کد خبر: ۳۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۹

۸ هزار پرستار در خطر بیکاری

در حالی وعده‌های استخدام پرستاران روز به روز بیشتر می‌شود که همزمان هشت هزار نفر از آن‌ها در معرض اخراج قرار دارند چرا که مراکز درمانی زیر بار استخدام آن‌ها نمی‌روند.
۸ هزار پرستار در خطر بیکاری

در حالی وعده‌های استخدام پرستاران روز به روز بیشتر می‌شود که همزمان هشت هزار نفر از آن‌ها در معرض اخراج قرار دارند چرا که مراکز درمانی زیر بار استخدام آن‌ها نرفته و از سوی دیگر وعده‌های استخدام نیز فقط برای سهمیه‌دار‌ها قرار است محقق شود. اواخر بهمن ماه سال ۹۸ بود که کرونا وارد کشور شد و تمامی نیرو‌های بهداشتی و درمانی کشور را درگیر خود کرد. با افزایش بیماران و پیک‌های پی‌درپی، کرونا علاوه بر مردم، کادر‌های درمانی را نیز قربانی خود می‌کرد. از سوی دیگر بسیاری از بیمارستان‌ها به کادر‌های درمانی به ویژه پرستاران آی‌سی‌یو نیاز داشتند.

مخاطب ۲۴- کمبود پرستار پیش از این نیز وجود داشت و فشار زیادی را بر پرستاران تحمیل می‌کرد، اما با شیوع کرونا این موضوع به شدت به چشم و آمد و تا حدود بسیار زیادی نظام سلامت و در پی آن سلامت عموم مردم را مورد تهدید قرار داد، به همین دلیل وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به دلیل عدم صدور مجوز و ردیف‌های استخدامی از سوی سازمان امور استخدامی کشور، به سوی به‎کارگیری پرستاران با قرارداد‌های ۸۹ روزه رفتند.

در واقع این پرستاران با فراخوان استخدام نیرو‌های شرکتی جذب شدند، اما با آن‌ها قرارداد‌های ۸۹ روزه بسته شد.

خلف وعده استخدام پرستاران پس از پایان پیک کرونا

در میانه کرونا دولت وعده تغییر وضعیت پرستاران با قرارداد‌های کوتاه‌مدت و استخدام آن‌ها را داد و حتی مجوز استخدام ۵۶ هزار پرستار و نیروی درمانی در کشور از سوی سازمان امور استخدامی صادر شد، اما این اتفاق نه‌تن‌ها برای این گروه از پرستاران رخ نداد که حتی با فروکش کردن هر پیک از بیماری، شرکت‌های به کارگیرنده، عذر آن‌ها را خواسته و پرستاران را از کار بیکار می‌کردند.

این موضوع حتی مورد انتقاد معاون پرستاری وزارت بهداشت در روز پرستار نیز قرار گرفت. عباس عبادی، این موضوع را غیر قابل قبول خواند و حتی وعده تغییر وضعیت حدود ۲۰۰ هزار پرستار در کشور را داد. پیش از او در دولت قبل ایرج حریرچی معاون وقت وزارت بهداشت از استخدام پرستاران ۸۹ روزه خبر داده بود.

 



حال به گفته برخی از فعالان صنفی پرستاری نهاد‌هایی مانند سازمان تأمین اجتماعی در حالی که پیک پنجم کرونا فروکش کرده است نه تنها پرستاران شاغل در مراکز ملکی خود را تعییر وضعیت نداده حتی در حال اخراج آن‌ها هستند.

قرارداد‌های ناعادلانه با پرستاران 

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار با تأیید این موضوع اظهار کرد: قرارداد‌های ۸۹ روزه یا سه ماهه نهایت بی اخلاقی و بی انصافی در حق پرستاران بود تا مزایای قانونی به آن‌ها داده نشود. بعضی از نهاد‌ها این قرارداد‌ها را سه ماه به سه ماه تمدید می‌کردند و قرارداد برخی دیگر نیز با پایان پیک، پایان می‌یافت و با آغاز پیک جدید بیماری، دوباره آن‌ها را به کار دعوت می‌کردند.

نایب رئیس سابق سازمان نظام پرستاری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر این پرستاران سازمان تأمین اجتماعی هستند که در معرض اخراج قرار گرفته‌اند، گفت: این مدل قرارداد‌ها را در برخی از مراکز وزارت بهداشت نیز داریم. در واقع این مراکز نمی‌خواهند پرستار استخدام کنند. از آن سو، شرکت‌هایی که این پرستاران را به‌کار می‌گیرند نامی از شرکتی بودن نمی‌برند چرا که حتی شرکتی بودن با قرارداد‌های یکساله نیز ضریب شغلی بسیار پایینی داشته و عملا پرستاری رغبت به کار نخواهد داشت، اما اینگونه استخدام‌ها با وعده تداوم کار و قرارداد صورت می‌گیرد.

وی افزود: پس از سخنان رهبر انقلاب مبنی بر عدم برخورد با پرستاران به مثابه کارگران فصلی، مراکز دولتی این رویه را کنار گذاشتند.

شریفی مقدم با بیان اینکه حدود ۸ هزار پرستار قرارداد ۸۹ روزه دارند، گفت: اینکه این قرارداد‌های سه ماهه همان به‌کارگیری آزمایشی پرستاران بوده امر درستی نیست، چرا که این آزمایشی یکبار است و اگر تمایلی بین طرفین وجود داشته باشد این‌ها به کار خود ادامه داده و قرارداد ثابت بسته می‌شود، اما در این شکل از به‌کارگیری پرستار، هر بار مراکز بخواهند آن‌ها را به کار گرفته و هر بار نخواهند عذر آن‌ها را می‌خواهند و چندین بار هم این کار را انجام می‌دهند.

با توجه به این موضوع می‌توان گفت که وعده به‌کارگیری این پرستاران نه‌تن‌ها محقق نشده بلکه حتی گروه گروه در حال اخراج و از دست دادن کار خود هستند. این در حالی است که در بدترین شرایط در اوج پیک‌های کرونا در آلوده‌ترین نقاط خدمت کرده و جان خود را به خطر انداختند و حتی تعداد زیادی از همکاران خود را از دست دادند.

استخدام سهمیه‌دار‌ها

همانگونه که اشاره شد وعده به‌کارگیری پرستاران نه‌تن‌ها تاکنون محقق نشده که حتی قرار است دیگر پرستاران شرکتی و قراردادی نیز از قافله استخدام و تغییر وضعیت جا بمانند و دوباره سهمیه‌دار‌ها جای آن‌ها را بگیرند این در حالیست که بار‌ها به نیرو‌هایی که در مراکز بهداشتی و درمانی مشغول به خدمت بودند از سوی دولت وعده داده شده بود که در اولویت استخدام هستند. اما در نامه اخیر مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه به ابراهیم رئیسی نامی از این افراد برده نشده و صرفا نام افراد شرکتی و طرحی ایثارگر برده شده است.

شریفی مقدمی در این رابطه گفت: این پرستار‌ها ایثارگر هم هستند. حضور آن‌ها در میدان جنگ کرونا و به خطر انداختن جان خود و خانواده‌هایشان، خود ایثار است و مدافع سلامت بودن هم معنی ایثارگر را می‌دهد. شهادت ۵۰ تن از پرستاران و جانباز شدن بیش از ۵۰۰ نفر دیگر که هنوز با عوارض کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند مؤید این موضوع است. اگر قرار است پرستاری غیر از این افراد استخدام شوند، کاری غیر عادلانه رخ داده است.

به نظر می‌رسد که سازمان تأمین اجتماعی در حال حاضر به نهادی تبدیل شده است که مدام در حال نقض حقوق پرستاران است. چندی قبل نیز تعدادی دیگر از پرستاران شاغل در مراکز این سازمان به دلیل نقض قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور در برابر مجلس تحصن کردند.

منبع: جامعه ۲۴

برچسب ها: پرستار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد! تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد!
رئیس فدراسیون فوتبال از عملکرد سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان ابراز رضایت کرد و گفت این مربی به کار خود در این تیم ادامه خواهد داد.
عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمالاً دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به زودی تنظیم خواهدشد.
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ
موزه خودرو‌های اختصاصی نیاوران با همکاری موزه تخصصی تمبر یکتا، نمایشگاهی با عنوان «تمبر، خودرو، تاریخ» برگزار می‌کند.
دلیل گرانی گوشت کشف شد؟! دلیل گرانی گوشت کشف شد؟!
خرید یک کیلو گوشت گوساله می‌تواند حدود پنج درصد درآمد ماهانه کارگر ایرانی را ببلعد
آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟! آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟!
پزشکیان رییس جمهوری در مجمع گفت و گوی تهران گفت: بر اساس معاهدات بین‌المللی حق استفاده از انرژی هسته‌ای داریم. ما برای کشاورزی و صنعت به این علم نیاز داریم. چه کسی گفته اینها حق دارند جلوی علم دیگران را بگیرند. خیلی‌ها در ایران می‌خواستند به سمت سلاح هسته‌ای بروند، اما مقام معظم رهبری جلوی آن را گرفتند. در نتیجه قرار نیست ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم
منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟ منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟
یک آزمایش خارق‌العاده بر روی موش‌ها و برگ‌های دو گونه گیاهی مختلف، شواهد فیزیکی مستقیمی از توقف پدیده ترسناک «بیوفوتون» یا «زیست‌فوتون» را کشف کرده است که نشان می‌دهد همه موجودات زنده، از جمله انسان‌ها می‌توانند به معنای واقعی کلمه بدرخشند، تا زمانی که مرگ به سراغمان بیاید این درخشش متوقف شود
برگزیده
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟ منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟
یک آزمایش خارق‌العاده بر روی موش‌ها و برگ‌های دو گونه گیاهی مختلف، شواهد فیزیکی مستقیمی از توقف پدیده ترسناک «بیوفوتون» یا «زیست‌فوتون» را کشف کرده است که نشان می‌دهد همه موجودات زنده، از جمله انسان‌ها می‌توانند به معنای واقعی کلمه بدرخشند، تا زمانی که مرگ به سراغمان بیاید این درخشش متوقف شود
کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟ کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟
با وجود فواید مختلف دارچین، مصرف بیش از حد آن به‌ویژه به‌صورت مکمل می‌تواند با برخی دارو‌ها تداخل ایجاد کرده و اثربخشی درمان را کاهش دهد
صفحه خبر بالای تصاویر