کد خبر: ۳۹۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱

سرعت اینترنت در ایران چطوره؟

با وجود گزارش جدید اسپیدتست در ماه مارس ۲۰۲۴ که حاکی از بهبود وضعیت سرعت اینترنت ایران است، جایگاه ایران در رده‌بندی کلی نسبت به دیگر کشور‌ها افت داشته است.
سرعت اینترنت در ایران چطوره؟

مخاطب۲۴- اسپیدتست هر ماه یک گزارش جهانی از وضعیت اینترنت ثابت و موبایل منتشر می‌کند که در آن جزئیاتی از رده‌بندی کشور‌های مختلف جهان از نظر سرعت اینترنت ثابت و موبایل نیز وجود دارد. در جدیدترین گزارش اسپیدتست که برای ماه مارس ۲۰۲۴ منتشر شده و در واقع نخستین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت در سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود، مشخصا به افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران اشاره شده است. البته این موضوع به بهبود رتبه کلی ایران از نظر سرعت اینترنت منجر نشده، بلکه حتی ایران در رده‌بندی کلی سقوط هم کرده است.
افزایش سرعت اینترنت ایران در آخرین گزارش اسپیدتست

بنا بر گزارش اسپیدتست برای ماه مارس ۲۰۲۴، در سطح جهان میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل، نسبت به گزارش پیشین افزایش داشته است. بر این اساس، میانگین سرعت اینترنت موبایل در ماه مارس ۲۰۲۴ در دنیا به ۵۲.۹۸ مگابیت بر ثانیه رسیده که نسبت به رقم ۵۱.۱۷ مگابیت بر ثانیه برای ماه گذشته، حاکی از افزایشی محسوس است.
از طرفی، میانگین سرعت اینترنت ثابت جهان نیز از ۹۲.۴۲ مگابیت بر ثانیه در ماه قبل، به ۹۳.۲۸ مگابیت بر ثانیه در ماه مارس ۲۰۲۴ رسیده است.
وضعیت اینترنت ثابت و موبایل در ایران (مارس ۲۰۲۴)

گزارش ماه مارس اسپیدتست حاکی از افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران است. بر این اساس، سرعت اینترنت ثابت ایران از ۱۳.۵۳ مگابیت بر ثانیه در فوریه به ۱۳.۷۸ مگابیت بر ثانیه در مارس رسیده است که افزایشی اندک را نشان می‌دهد. با وجود این افزایش سرعت، رتبه ایران از نظر سرعت اینترنت ثابت تغییری نکرده و همچنان در رده ۱۵۶ جهان قرار دارد.

بیشتر بخوانید

در مورد اینترنت موبایل نیز وضعیت ایران بهبود پیدا کرده و میانگین سرعت از ۳۴.۷۱ مگابیت بر ثانیه در ماه فوریه به ۳۶.۱۶ مگابیت بر ثانیه در مارس ۲۰۲۴ رسیده است. جالب است که با وجود این افزایش ملموس سرعت اینترنت موبایل در کشور، ایران در رده‌بندی کلی اینترنت موبایل با یک پله سقوط نسبت به ماه فوریه، به جایگاه ۷۵ جهان رسیده است.
به‌نظر می‌رسد این رشد سرعت اینترنت همراه در راستای تحقق وعده‌های وزیر ارتباطات باشد که چندی پیش، یکی از اصلی‌ترین شروط اجازه افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی موبایل را تعهد اپراتور‌ها مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت تا خرداد ۱۴۰۳ اعلام کرده بود.

گفتنی است که این گزارش در حالی حاکی از افزایش سرعت اینترنت در کشورمان است که در سالیان اخیر، فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف، بسیاری از کاربران اینترنت در ایران را درگیر خود کرده و کاربران به بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی دسترسی ندارند. امروزه روند فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها که از سالیان گذشته و با دستور نهاد‌های امنیتی شروع شده بود، هنوز پابرجاست و به‌نظر نمی‌رسد که قصدی برای رفع فیلتر این پلتفرم‌ها نیز وجود داشته باشد.

گفتنی است که وضعیت اسفناک اینترنت ایران در مدت اخیر و قطعی‌ها و اختلالات مکرر سبب شد تا سال گذشته و با دستور شخص رئیس جمهور، کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مامور رصد و بررسی وضعیت اینترنت شده و طی گزارشی از وضعیت اینترنت کشور، راهکار‌هایی برای بهبود وضعیت ارائه کند. با توجه به این‌که این کارگروه فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرده، انتظار می‌رود که گزارش آن از وضعیت و کیفیت اینترنت کشور نیز به‌زودی منتشر شود.

لازم به یادآوری است، آخرین اظهارنظری که از سوی این کارگروه درباره وضعیت اینترنت کشور منتشر شده، مربوط به گزارش وزیر ارتباطات بود که با اشاره به بهبود‌های صورت‌گرفته در سرعت اینترنت کشور، وضعیت فعلی را به‌مراتب دورتر از انتظارات وزارتخانه قلمداد کرده و بر راهکار‌هایی کوتاه، میان و بلندمدت جهت افزایش کیفیت شبکه تاکید کرده بود.
رده‌بندی کشور‌های جهان از نظر اینترنت موبایل (مارس ۲۰۲۴)

در رده‌بندی کلی بیشترین سرعت اینترنت موبایل در جهان، قطر با سرعت ۳۱۳.۳۰ مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد و امارات با سرعت ۲۹۶ مگابیت بر ثانیه و کویت با سرعت ۲۲۸.۶۴ مگابیت بر ثانیه در رده‌های بعدی جای دارند.

در جایگاه چهارم این لیست، ایسلند با سرعت ۱۵۸.۳۲ مگابیت بر ثانیه قرار گرفته که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی ۴ پله‌ای را تجربه کرده است.
کره جنوبی با سرعت ۱۵۶.۲۳ مگابیت بر ثانیه، دانمارک با سرعت ۱۴۵.۷۵ مگابیت بر ثانیه و چین با سرعت ۱۴۳.۷۳ مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در جایگا‌ه‌های پنجم، ششم و هفتم قرار دارند. جالب است که هر سه کشور نسبت به ماه گذشته میلادی، یک پله در رده‌بندی کلی صعود کرده‌اند.

هلند با سرعت ۱۴۳.۵۲ مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت ۱۲۹.۲۶ مگابیت بر ثانیه نیز در رده‌های هشتم و نهم لیست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل جای دارند؛ موضوعی که حاکی از بهبود یک و دو پله‌ای جایگاه این دو کشور است.

رده دهم فهرست نیز به کشور ماکائو با میانگین سرعت اینترنت موبایل ۱۲۷.۳۹ مگابیت بر ثانیه اختصاص دارد که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی ۴ پله‌ای را تجربه کرده است.
رده‌بندی کشور‌های جهان از نظر اینترنت ثابت (مارس ۲۰۲۴)

در فهرست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت، سنگاپور مانند ماه گذشته میلادی با سرعت ۲۸۴.۱۳ مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد. امارات متحده عربی با سرعت ۲۷۶.۰۲ مگابیت بر ثانیه و هنگ کنگ با سرعت ۲۷۴.۲۶ مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. در مقایسه با ماه میلادی گذشته، امارات صعودی ۳ پله‌ای داشته، اما جایگاه هنگ کنگ نسبت به ماه فوریه تغییری نداشته است.
گفتنی است که در ادامه این فهرست، شیلی با سرعت ۲۶۵.۱۲ مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت ۲۵۴.۰۱ مگابیت بر ثانیه در جایگاه‌های چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند. با این وصف، شیلی نسبت به ماه گذشته دو پله و آمریکا یک پله صعود کرده‌اند.

ایسلند در بخش اینترنت ثابت نیز با سرعت ۲۴۲.۹۴ مگابیت بر ثانیه، صعودی دو پله‌ای داشته و در رده ششم این رده‌بندی قرار گرفته است. در رده‌های بعدی فهرست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت نیز به‌ترتیب فرانسه با سرعت ۲۴۲.۴۵ مگابیت بر ثانیه، چین با سرعت ۲۴۱.۶۹ مگابیت بر ثانیه، موناکو با سرعت ۲۳۸.۰۷ مگابیت بر ثانیه و تایلند با سرعت ۲۳۱.۲۵ مگابیت بر ثانیه جای گرفته‌اند.

برچسب ها: اینترنت ثابت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر