کد خبر: ۳۹۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱

سیارات بنفش رنگ میزبان حیات هستند

بر اساس تحقیقات دانشمندان، سیارات بنفش رنگ نشان‌دهنده فعالیت نوعی باکتری مشابه در زمین است و می‌تواند عامل حیات در آنجا باشد.
سیارات بنفش رنگ میزبان حیات هستند

مخاطب۲۴- طبق آخرین اخبار هوافضا و نجوم، دانشمندان و اخترشناسان با بررسی الگوها و تحقیقات سیگنال‌های نوری متوجه شدند که بهترین سرنخ وجود حیات در سیارات، رنگ و نقاط بنفش در آنها است. همچنین این سیگنال‌های نوری از جهان‌هایی می‌آیند که اکسیژن و نور کافی در آنجا وجود ندارد و این ویژگی مشترک اکثر سیارات فراخورشیدی کشف شده تا به امروز است.
سیارات بنفش رنگ، مأمن بیگانگان

دانشمندان مؤسسه کارل ساگان در کرنل بیان کردند که ممکن است در جستجوی خود برای یافتن حیات در سیارات دیگر، روی رنگ مناسب تمرکز نکنیم. باکتری‌های بنفش می‌توانند تحت طیف وسیعی از شرایط رشد کنند و آن را به یکی از رقبای اصلی برای زندگی تبدیل می‌کنند که می‌تواند بر جهان‌های مختلف تسلط یابد. آنها برای زنده ماندن در دمای فوق‌العاده گرم، حتی با گوگرد سازگار شده‌اند. در واقع، اکنون ستاره‌شناسان در جستجوی حیات از طریق نور هستند.
روی زمین، به‌لطف باکتری‌ها و گیاهانی که از کلروفیل سبز برای تبدیل نور مرئی خورشید به انرژی استفاده می‌کنند، سیگنال رنگی غالب برای زندگی سبز است. با این حال، در سیاره‌ای که به دور ستاره‌ای کوچک‌تر و کم‌نور می‌چرخد، اگر موجودات زنده بتوانند متابولیسم خود را روی نور مادون‌قرمز نامرئی انجام دهند، به احتمال زیاد رشد می‌کنند. باکتری‌های مادون‌قرمز در بسیاری از نقاط روی زمین وجود دارند؛ به‌ویژه در مکان‌هایی که نور خورشید به آن نفوذ نمی‌کند، مانند مرداب‌های تیره یا منافذ هیدروترمال در اعماق دریا.

در آزمایش‌های جدیدی که انجام شد، یک اختر زیست‌شناس و همکارانش نمونه‌ای از این باکتری‌ها را پرورش دادند و طول موج‌های نوری را که منعکس می‌کردند اندازه گرفتند و شبیه‌سازی کردند که طیف‌های نوری در دنیاهای دوردست مختلف چگونه خواهند بود. به‌گفته محققان، تلسکوپ‌های بسیار بزرگ مانند تلسکوپ در دست ساخت شیلی است و رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر که هنوز در مراحل برنامه‌ریزی است، می‌توانند این طیف‌های نوری را جستجو کنند. در واقع آن‌ها بر این باورند که اگر حیات بیگانه شبیه به آن چیزی که ما روی زمین می‌شناسیم نباشد، باید رصدخانه‌ای داشته باشیم که هیچ اثری از حیات بیگانه را نادیده نگیرد.
تکامل باکتری‌های زیستی

باکتری‌های بنفش متعلق به شاخه‌ای به‌نام سودومونادوتا هستند و در محیط‌های کم‌اکسیژن رشد می‌کنند. محققان ۲۰ گونه باکتری مولد گوگرد بنفش و ۲۰ گونه از باکتری‌های غیرمولد گوگرد بنفش را از محیط‌های مختلف جمع‌آوری کرده و پرورش دادند. این باکتری‌ها در واقع حاوی رنگ‌دانه‌های گوناگون و فراتر از بنفش از جمله کاروتنوئیدهای نارنجی و قرمز هستند.

پس از تعیین طول موج‌های نوری که این باکتری‌ها به‌شدت منعکس می‌کنند، محققان شبیه‌سازی کردند که این طول موج‌ها چگونه از سیارات فراخورشیدی مختلف به‌نظر می‌رسند؛ محیطی شبیه زمین با ۷۰ درصد اقیانوس و ۳۰ درصد خشکی، جهان ۱۰۰ درصد اقیانوسی، ۱۰۰ درصد دنیای یخ‌زده یا دنیایی با نیمی از زمین خشک و نیمی برف! به‌گفته محققان، مدل‌ها نشان می‌دهند که بسته به پوشش سطحی موجودات زنده و پوشش ابر، طیف گسترده‌ای از سیارات زمینی می‌توانند نشانه‌هایی از رنگ‌های زیستی سطح باکتری‌های بنفش داشته باشند. البته هنوز مشخص نیست که این سیارات بنفش در مراحل تکامل خود تغییر رنگ خواهند داد یا این‌که طیف بنفش این سیارات، جایگزین رنگ سبز سیاره ما خواهد بود.

برچسب ها: نجوم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟ سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟
محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و استاد بیمار‌های ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مصرف قلیان‌های اکسیژن: مشابه‌سازی، الگویی است که مافیای دخانیات در دنیا در حال بهره‌برداری از آن است.
کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد
کنسرت حسن شماعی‌زاده که جمعه شب، ۲۲ نوامبر در لندن درحال برگزاری بود، به دلایل نامشخصی نیمه‌کاره لغو شد.
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر