کد خبر: ۳۴۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

تحول زیرساخت‌های حمل‌ونقل را به نفع محیط‌زیست در عربستان

عربستان سعودی در مواجهه با چالش‌های فزاینده تغییرات آب‌و‌هوایی، با مجموعه‌ای از ابتکارات پیشگامانه در حال تحول‌آفرینی در بخش حمل‌و‌نقل است.
تحول  زیرساخت‌های حمل‌ونقل را به نفع محیط‌زیست در عربستان

مخاطب 24- با توجه به این که منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با رشد فزاینده جمعیت و شهرنشینی سریع دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، فشار بر زیرساخت‌های موجود و شبکه‌های حمل‌و‌نقل به سطوح بحرانی رسیده است. در مقابل، عربستان سعودی تلاش کرده است الگوی قانع‌کننده‌ای برای پاسخ به این بحران‌ها در سطح جهانی باشد.

به گزارش عرب‌نیوز، عربستان سعودی که از نظر راهبردی بین اروپا و آسیا قرار دارد و نقشی مرکزی در بازار جهانی انرژی ایفا می‌کند، دارای شبکه گسترده‌ای از امکانات عملیاتی است.

گزارش سال ۲۰۲۲ مرکز مطالعات و تحقیقات نفت ملک عبدالله با عنوان «کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از حمل‌و‌نقل در عربستان سعودی» نشان داد که بخش حمل‌و‌نقل حدود ۳۳.۳۳ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص داده است و پس از بخش صنعتی در رتبه دوم قرار دارد. با وجود این، کنترل‌های مداوم قیمت و بهبود کارایی با هدف کاهش نرخ رشد سالانه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در حمل‌ونقل پادشاهی از ۷ درصد به ۳ درصد تا سال ۲۰۳۰ مد نظر قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود که تا آن سال، انتشار دی اکسید کربن ناشی از حمل و نقل به ۱۸۴ میلیون تن برسد.

عربستان سعودی در این زمینه سه فعالیت عمده را دنبال می‌کند؛ اولین ابتکار بر انتقال فروش خودرو‌ها به وسایل نقلیه الکتریکی متمرکز است تا این خودرو‌ها در سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد از کل خودرو‌های ریاض را تشکیل دهند. سیاست دوم بر برقی کردن وسایل حمل‌و‌نقل عمومی متمرکز است. سیاست سوم نیز برنامه‌های تشویقی را برای هدایت مصرف‌کنندگان به سمت جایگزین‌های پایدار برای خودرو‌های شخصی به کار می‌گیرد.

عربستان سعودی طی سال‌های اخیر گام‌های بزرگی برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و منطقی‌سازی تقاضای انرژی برداشته است. این پادشاهی از سال ۲۰۱۵ اصلاحات داخلی قیمت انرژی و همچنین اصلاحاتی را تحت برنامه تراز مالی اجرا کرده است؛ اقداماتی با این هدف که مصرف انرژی پایدارتر شود و در عین حال درآمد‌های دولت را با افزایش قیمت انرژی افزایش دهد.

عربستان سعودی همچنین در تلاش برای تقویت شیوه‌های زیست‌محیطی خود، ابتکارات گسترده‌ای انجام داده است و این موضوع را می‌توان در ساخت شهر آینده‌نگر نئوم مشاهده کرد.

شرکت اینوا (ENOWA) به‌عنوان یک شرکت تابعه در ساخت شهر نئوم که مسئول مدیریت سیستم‌های انرژی و آب پایدار این ابرپروژه را بر عهده دارد، بهره‌گیری از منابع خورشید و باد فراوان در این شهر، همراه با راه‌حل‌های ذخیره‌سازی نوآورانه و فناوری‌های شبکه هوشمند را مد نظر قرار داده است.

پیتر تریم، مدیر عامل اینوا، به عرب نیوز گفت این شرکت قصد دارد تولید انرژی در نئوم را از طریق محیط زیست انجام دهد و در عرضه جهانی برق با قیمت رقابتی پیشروی کند.

او تاکید کرد: «شرکت اینوا در پی شکل دادن به یک چشم‌انداز انرژی پایدار و کارآمد در شهر آینده‌نگر نئوم است که به‌طور قابل توجهی بر تمام بخش‌های اقتصاد از جمله حمل‌و‌نقل، ساخت‌و‌ساز و تولید صنعتی و همچنین تصفیه آب و پسماند تاثیر می‌گذارد.»

در همین حال، «نئوم موبیلیتی» قرار است با تبدیل شهر آینده‌نگر نئوم به یک تجربه پایدار، مشترک و یکپارچه از طریق هوا، زمین و دریا، نحوه ارتباط و سفر افراد را متحول کند و پاسخی به نگرانی‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی باشد.

شرکت راه‌آهن عربستان سعودی نیز در سپتامبر ۲۰۲۲ یادداشت تفاهمی با شرکت آلستوم، غول حمل‌ونقل ریلی فرانسوی، برای استفاده از قطار‌های هیدروژنی امضا کرد. شرکت ملی راه‌آهن عربستان سعودی تاکید کرده است که به‌کارگیری این قطارها، ابتکار پیشگامانه‌ای در خاورمیانه و شمال آفریقا است و تعهد ریاض را به حمل‌ونقل پایدار نشان می‌دهد.

یک مقام دولتی عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۲۳ در مجمع جهانی حمل‌و‌نقل پایدار در پکن در زمینه اقدامات این پادشاهی برای تحول زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل گفت: «برنامه‌های حمل‌و‌نقل پایدار عربستان سعودی بخش مهمی از تلاش ما برای کاهش انتشار جهانی کربن به میزان ۴ درصد است.»

صالح بن ناصر الجاسر، وزیر خدمات حمل‌و‌نقل و لجستیک عربستان سعودی، تاکید کرد که پایداری، عنصر اساسی چشم‌انداز ۲۰۳۰ این پادشاهی است.

الجاسر در طول سخنرانی خود تاکید کرد که تعهد قوی عربستان سعودی به پایداری، در استراتژی ملی حمل‌و‌نقل و لجستیک این کشور گنجانده شده است. به گفته او، این طرح شامل کاهش انتشار کربن به‌ازای هر فرد به میزان ۲ درصد در سال، افزایش تحرک پایدار، برق‌رسانی به حمل‌و‌نقل و سایر تحولات در این عرصه است.

بر اساس اصلاحات بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی، همراه با برنامه تحول ملی و برنامه توسعه ملی صنعتی و لجستیک، دولت این کشور قرار است ۱۳۳.۳ میلیارد دلار به توسعه زیرساخت‌های حیاتی از جمله بندرها، فرودگاه‌ها و راه‌آهن تزریق کند.

 

منبع: ایندپندنت فارسی

برچسب ها: خاورمیانه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر