کد خبر: ۳۲۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰

کمردرد ما میراث نئاندرتال‌ها است؟

ر اساس مطالعه‌ای تازه، تفاوت‌های ساختار ستون مهره‌ها میان انسان‌های امروزی و نئاندرتال‌ها، درد کمر و بیماری‌های مزمن مربوط را روشن می‌کند که افراد امروزه به آن‌ها دچار می‌شوند.
کمردرد ما میراث نئاندرتال‌ها است؟

مخاطب 24- این مطالعه تطبیقی که در مجله پی‌ان‌ای‌اس نکسوس (PNAS Nexus) چاپ شده، ستون مهره‌های انسان جدیدی را که در دوران پیش از انقلاب صنعتی و پس از آن در سراسر جهان زندگی می‌کرده است، همراه با نمونه‌هایی از ستون مهره‌های نئاندرتال‌ها مورد بررسی قرار داد.

محققان، از جمله آن‌هایی که از دانشگاه نیویورک (NYU) در ایالات متحده آمریکا بودند، می‌گویند که روی هم رفته این تحلیل شامل ۱۶۶۰ مهره از ۳۳۲ مرد و زن امروزی بوده است.

محققان به طور خاص انحنای مهره‌ها را مورد بررسی قرار دادند که تا حدودی در اثر فاصله پیدا کردن یا زاویه‌دار شدن مهره‌ها و دیسک‌های صفحه‌های میان مهره‌ها- ماده نرم میان مهره ها- به وجود آمده است.

آن‌ها دریافتند که ستون مهره‌های نئاندرتال‌ها تفاوت چشمگیری با ستون مهره‌های انسان‌های پساصنعتی دارد، اما با ستون مهره‌های انسان‌های پیشاصنعتی تفاوتی ندارد.

این تحقیق همچنین آشکار کرد که ستون مهره‌ها در انسان‌های پساصنعتی در قسمت پایین کمر یا پایین مهره‌ها فاصله بیشتری نسبت به ستون مهره‌ها در انسان‌های دوران پیشاصنعتی و نئاندرتال‌ها نشان می‌دهد.

مقاله ما در مورد انحنای پایین کمر به جلو در نئاندرتال‌ها را بخوانید. ما دریافتیم با این که پیش از این فکر می‌کردیم در نئاندرتال‌ها پایین کمر کمتر از انسان‌های جدید انحنا دارد، اما وقتی با مردان امروزی دوران پیشاصنعتی مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که در واقع چندان فرقی با آن‌ها ندارند.
دانشمندان در این مطالعه نوشتند: «نتایج ما تفاوت‌های چشمگیری میان اجساد باقی‌مانده انسان‌های پساصنعتی و نمونه‌های باستان‌شناختی انسان‌هایی نشان می‌دهد که به سبک پیشاصنعتی می‌زیسته‌اند. ما فکر می‌کنیم این تفاوت‌ها بیشتر از تفاوت‌های ذاتی جمعیت (نیاکان)، به فعالیت و دیگر جنبه‌های سبک زندگی بستگی دارد.»

مطالعات پیشین قید کرده بودند که ستون مهره‌های نئاندرتال‌ها فاصله بین مهره‌های پایین کمر نیز دارند و عموزاده‌های منقرض شده انسان احتمالا مانند ما دارای گودی پایین کمر هم بوده‌اند.

اما همچنین مدت‌ها تصور می‌کردیم طرز قرار گرفتن بدن نئاندرتال‌ها هنگام نشستن یا ایستادن با انسان‌های امروزی فرق دارد.

دانشمندان می‌گویند بخشی از آن به این دلیل است که مطالعات نشان داده است که ستون مهره‌های آن‌ها در ناحیه پایین کمر کمتر از ناحیه پایین کمر انسان‌های امروزی انحنا دارد.

با این حال، آن‌ها می‌گویند ستون مهره‌های انسان‌های امروزی در این مطالعات متعلق به آن‌هایی بوده است که بعد از آغاز صنعتی شدن، که زندگی مردم را به طور چشمگیری زیر و رو کرد، راحت زندگی کرده‌اند.

اسکات ویلیامز، نویسنده همکار این مطالعه از دانشگاه نیویورک، در بیانیه‌ای گفت: «تحقیق گذشته نشان داده است که میزان بیشتر درد کمر به مناطق شهری و به‌ویژه به محیط کارگاه‌های سرپوشیده‌ای مربوط است که کارکنان در آن‌ها برای مدتی به شکل کاری خسته کننده و دردناک قرار می‌گرفتند، مانند نشستن مداوم روی چهارپایه در حالی که به جلو خم شده‌اند.»

محققان با بررسی مهره‌های انسان‌هایی که در دوران پساصنعتی زندگی می‌کرده‌اند، می‌گویند که این مطالعات ابتدایی ممکن است به‌اشتباه به این نتیجه رسیده باشد که شکل‌گیری ستون مهره‌هایی که در انسان‌های امروزی، هومو ساپینز، دیده شده است، به دلیل رشد تکاملی باشد و نه به خاطر تغییر در سبک زندگی و شرایط کاری.

دکتر ویلیامز اشاره می‌کند: «سبک زندگی پیش از صنعتی شدن در مقایسه با پس از آن عامل مهمی است.»

محققان می‌گویند تمایز‌های مربوط به شکل‌گیری ستون مهره‌ها میان انسان‌های پیشاصنعتی و پساصنعتی اطلاعات تازه‌ای در مورد وضعیت کمر که بسیاری از مردم امروزه با آن مواجهند به دست می‌دهد.

دکتر ویلیامز گفت: «کاهش میزان فعالیت جسمی، قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب، و استفاده از مبلمان، همراه با تغییر‌های دیگر در سبک زندگی که پیامد صنعتی شدن است، در طول زمان به پدید آمدن ساختار ناکافی بافت نرم برای گودی کمر در طی تکامل منجر است.»

گودی کمر، انحنای خفیف پایین کمر به داخل و نشانه سازگاری اولیه انسان‌ها و دیگر نیاکان انسان‌گونه نزدیک به انسان است که روی دو پا راه می‌روند.

دکتر ویلیامز توضیح داد: «برای جبران کردن این وضعیت، استخوان‌های پایین کمر ما بیشتر از نیاکان پیشاصنعتی و نئاندرتال ما از هم جدا شده است، که در مقایسه با جوامع پساصنعتی احتمالا به درد بیشتر در ناحیه پایین مهره‌ها منجر می‌شود.»

 

منبع: بالاترین

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر