کد خبر: ۳۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۵

افزایش هفت برابری جریمه‌های آسیب به حیات‌وحش در سایه ناکارآمدی مسئولان

سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش هفت برابری جریمه‌های مرتبط با آسیب به حیات وحش خبر داد و اعلام کرد که نرخ‌های جدید بر اساس افزایش نرخ تورم از سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا خواهد کرد.
افزایش هفت برابری جریمه‌های آسیب به حیات‌وحش در سایه ناکارآمدی مسئولان

مخاطب 24- غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست، با اعلام این خبر گفت که این جریمه‌ها از چهار سال پیش تاکنون به‌روز نشده بودند و به همین دلیل «بازدارندگی آسیب به حیات‌وحش کم شد».

افزایش هفت برابری جریمه آسیب به حیات وحش روز سه‌شنبه ۲۱ آذر در جلسه شورای عالی محیط زیست، تصویب شد. به گفته غلامرضا ابدالی، این جریمه‌ها تمام گونه‌های جانوری را شامل می‌شود.

این مقام افزود که افزایش هفت برابری جریمه آسیب به حیات وحش با هدف بازدارندگی و کاهش تخلف در این زمینه اجرا می‌شود.


قوانین بازدارنده و جرم‌انگاری آسیب به حیات وحش در محافظت از گونه‌های جانوری به‌خصوص گونه‌های در معرض خطر انقراض تاثیر بسیار دارد و دست سوداگران را از حیات وحش کوتاه می‌کند، اما دولتی‌ها در حالی ادعای افزایش هفت برابری جریمه‌ها با هدف کاهش مخاطرات حیات وحش را مطرح می‌کنند که گزارش‌ها نشان می‌دهد ناکارآمدی دولت‌های جمهوری اسلامی بیشترین آسیب را به حیات وحش ایران وارد کرده است.

کشته شدن یوز‌های ایرانی در اثر تصادف در جاده‌هایی که فنس‌کشی و نورپردازی نشده‌اند، بی‌اعتنایی به محافظت از زیست‌گاه‌های بومی، روش‌های مخاطره‌آمیز تکثیر در اسارت گونه‌های در معرض خطر، آلودگی زیستگاه‌ها به زباله‌های صنعتی، جنگل‌خواری، دخالت‌های انسانی و باغ‌وحش‌های غیراستاندارد از این حقیقت پرده برمی‌دارند که مسئولان محیط زیست در دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی برای محافظت از حیات‌وحش ایران دانش و اراده کافی ندارند و به خطر انقراض بسیاری از گونه‌های جانوری در ایران دامن زده‌اند.


بیشتر بخوانید


یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها برای محافظت از گونه‌های جانوری آموزش جوامع محلی است که باید در راس امور و اولویت‌های مسئولان دولتی قرار بگیرد. به‌رغم اینکه کنشگران محیط زیست بار‌ها بر این مسئله تاکید کرده‌اند، دولتی‌ها همچنان به این موضوع توجهی ندارند.

در سایه این بی‌اعتنایی‌ها، شکارچیان محلی و سوداگران در مناطق حفاظت‌شده گونه‌های جانوری را شکار می‌کنند یا آن‌ها را برای نگهداری در مجموعه‌های شخصی به اسارت می‌گیرند.

طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، تنها ۱۰۰ گونه جانوری از گروه مهره‌داران در ایران در معرض خطر انقراض قرار دارند. گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که طی یک دهه گذشته حدود ۲۳۰ گونه جانوری شامل آهو، یوز ایرانی، خرس قهوه‌ای و پلنگ در اثر شکار غیرمجاز، تصادف‌های جاده‌ای، اهمال دستگاه‌های مسئول، خطای انسانی و آسیب‌های محیطی جان باخته‌اند. حدود ۵۰ یوز ایرانی نیز طی سه دهه به همین دلایل کشته شده‌اند.

 

منبع: ایندیپندنت فارسی

برچسب ها: حیات وحش
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر