کد خبر: ۳۲۱۷۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰

آلودگی هوا چگونه باعث بروز بیماری‌های عفونی می‌شود؟

یک متخصص عفونی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر بروز بیماری‌های عفونی گفت: وقتی دستگاه تنفس با مواد موجود در هوای آلوده آزرده شود، نسبت به پذیرش عوامل میکروبی مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها حساس می‌شود.
آلودگی هوا چگونه باعث بروز بیماری‌های عفونی می‌شود؟

مخاطب 24- دکتر سید محمد علوی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا بر سلامت و بروز بیماری‌های عفونی اظهار کرد: به طور کلی انسان برای ادامه حیات از سه عنصر آب، غذا و خاک استفاده می‌کند. با آلوده شدن هوا، آلودگی هوا از طریق زمین و خاک آلوده نیز به غذا و آب و محیط زیست اطراف منتقل می‌شود؛ بنابراین آلودگی هوا می‌تواند موجب آلودگی محیط زیست ما شود و محیط زیست بر سلامت انسان اثرگذار است.

او در خصوص تاثیر آلودگی هوا بر بروز بیماری‌های عفونی، گفت: این مساله به این بستگی دارد که هوای آلوده با چه چیز‌هایی آلوده شده باشد؛ مثلا گاهی اوقات آلودگی هوا به دلیل ذرات گرد و خاک رخ می‌دهد و به ظاهر منجر به بروز بیماری‌های عفونی نمی‌شود، اما وقتی دستگاه تنفس با مواد موجود در هوای آلوده آزرده شود، نسبت به پذیرش عوامل میکروبی مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها حساس می‌شود.

علوی تصریح کرد: بنابراین مردم در پی آلودگی هوا دچار تنگی نفس و آسم می‌شوند یا مجرای تنفسی آن‌ها بر اثر مواد آلاینده، ملتهب می‌شود و دچار اختلال در دم و بازدم می‌شوند. در این شرایط، اگر در محیط و هوا عوامل میکروبی وجود داشته باشد، مثلا فصل شیوع آنفلوآنزا یا کرونا باشد، این افراد نسبت به ابتلا به این عفونت‌ها حساس می‌شوند.

او عنوان کرد: افرادی که در محل زندگی یک بیماری ریوی باکتریالی زندگی می‌کنند، بر اثر سرفه و ترشحات آلوده‌ای که در هوا پخش می‌شود هم دچار این بیماری عفونی می‌شوند، بنابراین آلودگی هوا می‌تواند دستگاه تنفس ما را نسبت به بروز بیماری‌های عفونی بر اثر مجاورت با افراد آلوده به بیماری، حساس کند.

علوی بیان کرد: همچنین ممکن است افرادی که دچار حساسیت‌های پوستی هستند، به دلیل آلودگی هوا به خارش و بیماری‌های پوستی مبتلا شوند و بر اثر خارش و زخمی کردن پوست نیز ممکن است عفونت‌های بیماری‌های پوستی باکتریال بروز پیدا کند.

این متخصص عفونی با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک N ۹۵ در شرایط آلودگی هوا بیان کرد: در شرایط آلودگی هوا افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، کودکان و افراد مسن باید از حضور در فضای خارج از منزل خودداری کنند و تنها برای کار‌های ضروری و فوری از منزل خارج شوند و حتما دارو‌های خود را مصرف کنند.



منبع: ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر