به گزارش سرویس فرهنگی مخاطب ۲۴ به نقل از تابناک، به منظور کاهش تنشهای مذهبی در بنگلادش، پارلمان این کشور قصد دارد تا با اصلاح قانون اساسی، کشور بنگلادش را به چارچوب سکولار بازگرداند و دین اسلام را به عنوان دین رسمی این کشور حذف کند.
قانون اساسی بنگلادش که هیچ پیوندی با هیچ کتاب مقدسی ندارد، از ابتدا برای یک ملت سکولار طراحی شده است و قرار برآن بود تا این قانون، دولتی را بر اساس آمیختن فرهنگ لیبرال با سنتهای زبانی متمایز بنگالی ایجاد کند. این هدف، همانطور که اغلب در دولتهای نوپا رخ میدهد، از طریق حکومت نظامی توسط ضیاءورحمان تضعیف و سپس با استفاده از دیکتاتوریهای نظامی در سال ۱۹۷۵، دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور به منظور تسلط بر هندوها، بوداییها و مسیحیان معرفی شد.
اما دولت کنونی آماده است تا اوضاع را تغییر دهد
بنگلادش یک کشور سکولار است. نخست وزیر شیخ حسینا که ۲۸۰ کرسی از ۳۰۰ کرسی پارلمان را در اختیار دارد، بیان داشت: «در بنگلادش، مردمان ادیان مختلف باید بتوانند در کنار هم زندگی کنند.» او افزود: «مذهب امری شخصی است، اما جشنهای مذهبی جهان شمول است و مردم بنگلادش همواره چنین فستیوالهایی را در کنار هم جشن میگیرند.»
حسینا که آخرین رژیم نظامی کشور بنگلادش را سرنگون کرده است، از ۱۹ سوء قصد جان سالم به در برده است. نخست وزیری او به عنوان طولانیترین صدارت این کشور آسیای جنوبی است، با این حال انتظار میرود آخرین اقدام او، با مقاومتهایی فراتر از آشوبهای خیابانی روبرو شود.
تصمیم برای سکولاریزه کردن ملت بنگلادش نه تنها پاسخی به حملات صورت گرفته به هندوها به شمار میرود، بلکه این کار، به معنای بازگرداندن تعادل به آزادیهای مذهبی برای ساکنان این کشور نیز محسوب میشود. به معنای دیگر، همه افراد با احترام و تکریم یکسان، حق انتخاب حضور در هر کلیسا یا مسجد یا معبدی را میتوانند داشته باشند.