میتوانیم بیان کنیم که در دنیای امروز، یاد گرفتن دانش تاسیسات بسیار مورد توجه است و اهمیت فراوانی دارد. به نحوی که این رشته در بسیاری از کشورها علاوه بر محبوبیت زیادی که دارد، افراد مشغول در این حوزه میتوانند از آن درآمد بالایی نیز کسب کنند. حال اگر شما هم علاقهمند یادگیری این حوزه هستید و قصد دارید در آینده نیز از این حرفه درآمدزایی داشته باشید، ما به شما دورههای آموزشی، آموزشگاه سروش جاوید را پیشنهاد میکنیم. در ادامه مقاله نیز قصد داریم توضیحاتی را درباره این رشته کاربردی برایتان بیان کنیم.
همانطور که بیان کردیم یکی از پرکاربردترین رشتهها در صنعت، رشته تاسیسات است که انواع گوناگونی دارد. ما قصد داریم در قسمتهای بعدی شما را با انواع آن آشنا کنیم. همچنین اگر قصد یادگیری دوره آموزش تاسیسات را دارید، میتوانید از دورههای آموزشی مراکز فنی و حرفهای استفاده کنید، اما حتماً حواستان باشد که مرکز معتبری را جهت استفاده از دورههای آموزشی آنها انتخاب کنید. رشته تاسیسات به طور کلی به دو بخش تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی تقسیم بندی میشود.
صنعت برق پیشرفت بسیاری داشته و به علت رشد سریع تکنولوژی و روی کار آمدن سیستمهای جدید، به جای سیستمهای قدیمی، این رشته یکی از رشتههای پرطرفدار شناخته شده است. همانطور که بیان کردیم به علت آنکه تکنولوژی روز به روز پیشرفت بیشتری خواهد داشت به متخصصانی در این زمینه همیشه احتیاج خواهد بود و نبود متخصص کافی در این زمینه میتواند مشکل ساز باشد.
در ارتباط با اینکه حرفه تاسیسات الکتریکی چیست، باید بیان کنیم که در این حرفه سیستمهای سیم کشی اماکن مسکونی و مراکز صنعتی را طراحی میکنند. مانند روشنایی، هوشمندسازی ساختمان، برق رسانی آنتن مرکزی تلفن، سیستم اعلام حریق اجرای خدمات آسانسور و پله برقی، دوربینهای مداربسته و غیره.
در واقع طرح هوشمندسازی منازل و ساختمانها امروزه در بسیاری از کشورها انجام شده و امری بسیار عادی است و در ایران نیز در برخی از ساختمانها، از طرح هوشمندسازی بهره گرفته شده است، ولی حتماً با گذشته زمان اجرای این طرح بیشتر نیز خواهد شد. در بسیاری از کشورهایی که دارای نیروگاه برق اتمی یا پاک هستند از افراد متخصص این حوزه بیشتر استفاده میکنند. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند بعد از فراگیری دانش تاسیسات به راحتی در این حوزه مشغول به کار شده و درآمد خوبی کسب کنند.
باید بیان کنیم این رشته موارد بیشتری را شامل میشود و کاربردهای متفاوتتری نیز دارد. به طور کلی میتوانیم بگوییم رشته تاسیسات مکانیکی علم مبارزه با طبیعت است و دارای شاخههای مختلفی مانند صنعت، درمانی و ورزش نیز است. اگر شما هم قصد یادگیری رشته تاسیسات مکانیکی را دارید بهتر است بیان کنیم که هنرجویان این رشته باید طراحی، محاسبه، اجرا، راهاندازی سرویس و نگهداری تاسیسات بهداشتی، گرمایی، گازرسانی ساختمانهای مسکونی، راهاندازی سرویس و تعمیر تاسیسات برودتی، خانگی و تجاری و نقشه کشی و نقشه خوانی تاسیسات بهداشتی را در طول تحصیل خود یاد بگیرند.
در ارتباط با کاربرد این رشته باید بیان کنیم که افراد بعد از یادگیری این مهارت میتوانند در حوزه ساختمان سازی و صنایع و همچنین بخش تاسیسات شروع به کار کنند. افراد متخصص این حوزه باید تلاش کنند تا سیستمهای تاسیساتی یک ساختمان را با جزئیات بررسی کرده و از عملکرد صحیح آنان نیز مطمئن شوند.
باید بیان کنیم رشته تاسیسات یک رشته کاملا فنی به حساب میآید. پس این رشته برای افرادی که علاقمند به کارهای فنی هستند بسیار مناسب خواهد بود. البته باید بیان کنیم که این رشته خطرات بسیاری هم دارد، مانند برق گرفتگی و یا حتی گازگرفتگی، رطوبت زیاد، گرما یا سرما، سقوط از ارتفاع و دیگر موارد، به همین دلیل این رشته بیشتر مناسب آقایان است. علاوه بر این باید بیان کنیم افرادی که قصد دارند در این حرفه مشغول به کار شوند باید قدرت بدنی بالا و انرژی زیادی داشته باشند.
اگر شما علاقمند هستید تا در آینده در رشته تاسیسات مشغول به کار شوید، بهتر است بدانید که برای انجام این کار باید توانایی این را داشته باشید که در محوطههای داخلی تنگ، محوطههای بیرونی با شرایط آب و هوایی متفاوت، ارتفاع یا داربستها و غیره کار خود را انجام دهید. همچنین میتوانیم بیان کنیم کارشناس تاسیسات دارای وظایفی از جمله:
همچنین باید بیان کنیم اگر قصد دارید شغلی را در آینده برای خود انتخاب کنید، حتماً برای انتخاب آن باید به ویژگیهایی مانند ویژگیهای شخصیتی، علایق، مهارتها، ارزشها و موارد دیگر توجه کنید. پس در نهایت این خود شما هستید که میتوانید حرفه و رشته متناسب با روحیات خود را انتخاب کنید.
از آنجایی که این رشته، رشتهای فنی است، به همین علت موقعیتهای شغلی مناسبی برای آن وجود دارد. پس خیالتان از بابت داشتن بازار کار مناسب برای این رشته راحت باشد. اگر شما این حرفه را آموزش ببینید، میتوانید در آینده به عنوان یک کارشناس تاسیسات ماهر در بخش تاسیسات شرکتها یا سازمانها، کارخانههای صنعتی، شرکتهای ساختمان سازی شروع به فعالیت کنید. همچنین شما میتوانید به صورت مستقل نیز کار خود را آغاز کنید، این به آن شرط است که سرمایه کافی را جهت راهاندازی یک دفتر کار داشته باشید.
در این مقاله تلاش کردیم شما را بیشتر با رشته تاسیسات و بازار شغلی آن آشنا کنیم، حال اگر شما هم از علاقمندان یادگیری این مهارت هستید، میتوانید از دورههای آموزشی آموزشگاههای فنی و حرفهای استفاده کنید. در آخر امیدواریم آنچه بیان کردیم برای شما مفید واقع شده باشد و از آن استفاده کرده باشید.