کد خبر: ۳۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶

هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

بارش کم باران و برف و هارپ موضوعی است که در بین تئورسین‌های محیط زیست مطرح شده. این نظریه می‌گوید هارپ با ایجاد امواج الکترومغناطیسی باعث کاهش بارش باران می‌شود، اما این نظریه‌ای قطعی نیست و بسیاری از محققان و داشمندان این پدیده را رد کرده‌اند
هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

مخاطب 24- آن‌ها معتقدند که بارش کم برف و باران در مناطق مختلف جهان به دلایل مختلفی از جمله تغییرات آب و هوا، تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی بستگی دارد و هارپ به تنهایی نمی‌تواند عامل اصلی خشکسالی و کم بارشی باشد.

سمیه رفیعی عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص هارپ و مداخلات آن در محیط زیست گفت: در خصوص هارپ و میزان اثرگذاری آن بر شرایط آب و هوایی این روز‌ها باید حتما مطالعات جامعی انجام شود و با توجه به این که در حال حاضر پژوهش‌ها و یافته‌های دانشگاهی به اندازه‌ای نیست که بتوان به آن استناد داشت، برای همین از تاثیرگذاری و یا عدم تاثیرگذاری آن بر روی محیط زیست نمی‌توان نظر قطعی و دقیقی را اعلام کرد.

مطالعاتی که باید در این حوزه انجام شود علاوه بر اینکه باید همه جانبه باشد، اما دو محور کلیدی را باید در نظر بگیرد، اول با نگاه به مساله فن آوری و آخرین و پیشروترین یافته‌های فناوری متمرکز باشد و لبه‌های دانشی را مدنظر بگیرد دوم اینکه نگاه رو به آینده داشته و حتما شرایط دیپلماسی محیط زیستی و اقلیمی را در نظر بگیرد.

او ادامه داد: تفاوت بارش در مرز ایران و ترکیه که به تازگی در مورد آن خیلی بحث شده است دلایل منطقی و طبیعی بسیاری در حوزه محیط زیست وجود دارد که می‌توان آن را تحلیل کرد و برای پاسخگویی به این دلایل محیط زیستی بین دو کشور نیازی نیست به دنبال مسایل خیلی پیچیده رفت و با مطالعه بین اقلیم دو کشور به راحتی می‌توان به این تفاوت محیطی زیستی پی برد، اما صورت مساله جنگ آب و هوایی و مداخلات اقلیمی را نیز نمی‌توان پاک کرد.


بیشتر بخوانید


نماینده مردم تهران در خصوص صحت درستی و یاد نادرستی پدیده هارپ افزود: با توجه به پدیده‌های روز دنیا و تکنولوژی این مطلب را باید در نظر داشت که اتفاقات اینچنین و پیشرفت‌های روز دنیا که می‌تواند آینده بشریت را تحت تاثیر قرار دهند، مهم هستند و باید پیگیری شوند و همچنین منطق حکم می‌کند که مورد مطالعه قرار بگیرند.

امروز در فرایند تغییرات اقلیمی با پدیده‌های نادری مواجه هستیم که پیشتر خیلی پر سابقه نبوده است، مثل بارش برف در عربستان و ... پس لازم است دستور کار مفصلی برای این مباحث در مجامع علمی و تصمیم گیری کشور تهیه شود.

او در پایان ضمن دعوت از همه صاحب نظران و اساتید حوزه آب و هوایی بهت نشست هم اندیشی در فراکسیون محیط زیست خاطر نشان کرد: نقل قول‌های اساتید در این موضوع با هم متفاوت است و بنده با هر دو نظر مواجه شده ام که عده‌ای می‌گویند هارپ و یا دست کاری‌هایی انسانی در حوزه محیط زیست تاثیرگذار است و بعضی‌ها معتقدند که تاثیرگذاری ندارد؛ و برای پاسخ قطعی و درست نیازمند پژوهش و جمع بندی جامع و همه جانبه هستیم.

برچسب ها: تغییرات اقلیمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟ صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران خطاب به عموم مردم تاکید کرد: باید واحد باشید و وحدت و انسجام را حفظ کنید و هر صدای تفرقه را صدای دشمن تلقی کنید.
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟ کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟
«حامد شاکرنژاد» قاری قرآن و داور مسابقات محفل، مشاور فرهنگی وزیر راه و شهرسازی شد.
دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟ دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟
باشگاه اینتر با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی، تولد مهاجم ایرانی خود را تبریک گفت
ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد! ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد!
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در حساب ایکس خود نوشت: جنگ، ترور، خرابکاری، باج‌گیری. نشان می‌دهد که تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است.
مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد
معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عضویت سیدعلی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان عضو شورای عالی کار را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.
برگزیده
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟ تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟
بر اساس اعلام سازمان سنجش در گروه تجربی نوبت اول کنکور امسال گروه آزمایشی تجربی ۲۸۳ هزار و ۷۸۷ نفر معادل ۶۷ درصد داوطلبان زن هستند.
حذف سرخک و سرخجه در ایران حذف سرخک و سرخجه در ایران
مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی (امرو) حذف سرخک و سرخجه در ایران را به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تبریک گفت.
صفحه خبر بالای تصاویر