کد خبر: ۳۳۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰

دادگاه بنگلادش برنده جایزه نوبل را به اتهام نقض قوانین کار به شش ماه زندان محکوم کرد

یک دادگاه کار در بنگلادش، محمد یونس، برنده جایزه صلح نوبل، را به اتهام نقض قوانین کار این کشور به شش ماه حبس محکوم کرد.
دادگاه بنگلادش برنده جایزه نوبل را به اتهام نقض قوانین کار به شش ماه زندان محکوم کرد

مخاطب 24- دادگاه محمد یونس، برنده جایزه نوبل و مبتکر وام‌های خرد و کم‌بهره برای کمک به فقرزدایی، و سه مدیر دیگر یک شرکت مخابراتی را به اتهام نپرداختن حق کارکنان آن شرکت، مجرم شناخت.

شرکت خدمات مخابراتی «گرامین تلکام» (Grameen Telecom) که محمد یونس آن را پایه‌گذاری کرده است، در کانون این اتهام‌ها قرار دارد. این شرکت مالک ۳۴ درصد از بزرگ‌ترین شرکت تلفن‌همراه بنگلادش موسوم به «گرامین فون»، زیرمجموعه تله‌نور، غول مخابراتی نروژ است.

به گزارش اسوشیتد‌پرس، شیخ مرینا سلطانه، رئیس دادگاه سوم کار داکا، در حکمی اعلام کرد که شرکت «گرامین تلکام» قوانین کار را نقض کرده است. به گفته او، قرار بود قرارداد ۶۷ تن از کارکنان این شرکت دائمی شود، اما چنین نشده است. افزون بر این، شرکت مزبور از تشکیل صندوق مشارکت و رفاه کارکنان خودداری کرده و سود پنج‌درصدی‌ای که مطابق با سیاست‌های شرکت، قرار بود بین کارکنان آن توزیع شود، به آنان پرداخت نشده است.

بر اساس حکم دادگاه، یونس رئیس و سه مدیر دیگر شرکت گرامین تلکام، هریک به شش ماه زندان محکوم شدند.

دادگاه به متهمان این پروند ۳۰ روز فرصت داده است تا در صورت تمایل، درخواست تجدیدنظر کنند. هر چهار نفر این اتهام‌ها را رد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یونس پس از جلسه دادگاه به خبرنگاران گفت: «من بابت جرمی که مرتکب نشده‌ام، مجازات می‌شوم. هر که بخواهد، می‌تواند این را عدالت بنامد.»

همزمان با جلسه دادرسی، ده‌ها نفر بیرون ساختمان دادگاه تظاهرات کوچکی در حمایت از یونس برگزار کردند.

برنده جایزه نوبل ۲۰۰۶ همچنین با رشته اتهام‌های دیگر مرتبط با «فساد و اختلاس مالی» روبه‌رو است.

حامیان یونس می‌گویند این اتهام‌ها با انگیزه سیاسی مطرح شده و در اختلافات پیچیده و روابط سرد او با شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش، ریشه دارد. دولت بنگلادش این اتهام را رد می‌کند.

بی‌توجهی کامل مسئولان نظام؛ در یک روز دو کارگر جان باختند و هفت کارگر سوختند
ایرنه خان، دبیرکل سابق عفو بین‌الملل و گزارشگر ویژه سازمان ملل، این حکم را «مضحکه عدالت» خواند و گفت: «کنشگر اجتماعی و برنده جایزه نوبل که مایه افتخار و غرور کشور است، به دلایل بیهوده هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرد.»

این حکم یک هفته پیش از انتخابات سراسری بنگلادش صادر می‌شود. اپوزیسیون اصلی این کشور، حزب ملی‌گرای بنگلادش، به رهبری خالده ضیا، نخست‌وزیر سابق و دشمن سرسخت حسینه، انتخابات را تحریم کرده است. این حزب می‌گوید هیچ اعتمادی به دولت نخست‌وزیر کنونی برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه ندارد.

محمد یونس در ۱۹۸۳، بانک گرامین را با هدف اعطای وام‌های خرد به کارآفرینانی تأسیس کرد که واجد شرایط دریافت وام بانکی نیستند. موفقیت این بانک در فقرزدایی، به اقدامات مالی خرد مشابه در بسیاری از کشور‌های دیگر منجر شد.

یونس در ۲۰۰۷ از قصد خود برای تشکیل یک حزب سیاسی خبر داد. اگرچه او این خواسته را عملی نکرد، طرح آن خشم شیخ حسینه، دختر شیخ مجیب الرحمان، را برانگیخت و پس از به قدرت رسیدن در ۲۰۰۸، یک رشته تحقیقات قانونی درباره یونس را آغاز کرد. پیش از آن، یونس در انتقاد از سیاستمداران کشورش، گفته بود که آن‌ها «فقط به پول علاقه دارند».

حسینه در ادامه رئیس بانک گرامین را «زالوی تهیدستان» خواند و او را به «استفاده از زور و ابزار‌های دیگر» برای بازپس‌گیری وام‌های زنان فقیر روستایی متهم کرد. به گفته حسینه، بهره بانک گرامین نزدیک به ۲۰ درصد بوده است.

نخست‌وزیر بنگلادش در ۲۰۱۱ در بررسی فعالیت‌های این بانک، یونس را «به نقض مقررات بازنشستگی دولتی» متهم کرد. در پی آن، یونس از مدیریت این بانک کناره گرفت.

یونس همچنین در ۲۰۱۳ به اتهام دریافت پول بدون اجازه دولت، از جمله جایزه نوبل و حق امتیازش از یک کتاب، محاکمه شد.

در حالیکه بیش از صد پرونده علیه محمد یونس تشکیل شده است، اوت گذشته بیش از ۱۷۰ رهبر جهان و برندگان جایزه نوبل، در نامه‌ای سرگشاده از نخست‌وزیر بنگلادش خواستند که تمامی مراحل قانونی علیه یونس را متوقف کند.

چهرهایی، چون باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده، بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل، در این نامه اعلام کردند که به شدت نگران تهدید‌های اخیر علیه دموکراسی و حقوق بشر در بنگلادش‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز سپتامبر گذشته، زمانی که دادگاه یونس تشکیل شد، در بیانیه‌ای دولت بنگلادش را به «استفاده ابزاری از قوانین کار» متهم کرد و خواستار پایان فوری «آزار و اذیت» یونس شد.

 

منبع: ایندپندنت فارسی

در انتخابات پارلمانی پیشین بنگلادش در ۲۰۱۹، حزب حاکم با کسب ۹۶ درصد آرا، راه را برای سومین دور نخست‌وزیری حسینه گشود.

برچسب ها: جایزه نوبل
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
ایران‌گرایی برای توسعه ایران ایران‌گرایی برای توسعه ایران
جامعه ایرانی امروز به دلایل مختلف از جمله برآمدن نسل‌های تازه و دور شدن از فضای پرشور آرمان‌ها و انقلاب و مقتضیات فضای جنگ، به دنبال بازتعریف خود به عنوان جامعه ایرانی است. این مساله‌ای منحصر به نسل جوان نیست. مساله‌ای پیش روی ایران در مختصات امروز است.
نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند! نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند!
نوکیسه‌گی و پیامد‌های مخرب آن نوکیسه‌گانی که فاقد تجربه، دانش و تخصص کافی هستند، با ورود ناگهانی به عرصه‌های تصمیم‌گیری و اقتصادی، موجب بی‌ثباتی سیستم و تغییر معیار‌های ارزش‌گذاری اجتماعی می‌شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر