کد خبر: ۳۵۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴

هشدار جدی به والدین درمورد شوینده‌ها

یک متخصص کودکان، با اشاره به خطر بلع مواد سوزاننده در کودکان، گفت: بلع مواد سوزاننده در اکثر موارد به صورت ناآگاهانه و بی احتیاطی والدین، توسط کودکان استفاده می‌شود.
هشدار جدی به والدین درمورد شوینده‌ها

مخاطب 24- هادی جعفری تبار، در آستانه نزدیک شدن به سال جدید و شروع خانه تکانی، با اشاره به اینکه مواد سوزاننده در واقع به دو صورت اسیدی و باز است، اظهار کرد: به طور کلی باز‌ها از اسید‌ها خطرناک ترند و این مواد در منازل به عنوان لوله باز کن، جرمگیر، جوهر نمک و ... استفاده می‌شود.

وی افزود: باز‌ها به طور کلی خطرناک‌تر از اسید‌ها هستند چرا که اولاً اسید بسیار تند و بدبوست و کودک مقدار کمتری از آن را می‌خورد، ولی باز‌ها را به میزان بیشتری می‌خورند و ثانیاً اسید نکروز انعقادی ایجاد می‌کند که کمتر در بافت نفوذ می‌کند، ولی باز‌ها نکروز میعانی ایجاد می‌کنند و تا عمق بیشتری در بافت نفوذ می‌کنند.

جعفری تبار با اشاره به این که کودکان زیر پنج سال به شدت نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو هستند، اظهار کرد: کودکان سعی دارند با اجسام پیرامون خود بازی و یا آن را در دهان خود بگذارند، بنابراین والدین باید هوشیار باشند و برای پیشگیری از بروز برخی آسیب‌ها و حوادث احتمالی محیط امنی برای کودک مهیا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: متأسفانه گاهی سهل انگاری والدین و افزایش کنجکاوی کودکان موجب بروز مسائلی از قبیل سوختگی از طریق مصرف مواد قلیایی و اسیدی می‌شود.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که ارتباط دقیق بین میزان آسیب دهان و آسیب مری وجود ندارد یعنی اینکه ممکن است دهان سالم باشد و یا آسیب کمی دیده باشد، ولی مری، معده و یا دستگاه گوارش آسیب جدی دیده باشد.

جعفری تبار درباره دارو‌های پیلینگ، میخچه و شوینده‌های سبزی به والدین هشدار داد: این دارو‌ها را دسترس کودکان قرار ندهید چرا که این مواد دارای ترکیبات شیمیایی هستند و سوزانندگی شدیدی ایجاد می‌کنند.

وی به والدین توصیه کرد: زمانی که متوجه مصرف مواد قلیایی و اسیدی توسط کودکان شدید سریعاً کودک را به مراکز درمان ارجاع دهد و از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید، زیرا هر گونه اقدام اضافی می‌تواند آسیب بیشتری را بر جای بگذارد.

جعفری تبار ضمن بررسی شیوع و عوارض ناشی از بلع اجسام خارجی در کودکان خاطرنشان کرد: انواع و اقسام اجسام خارجی وجود دارند که کودکان با توجه به سن و شرایط سنی خود آن‌ها را بلع می‌کنند.

وی درباره بلع اجسام خارجی توسط کودکان اظهار کرد: اجسام خارجی که توسط کودکان بلع می‌شوند معمولاً انواع سکه‌ها، قطعات اسباب‌بازی، تیله‌ها و هسته میوه‌ها هستند.

این متخصص گوارش کودکان با بیان اینکه سن شایع کودکانی که اجسام خارجی را می‌بلعند شش ماهگی تا سه سالگی و در موارد کمتری پنج سالگی است، اظهار کرد: کودکانی که دچار مشکلات تکاملی و عصبی هستند نیز ممکن است اجسام خارجی را بیشتر از همسالانشان ببلعند.

وی ادامه داد: بلع برخی اجسام خارجی خطرناک است، مثلاً باطری‌های کوچک سکه‌ای که در اسباب‌بازی‌ها و چراغ قوه‌ها گذاشته می‌شوند می‌تواند در مری گیر کرده و کمتر از یک ساعت باعث سوراخ شدن آن و عوارض جدی برای کودک شود.

متخصص گوارش کودکان توصیه کرد: نباید اسباب‌بازی‌ها، ساعت‌های مچی و وسایلی که از این باطری‌ها دارند را در دسترس کودکان سنین پایین قرار داد، زیرا در صورت بلعیده شدن نیاز به آندوسکوپی دارد بنابراین اگر والدین نسبت به این موضوع شک کردند باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

جعفری تبار تصریح کرد: آهن‌ربا یکی دیگر از اجسام خارجی خطرناک است که در صورتی که توسط کودکان بلعیده شود می‌تواند موجب گیر کردن قسمتی از روده یا معده توسط آن شود که در نهایت سوراخ شدن روده یا معده را در پی دارد و باید با عمل جراحی سنگین خارج شود در این مورد نیز توصیه می‌شود کودکان زیر چهار سال به آهن‌ربا دست نزنند.

وی، بلعیدن اجسام نوک تیز مانند سوزن، سوزن ته‌گرد و سنجاق قفلی را عاملی برای سوراخ شدن مری، معده و روده دانست که باید جهت درمان کودک را آندوسکوپی کرد.

منبع: مهر

برچسب ها: مواد شوینده
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان
گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریم‌ها و بحث هسته‌ای، دقایقی پیش پایان یافت.
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است
یک عضو تیم مذاکره کننده بین ایران و آمریکا، گفت: فضای گفت‌و‌گو‌ها بین ایران و آمریکا مثبت است.
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
صبح امروز شنبه تیم‌های دیپلماتیک ایران و آمریکا به منظور مذاکرات غیرمستقیم با یکدیگر وارد عمان شدند.
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که «امروز یک روز مهم و تعیین کننده است و هدف‌مان تامین منافع ملی ایران است»، گفت: گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا حدود ساعت ۳:۲۰ بعدازظهر به وقت عمان شروع شده است.
برگزیده
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟ بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟
رئیس اداره تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، از شناسایی ۴۵۸ نقطه حادثه خیز در تهران خبر داد و گفت: تمرکز بر نقاط باقی‌مانده و بروزرسانی نقشه نقاط حادثه‌خیز در دستور کار پلیس در سال جدید است.
بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴ بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که بیش از ۱۷ میلیون تخلف در جاده‌های درون و برون شهری کشور به ثبت رسید اعلام کرد که با پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴، افزایش ۳۰ درصدی جریمه‌ها که از ۲۵ اسفند آغاز شده بود، از ۲۰ فروردین به حالت عادی بازگشت.
صفحه خبر بالای تصاویر