کد خبر: ۳۲۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰

جاده‌های ایران ماهانه بیش‌از ۱۵۰۰ نفر قربانی می‌گیرند

رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد که ۱۲هزار و ۵۰۰ نفر در پی تصادفات رانندگی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه جان باخته‌اند؛ و این یعنی در سال جاری ماهانه به‌طور متوسط بیش از ۱۵۰۰ نفر در جاده‌ها قربانی تصادفات رانندگی شده‌اند.
جاده‌های ایران ماهانه بیش‌از ۱۵۰۰ نفر قربانی می‌گیرند

مخاطب 24- کمال هادیانفر همچنین اعلام کرد که در سال جاری ۲۶۰ هزار نفر در تصادفات مجروح شده و آسیب دیده‌اند.
هادیانفر در ادامه عنوان کرد که در یک دهه اخیر، از سال ۹۲ تاکنون، شاهد افزایش ۵۳۲ درصدی وسائل نقلیه در کشور بودیم. رئیس پلیس راهور فراجا همچنین اعلام کرد که ۷۰ درصد تردد‌های شهری و جاده‌ای با وسائل نقلیه تک‌سرنشین انجام می‌شود و این را ناشی از نقص و ناتوانی سیستم حمل‌و‌نقل عمومی عنوان کرد. او همچنین اعلام کرد که در حال حاضر و بر اساس آمار‌های پلیس راهنمایی و رانندگی، حدود ۴۰ میلیون دستگاه وسیله نقلیه در سراسر ایران وجود دارد.

به گفته او، به‌طور میانگین سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی در ایران جان خود را از دست می‌دهند و ۳۰۰ هزار نفر مجروح یا مصدوم می‌شوند.

مجلس برای کاهش تلفات حوادث رانندگی در برنامه هفتم کاهش ۵۰ درصدی جان‌باختگان حوادث رانندگی را جای داده است و بناست هر سال ۱۰ درصد شمار جان‌باختگان کاهش یابد. این در حالی‌ست که ایران در میان کشور‌های جهان در رتبه هشتم بیشترین تصادفات جاده‌ای قرار دارد. ده کشوری که بیشترین آمار تصادفات جاده‌ای را به نام خود کرده‌اند، به ترتیب کشور‌های لیبی، تایلند، مالاوی، لیبریا، جمهوری دموکراتیک کنگو، تانزانیا، جمهوری آفریقای مرکزی، ایران، رواندا و موزامبیک‌اند. همچنین میزان کشته‌شدگان تصادفات رانندگی در ایران با سهم ۶.۵ درصدی از کل متوفیان، جایگاه سوم دلایل مرگ‌و‌میر را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، اگر معیار جمعیت را در نظر نگیریم، ایران پانزدهمین کشور دنیا با بیشترین تلفات جاده‌ای است. از سوی دیگر، بررسی‌های موسسه گلوبال رود سیفتی فسیلیتی با تکیه بر آمار و گزارش‌های بانک جهانی، ایران را در رتبه ۱۶ دنیا با بیشترین آمار معلولیت ناشی از تصادفات رانندگی قرار دارد. برآورد این موسسه نشان می‌دهد که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در ایران، ۱.۴۳۶ نفر سالانه بر اثر حوادث جاده‌ای دچار نوعی معلولیت می‌شوند. این موسسه همچنین ایران را جزو سیزدهمین کشور‌های جهان با بیشترین تعداد مجروحان تصادفات رانندگی در سال قرار داده است.


بیشتر بخوانید


کیفیت پایین خودرو‌ها در کنار کیفیت پایین و غیر‌استاندارد جاده‌های ایران همواره به‌عنوان اصلی‌ترین عوامل تصادفات جاده‌ای در ایران شناخته می‌شود. اسفند ماه سال گذشته، تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور فراجا، کیفیت پایین خودرو‌ها و دور بودن جاده‌ها از استاندارد‌های لازم را از دلایل افزایش تلفات جاده‌ای و تصادف‌های رانندگی عنوان کرده بود.

او تاکید کرده بود: «در سه سال اخیر شمار تلفات جاده‌ای با افزایش ۱۳ درصدی به حدود ۱۷ هزار نفر رسیده است که این مسئله نشان می‌دهد باید امنیت و جان مردم در ساخت خوردو‌های داخلی جدی گرفته شود.»

تابناک نیز تیر ماه سال جاری در گزارشی با مقایسه آمار تصادفات جاده‌ای در ایران و آمریکا، اعلام کرد که «خودرو» بیشترین تاثیر را در تلفات جاده‌ای در ایران داشته است، اما در آمریکا آنچه بیشتر موجب تصادفات رانندگی و بروز تلفات شده، «عوامل انسانی» است. جنجال واردات خودرو‌های کارکرده نیز تا به امروز نتیجه چشم‌گیری نداشته است و با وجود مهر تایید مجلس به این اتفاق، کماکان هیچ تاثیری در بازار خودرو در ایران دیده نمی‌شود.

از سوی دیگر، تجربه ثابت کرده است که مصوبات مجلس و تصمیم‌های دستوری به منظور کاهش تصادفات جاده‌ای یا تصویب طرحی برای کاهش تلفات رانندگی، برای حل این مشکلات کافی نیست و همه این‌ها به تصمیم و اقدام دولت و مجلس و حاکمیت در مواردی مربوط می‌شود که از قبل مشخص است و شهروندان در آن نقشی ندارند. با کیفیت کنونی خودرو‌ها و جاده‌ها نمی‌توان امید چندانی به بهبود اوضاع داشت.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: تصادفات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟ اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟
سید احمد مراتب، مناجات‌خوان، آوازخوان، ردیف‌دان و از استادان بنام موسیقی اصفهان شامگاه یکشنبه چهارم آذر ماه جاری در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه زایمان ۵ قلویی زن جوان در ایذه
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد که یک مادر ۳۴ ساله از ایذه در دومین زایمان خود در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز پنج قلو را به دنیا آورد.
اولین موبایل سامسونگ اولین موبایل سامسونگ
سامسونگ که امروز یکی از غول‌های بازار موبایل جهان است ۳۶ سال پیش کارش را با ساخت گوشی SH-100 آغاز کرد.
ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم
ادیب زارعی ۲۱ ساله که اولین بازی خود را در ترکیب فولاد خوزستان مقابل فولاد هرمزگان انجام می‌داد، در ضیافت پنالتی‌ها ناجی یحیی گل‌محمدی و قرمزپوشان اهوازی شد؛ آن هم با یک رکورد خاص و ویژه در سطح جهان.
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی! کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی!
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر