کد خبر: ۳۳۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰

سالانه سه هزار کودک در ایران به انواع سرطان مبتلا می‌شوند

حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن خون و سرطان ایران، از ابتلای سالانه دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار کودک زیر ۱۵ سال به سرطان خبر داد و گفت: «وزارت بهداشت هیچ‌وقت آمار دقیقی از کودکان مبتلا به سرطان ارائه نکرده است.»
سالانه سه هزار کودک در ایران به انواع سرطان مبتلا می‌شوند

مخاطب 24- او با بیان اینکه آمار موجود تنها بر اساس شواهد و کار‌های مطالعاتی انجمن‌های مردم‌نهاد به دست آمده است، گفت: «به همین دلیل، امکان اینکه ما متوجه شویم آمار سرطان در کشور هر سال نسبت به سال گذشته چه میزان افزایش داشته است وجود ندارد و اگر آماری هم داده می‌شود، دقیق نیست.»

به گفته رئیس انجمن خون و سرطان، شایع‌ترین نوع سرطان در کودکان سرطان خون و بعد از آن، سرطان مغز است. او با تاکید بر اینکه درصد ارثی بودن سرطان در کودکان بسیار کم است، افزود: «بیشترین علت آن تغییراتی است که در ژن‌ها در زمان‌های مختلف قبل و بعد از تشکیل نطفه اتفاق می‌افتد. هدف از درمان سرطان در کودکان، معالجه قطعی و طول عمر طبیعی است.»

ابوالقاسمی با انتقاد از نبود مراکز جامع تحقیق و درمان سرطان در ایران، گفت: «سرطان مقوله پیچیده‌ای است که نیاز به کار جمعی دارد و باید علمی روی آن کار کرد. این نیازمند نظامی است که خیلی روی آن کار نشده است.» با این حال، بر اساس اعلام رئیس انجمن خون و سرطان، نهاد‌های خیریه مردمی تلاش‌های زیادی در زمینه سرطان کودکان کرده‌اند و اکنون نیز ۱۵۰ فوق‌تخصص در تمام استان‌ها برای درمان کودکان مبتلا به سرطان فعالیت می‌کنند، اما هنوز فاصله زیاد است.

مطالعه مهم پژوهشگران ایرانی، که بر اساس آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان در کل جمعیت کشور (با پوشش ۱۰۰ درصدی) صورت گرفته، افزایش ۴۳ درصدی موارد جدید ابتلا به سرطان در سال ۱۴۰۴ را در مقایسه با دهه پیش از آن پیش‌بینی کرده است. ابوالقاسمی نیز با تایید افزایش میزان ابتلا به سرطان در بزرگسالان و سالمندان، گفت آمار ابتلای کودکان به‌دلیل نبود اطلاعات دقیق قابل بررسی نیست، اما به نظر نمی‌آید که افزایشی باشد.

او پیش از این درباره درمان کودکان مبتلا به سرطان به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «ماهیت سرطان‌های کودکان با سرطان‌های بزرگسالان متفاوت است و پاسخ به درمان آن‌ها خیلی بهتر از سرطان‌های بزرگسالان است، به‌طوری که امروزه با درمان‌های به‌روز و دقیق می‌توان گفت بیش از ۸۵ درصد سرطان‌های کودکان قطعی و به‌طور کامل درمان می‌شوند.»

پیش‌تر، آراسب احمدیان، مدیرعامل موسسه کودکان سرطانی (محک)، گفته بود که در حال حاضر، ۲۰ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت پوشش این نهاد قرار دارند و روزانه شش کودک به جمع آنان اضافه می‌شوند. او با بیان اینکه هزینه‌های درمان کودکان سرطانی تا ۲۷ درصد افزایش یافته است، گفت: «بیش از هفت هزار و ۶۰۰ نفر از کودکان مبتلا به سرطان با کمک افراد نیکوکار بهبودی خود را بازیافته‌اند.»

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: سرطان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سرعت مجاز رانندگی در کشور‌های مختلف سرعت مجاز رانندگی در کشور‌های مختلف
حداکثر سرعت مجاز در رانندگی در کشورهای مختلف ـ از 50 کیلومتر تا نامحدود ـ متفاوت است.
پخش فصل جدید حسینیه معلی مشخص شد پخش فصل جدید حسینیه معلی مشخص شد
«حسینیه معلی» ویژه ایام ماه شعبان این روز‌ها مراحل پیش‌تولید و ساخت دکور را می‌گذراند.
خداحافظی زودهنگام انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ خداحافظی زودهنگام انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶
حتی با وجود افزایش تعداد تیم‌های شرکت‌کننده، کشور‌های بسیاری هستند که شانس صعود به جام جهانی بعدی فوتبال را خیلی زود از دست دادند.
سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟ سیگار الکترونیکی چه ضرر دارد؟
محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و استاد بیمار‌های ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مصرف قلیان‌های اکسیژن: مشابه‌سازی، الگویی است که مافیای دخانیات در دنیا در حال بهره‌برداری از آن است.
کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد
کنسرت حسن شماعی‌زاده که جمعه شب، ۲۲ نوامبر در لندن درحال برگزاری بود، به دلایل نامشخصی نیمه‌کاره لغو شد.
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر