژن به‌صورت آزاد در اتمسفر و اقیانوس افزایش می‌یابد.
این افزایش ناگهانی اکسیژن به موجودات گوناگون فرصت لازم را برای بزرگتر شدن داده است. در واقع زمین در طول ۲۶ میلیون سال توانسته کاملا شرایط را برای شکل گیری حیات فراهم کند. جالب اینجاست که زمان‌بندی اتفاقات کاملا به‌نفع موجودات زنده بوده است. اگر میدان مغناطیسی زمین برای مدت طولانی‌تری ضعیف باقی می‌ماند، زمین اکثر آب خود را از دست می‌داد و اکنون سیاره‌ای دیگر بود.

ما برای حفظ حیات به یک میدان مغناطیسی قوی نیاز داریم؛ اما در برهه‌ای از تاریخ ضعیف‌شدن میدان مغناطیسی شرایط را برای شکل گیری حیات در کره زمین فراهم کرده است.

برچسب ها: کره زمین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر