کد خبر: ۳۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۰

چه اتفاق‌هایی در سال ۲۰۲۴ می‌توانند جهان را تغییر دهند؟

با ادامه نبرد روسیه و اوکراین، جنگ غزه، پیشرفت‌های تکنولوژیکی و وخیم‌تر شدن شرایط آب‌وهوایی، پیش‌بینی برخی رویداد‌هایی که می‌توانند در سال جدید میلادی برای مردم دنیا سرنوشت‌ساز باشند نیازی به پیش‌گو ندارد
چه اتفاق‌هایی در سال ۲۰۲۴ می‌توانند جهان را تغییر دهند؟

مخاطب 24- سال ۲۰۲۳ شاهد رویداد‌هایی بود که در جهان همواره در حال تغییر، تحولات چشمگیری همراه داشت. وقوع جنگ تازه‌ای در خاورمیانه، حوادث طبیعی بی‌سابقه ناشی از تغییرات اقلیمی، پیوستن عضو تازه‌ای به ناتو، بر سر کار آمدن پادشاه جدید بریتانیا و بحران بانکی عظیمی در تاریخ ایالات متحده، صرفا بخشی از رخداد‌های مهم سالی بود که به تازگی پشت سر گذاشته شده است.

همزمان با ورود به سال جدید میلادی، نشریه نیوزویک نگاهی انداخته است به رویداد‌هایی که می‌توانند در ۲۰۲۴ دنیا را تغییر دهند.

نقش‌آفرینی سلاح‌های هسته‌ای

کارشناسان روابط بین‌الملل در گفتگو با نیوزویک پیش‌بینی کردند که اگرچه تهدید استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد، در شرایط خاص نامحتمل نیست.

نیکولا میکوویچ، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاست خارجی، این احتمال را مطرح کرد که روسیه ممکن است در ادامه جنگ با اوکراین، به سمت رویکرد به‌کارگیری گونه‌ای تاکتیک هسته‌ای سوق داده شود.

این موضوع را پیش‌تر نیز برخی از متحدان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، مطرح، و به نفع آن استدلال کرده بودند. مارس گذشته نیز پوتین اعلام کرد که مسکو در بلاروس، کشور هم‌مرز اوکراین و متحد روسیه، تاسیسات تاکتیکی ذخیره تسلیحات هسته‌ای خواهد ساخت.

نزدیکان روسیه نیز کشور‌های غربی را به دلیل حمایت مستمر از کی‌یف، به حمله هسته‌ای تهدید کرده‌اند. نوامبر گذشته، یک کارشناس گفت که روسیه در صورت بروز درگیری مستقیم با ناتو، «فورا» تسلیحات هسته‌ای مستقر خواهد کرد، و کارشناس دیگری نیز هشدار داد که جنگ هسته‌ای با آمریکا بر سر اوکراین، «قطعا» رخ خواهد داد.

یک تحلیلگر مستقر در صربستان به نیوزویک گفت که مسکو ممکن است به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین رو آورد، اما فقط در صورتی که نیروهایش شکست بزرگی متحمل شوند که تاثیر جدی بر موقعیت پوتین داشته باشد. او توضیح داد که حتی در آن صورت هم احتمالا به جای درگیری جدی هسته‌ای، صرفا «نمایش قدرت» رخ خواهد داد.

مرگ ولادیمیر پوتین

از زمان حمله روسیه به اوکراین، وضعیت سلامت پوتین موضوع گمانه‌زنی‌های شدید رسانه‌ها بوده است. در حالیکه این رهبر ۷۱ ساله به‌تازگی اعلام کرده است که برای پنجمین بار در رقابت‌های ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد، برخی ادعا‌ها حاکی از آن است که او به سرطان، بیماری پارکینسون و حتی زوال عقل دچار است.

اکتبر گذشته، کرملین مجبور شد گزارش‌هایی را مبنی بر اینکه پوتین دچار ایست قلبی شده است، رد کند. با این حال، برخی کارشناسان می‌گویند که اگر پوتین در ۲۰۲۴ از دنیا برود، تغییرات بزرگی در وضعیت روسیه و حتی جهان رخ می‌دهد.

به گفته یکی از تحلیلگرانی که با نیوزویک گفتگو کرده است، بیش از ۲۳ سال حکومت مستقیم و نامستقیم پوتین بر روسیه در حالی ادامه داشته که وارث واقعی برای او در نظر گرفته نشده است. او افزود: «به گمان من، جانشینی پوتین محصول بسیاری از رایزنی‌ها و ائتلاف‌سازی‌ها خواهد بود و سیاست جهانی را درگیر این ماجرا خواهد کرد.»

با این حال، کارشناس دیگری می‌گوید که با این دیدگاه که پوتین همچون تزار جدیدی در روسیه است که بدون او، ساختار قدرتش فرو می‌پاشد، مخالف است.

به گفته او، مرگ ناگهانی پوتین شوک بزرگی برای جامعه روسیه خواهد بود، اما برای نخبگان حاکم بر این کشور زمان زیادی طول نخواهد کشید که فردی را با همان سیاست‌ها جایگزین او کنند.

بازگشت دونالد ترامپ

اگر نظرسنجی‌های فعلی در آمریکا نشان‌دهنده نتیجه انتخابات آینده ریاست جمهوری در این کشور باشد، دونالد ترامپ در مسیر کسب نامزدی حزب جمهوریخواه قرار دارد و احتمالا نوامبر آینده بار دیگر با جو بایدن روبه‌رو خواهد شد و ممکن است بتواند دوباره به قدرت برگردد.

رئیس جمهوری سابق آمریکا در حال حاضر با چندین پرونده قضایی روبه‌رو است، اما اگر بتواند همه مشکلات را پشت سر بگذارد و دوباره به کاخ سفید بازگردد، تحولات عمده‌ای، نه‌تن‌ها در ایالات متحده، بلکه در دنیا رخ خواهد داد.

دونالد ترامپ مدعی شده است که جنگ در اوکراین را «در ۲۴ ساعت» به پایان خواهد رساند، او رویکرد متفاوتی در قبال پکن دارد، و نیز از دولت بایدن به دلیل کاهش تحریم‌ها علیه ایران انتقاد کرده است. او افزون بر تغییرات احتمالی در سیاست خارجی آمریکا، متعهد شده است که از مالکیت چین بر زیرساخت‌های حیاتی جلوگیری کند، حفاری‌های نفتی را افزایش دهد و بزرگ‌ترین عملیات اخراج مهاجران را در تاریخ ایالات متحده به انجام برساند.

هوش مصنوعی و امنیت سایبری

پس از ارائه چت جی‌پی‌تی که تحولی در عرصه هوش مصنوعی به شمار می‌رود، برخی از کارشناسان اینک پیش‌بینی می‌کنند که فناوری‌های نوظهور دیگری، ۲۰۲۴ را متحول خواهند کرد.

به گفته متخصصان، در سال تازه میلادی باید انتظار داشت که استفاده از هوش مصنوعی دوچندان شود، و در واقع می‌توان شاهد توسعه بیشتر نرم‌افزار‌های کاربردی بود.

با این حال، آن‌ها تاکید می‌کنند که در کنار استفاده مثبت از فناوری‌های نوظهور، نکات منفی را نیز باید در نظر گرفت؛ بر فرض استفاده از هوش مصنوعی برای تولید اطلاعات نادرست، کلاهبرداری و سرقت ادبی.

یکی از کارشناسان نظامی، در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلف می‌گوید: «مطمئن نیستم که ۲۰۲۴ سالی برای رونمایی عمومی از کاربرد انبوه هوش مصنوعی در زمینه نظامی خواهد بود یا خیر. اگر بر فرض شرایطی مانند استفاده از ماشین‌های غول‌آسا ببینم بسیار حیرت خواهم کرد، اما استفاده احتمالی از هوش مصنوعی در زمینه نظامی چیزی نیست که از آن متعجب شویم.»

متخصص دیگری نیز درباره نگرانی از «ربات‌هایی که جایگزین انسان‌ها در مشاغل می‌شوند» می‌گوید: «باید پذیرفت که ابزار‌ها و مهارت‌های جدید، تغییراتی در نیروی کار ایجاد خواهد کرد. اما در آینده نزدیک مردم شغل خود را به دلیل هوش مصنوعی از دست نخواهند داد.»

پیامد‌های تغییرات اقلیمی

خطر تغییرات آب‌و‌هوایی اینک دیگر به خوبی درک شده است، اما تعیین زمان قطعی و چگونگی تبدیل این تغییرات به رویداد‌های فاجعه‌آمیز هنوز دشوار است.

با مرور رخدادهای چند سال گذشته می‌توان پیش‌بینی کرد که در ۲۰۲۴ ممکن است خشکسالی، آتش‌سوزی و طوفان‌های ویرانگر رخ دهد.

یک کارشناس محیط زیست در این زمینه تاکید می‌کند: «با تمام اتفاق‌های ناشی از تغییرات آب‌وهوایی که در ۲۰۲۳ رخ داد، می‌توانم بگویم که در آن سال بخت یارمان بود، و فکر نمی‌کنم بتوان تصور کرد که در سال جدید نیز چنین بختی داشته باشیم.»

او در ادامه می‌گوید که «نگران خشکسالی‌های شدید» است و تاکید می‌کند که اگر خشکسالی‌ها ادامه یابد، باید منتظر آتش‌سوزی‌های گسترده جنگلی در نقاط مختلف باشیم.

 

منبع: ایندپندنت فارسی

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر